#pics from an extraordinary life








sweet dreams

Godnatt gänget.

Imorrn kör vi igång. Sista veckorna i skolan med hundra finals. Nu blir det trångt om tid.

Puss

#pics from an extraordinary life








rich bitch

Har suttit och blivit helt otroligt inspirerad av den här kvinnan. Så varm och så rolig. Hon är gift, har fyra döttrar. Hon har hus på Smultronudden, ett drömställe för henne och hennes familj. Byggarna som jobbade med hennes hus lagade hon trerätters till, nöjda byggare bygger bäst, skriver hon. Hon byggde även en egen minimodell av hur gäststugan skulle se ut, så hon kunde ha full kontroll.

När hon är ensam hemma med nån av sina tjejer så släpper dom på alla måsten. Dom käkar pannkakor till frukost, lunch och middag, för att det är okej att göra så ibland. Hon älskar att vandra, hon skriver att på långa vandringar i Sveriges vackra fjäll så börjar hon vandra i tankarna också. Hennes karl är nykter som förare till en fest, så när dom kommer hem bjuder hon på en sängfösare och så planerar dom storslagna fester inför deras tio år tillsammans om två år. Då ska dom förnya löften med en tre dagar lång celebration.

Bloggen heter Rich Bitch och hon skriver att det handlar om att vara rik på insidan. Hon skriver att den bästa presenten hon nånsin fått är en högtryckstvätt, för den är så rolig att skala potatis med. Det skvätter lite, men det är okej. Hennes dotter vill ha på sig en lila peruk till skolan, och hon skriver att det är klart att det går bra. Frihet främjar, och allt det där.

Nu har hon tagit med sig hela familjen för en tremånaders visit i Thailand, där hon skriver på en roman och tar massager varje dag. Hon tar med döttrarna till stranden, äter efterrätt både till lunch och middag och hennes ungar säger "mamma, du ler hela tiden". Hon har slutat dricka, och hon skriver att hon aldrig varit så lycklig.

Jag älskar att hitta nya bloggar som inspirerar mig. Vi är på helt olika platser i livet och ändå har jag så mycket att lära av henne. Att leva varje dag till fullo. Underbart. Livet, alltså. Underbart.

Puss!

warning - long ass entry

Det sägs att det man hatar mest hos andra människor är ens egen värsta egenskap. Vet inte om det stämmer, men till viss del kan jag se det i mig själv. Det finns ingenting som rubs me the wrong way som folk med dålig självkänsla. Jag tycker det är så fruktansvärt osexigt, trist och oproduktivt att gå omkring och gnälla över hur ful/trött/seg/sliten/korkad man är. Det värsta av den här formen är när folk har bra självförtroende, men värdelös självkänsla. Det märks så tydligt.

Och självklart vet jag det här själv eftersom jag brukade vara så. Kaxig som fan och tom inuti. Nu snackar vi inte om igår, det här var ju ett gäng år sen, säg när jag var runt 15-16. Då var det ett jävla liv för att täcka upp för den lilla flickan inuti som kom ihåg vartenda fult ord någon nånsin sagt om henne. Det är så klyschigt och gammalt, men jag tror de allra flesta blivit mobbade nån gång som små. Om inte av vänner, så av familj eller släktmedlemmar. Det finns ett drag hos människor som gör att vi när vi mår dåligt tar ut det över någon annan. Trampar på nån, så att vi kan må lite bättre för en stund. Det här är inte hemskt. Det är mänskligt, och alla har gjort det.

Tyvärr så sätter sig dom där grejerna, och jag är säker på att alla av er har ett minne från barndomen när nån säger nåt till er som sätter sig som betong. Du kanske var fem år, idag är du 20, och du minns det som det var igår. Du är inte ensam. Alla har det. Vi människor är mer lika varandra än vi nånsin kommer vara medvetna om. Jag hade tur med mina föräldrar vill jag hävda idag, trots att dom bråkade som vildar och separerade till slut.

Min pappa har aldrig låtit det gå en dag utan att jag får veta hur fantastisk jag är. Hur stolt han är över mig. Att jag är vacker, smart, rolig och sjunger som Whitney Houston. Minns det som igår, jag sjunger på mitt rum, kanske var elva år gammal. Sen går jag ner och pappa har kommit hem. Han säger: gud så bra du sjunger, man hör ingen skillnad på dig och Whitney. Naturligtvis inte sant, men det spelar ingen roll. Jag trodde honom. Och utan den enskilda kommentaren hade jag förmodligen aldrig trott på mig själv tillräckligt för att gå upp och sjunga på scen i skolan och under min studentskiva. Jag sjöng mig igenom min uppväxt för honom. För pappa sa att jag var duktig, och det våra föräldrar säger är sant.

Jag har inget minne av att varken pappa eller mamma säger något nedvärderande mot mig. Inte ett enda. Däremot sänkte dom varandra. Och det sätter sig, det också. Jag fick lära mig att man måste se efter sig själv och vara tuff som fan, annars åker man på verbalt stryk här i livet av dom man älskar mest. Det här gör att jag testar människor. Har gjort det med alla mina vänner och alla mina pojkvänner. Jag testar, omedvetet, för att se hur långt jag kan gå innan dom blir förbannade. Jag vill veta till vilken gräns folk älskar mig, för villkorslös kärlek existerar inte. Har jag tappat vänner på grund av det? Oh, ja. Jag har fått be om ursäkt tusentals gånger. Jag jobbar på att bli bättre, men har inte tillräckligt mycket insikt för att säga hur det går.

Jag var 15 och kaxig som fan. Med tiden lärde jag mig att folk kan älska utan att vilja såra. Jag är "skadad" för livet när det kommer till att inte lita på människor - jag är trevlig om jag träffar dig, men du kan vara säker på att min gard är långt, långt uppe. Det som jag däremot verkligen känner är att jag har ett inre lugn och en stark självkänsla. Jag föll långt bort från den under perioder av mina tonår, men när man har den grunden som mina föräldrar gav mig så har man alltid något att hitta tillbaks till. Jag har en stark självkänsla, och jag kan inte umgås med folk som har en svag dito. Dom påminner mig om mina sämsta dagar. Aldrig nånsin tänker jag gå runt att gnälla istället för att se till att saker händer, och därför spyr jag på folk som gör just det.

Du blir som du umgås kan mycket väl vara det sannaste uttryck som finns. Och tack gud för min familj, släkt, mina vänner och de pojkvänner jag haft under åren. För relationerna vi bygger i våra liv betyder allt. Och till er med dålig självkänsla, gör som jag gjorde - radera alla människor som vill dig illa. Familj, släkt, vänner, spelar ingen roll. Ta bort dom. Omge dig med bra människor. Så blir du som du umgås.

Puss.


farid and i about promises


painting my mandala



my mom would be proud.

adri


saliva man

Typisk händelse i lägenhet Efraimsson-Safaie:

- (Farid dreglar på sängen)
- Babe, vad fan?!
- Jag hade hår i munnen.
- Och?!
- Men ingen sover ju på den där sidan av sängen ändå.


Ljudligt missnöje från min sida följt av "är det såhär du ska uppfostra våra ungar"-gnället. Herregud säger jag bara. Nu ska vi iväg och handla färg för ett antal hundra. Shut up and grind.

Puss.

old behaviour

Oj. Gick precis igenom min gamla blogg. Vi skiter i adressen, det finns så mycket mer intressanta grejer ni kan ägna er åt. Men oj, vad jag förändrats. Hälften av tiden jag läste förstod jag inte ens vad jag pratade om. Då är det internt, om man inte ens fattar själv. Men jag saknar den Cim, den Cim som skrev så tangentbordet skrek efter nåd. Det finns mycket att hämta i vardagen när det gäller humor, lovar härmed att jag ska bli bättre på det. En anledning till att jag inte skriver så mycket om annat folk är att jag inte bryr mig längre. Har blivit mindre bitter. Men vi kanske kan köra en Schulman och hitta en mer positiv spinn på det.

Imorrn kan vi avhandla de saker som fortfarande idag gör mig riktigt jävla förbannad. Och vi kan också snacka om Sourze, som stod mig så varmt om hjärtat i så många år och om varför det försvann över en natt.

Puss på er. Dröm sött.



lwd

Har sytt till min älsklingsklänning från Zara lite. Köpte den för fyra år sedan (hjälp) till studenten. Älskar den fortfarande, kanske delvis för den bär på så vackra minnen. Ville bara ha den lite kortare, så klippte av och sydde upp. Nu går den precis över knäna. Känner mig alltid fin i den. Den är vit och beströdd med vita paljetter.








lucas the show off


tribute to the king

What better than a beautiful girl doing it? Farid led me to this goddess. Listen.



quilted everyday bootie

Måste tipsa om det här:

För er lyckliga som har tusen spänn över och storlek 37.


De perfekta vardagsskorna från Oasis, finns på asos.com. Sök på Oasis Kaye Quilted så borde dom komma fram. Slut i alla storlekar förutom 37:or. Sjukt snygga, förmodligen grymt bekväma, quiltat är jag helt såld på nu, dessutom passar dom till allt. Köp, köp, köp. Årets bästa köp.

Puss.

advertise









allt jag har på mig kommer från h&m, utom knästrumporna och halsbandet. haha, vandrande reklampelare. har varit ute och gått med hunden, 17 härliga grader och sol.

puss.

fellow us:ers

For some reason, I have a lot of readers from the States. All over the States too, which is weird. I really only know people here in San Francisco. But seeing that you guys found your way here somehow, I figured it's nothing else than common courtesy to give you some love in English, for once.

Hi.

This blog is about my life. Daily features include bitching over homework (the Academy of Art), lusting after clothes and publishing the must-have dose of inspiration I steal from various websites. I'm not sure I could give you a valid reason to keep visiting, since I don't really plan to start writing in English anytime soon. Maybe once in a while though, for your sake. After all, I love America(ns). This country offers me more on a daily basis than Sweden could in a year. However, if you're ever in a frisky mood, I'd suggest Stockholm as your choice of vacation spot without hesitation. Shitty music, crappy weather and cold people, but we make up for it in good looks and sexual liberation.

...

Anyways. I love you guys. If you want me to write in English, speak up, and I'll consider it. Happy late Thanksgiving.

Xo / C

well hello

Okej. Lyssna här. Jag har hittat bästa onlinebutiken, efter mycket letande. Skeppar bara inom USA, tyvärr. USA:s ekonomiska undergång gynnar oss svenska utlandsstudenter något ofattbart, då dollarn är så låg i jämförelse med kronan. Titta:

Inget par av de här skorna kostar över 300 kronor. Free shipping och rabattkoder annonseras ut över hela sidan. Jag beställde de bruna, 30 dollar. Det är 210 pengar i svensk jämförelse. I love America. Om jag skulle köpa alla sex par skor skulle det kosta mig typ 1300. Kostnaden för ETT par skor på exempelvis Topshop.

Men, nu ska vi inte bli tokiga här. Ska se om storleken passar och så om kvalitén är nåt att ha. I såna fall så finns det en god chans att jag är fem par skor rikare inom en månad. Ärligt.

Det fanns en annan poäng med det här också. Eftersom jag bara ska vara hemma i Sverige i tre veckor i januari så kommer vi inte ta med någonting, typ. Hunden, nån jacka och lite kläder. Större delen av grejerna lämnar vi såklart här. Så om någon vill ha nåt här från USA nu när dollarn är fattig, för över pengar till mig, så handlar jag och tar med det hem. Så får vi en utsökt anledning att träffa varann också. Det här är alltså främst riktat till kompisar. Om ni vill slippa shipping och tax på typ Forever 21, Victorias Secret, Agent Provocateur etc. Adressen till den här hemsidan är wetseal.com.

Puss.

our world is still in progress

Fin animerad film om hur världen kanske ser ut om ett tag. Väldigt intressant. Imponerande monolog. Snyggt gjort.

Freeband - The Ambient Life from The QBF on Vimeo.


blogs

Jag läser så mycket bloggar att det inte finns. Folk här i USA vet knappt vad en blogg är, dom förstår inte alls hur folk kan tjäna pengar på det i Sverige. Och tror ni det är svårt att förklara? Kan man säga. Jag har ingen aning varför folk tjänar så mycket pengar på det. Det är dessutom orimliga summor vi snackar om, jag menar, 10 000:- i månaden skulle jag tycka var sviiiiiinnajs som blogglön. Och de stora i Sverige har väl ungefär det gånger tio. Helt sjukt.

Läser mycket bloggar, men inte alla jag är inne på varje dag. De jag är inne på varje dag är de jag vet uppdaterar varje dag. Så det visar väl att uppdateringen är nummer ett när det kommer till att bli stor på blogghimlen.

Varje dag:

Kenza - Hon är snygg. Rolig. Typ därför.
Blondinbella - Jag blir på bra humör varje gång jag går in på hennes blogg. Grymt inspirerande tjej, även för mig som är fyra (?) år äldre.
Kissie - Ren fascination. Vi gillar att se trainwrecks, vi människor, och Kissie är väl en sådan om nåt. Har ingen aning vad hon sysslar med, men jag kan förstå att hon fortsätter om hon tjänar mycket pengar.
Pappabloggen - Ja, Schulman får ett besök varje dag. Tycker hans blogg är bättre sen Amanda och Charlie kom in i hans liv. Mycket ångest, många intelligenta inlägg.

Flera gånger i veckan:

Elin - Style By Kling är Sveriges snyggaste modeblogg. Stora bilder, stilren header, enkel att förstå. Uppdaterar för sällan, men annars är hon bäst på mode.
Schulmania - Calles blogg är också bättre nu. Det handlar om en helt annan värme.
Gynning - planetgynning.com är väl helt okej. Hennes blogg är den enda jag läser där. Hon är ju så härlig. Jag älskar henne.
Perez Hilton - Har alltid de senaste, bästa musikklippen från precis alla artister jag älskar.
Mogis - Vet inte hur mycket pengar hennes föräldrar har, men hon handlar seriöst kläder för typ 20 000:- i månaden. Hon har väldigt fint hår också. Haha, jag har de sjukaste anledningarna till att besöka bloggar.
Stina-Lee - Läste hennes blogg förut, sen blev hon helt plötsligt gravid och nu mamma. Är väl 20 år. Hon är väldigt mysig, i alla fall. Söt tjej.
Rika Uteliggare - Marthina ser ut som Lima. Punkt.
Rebecca Simonsson - Enda anledningen att besöka Stureplan.se. Hon är snygg som in i helvete.

Hmm. Det kanske inte var så många. Farid tycker det, men jag vet inte.. Finns nog värre folk än mig.

Förövrigt hade vi en diskussion under Thanksgiving om att alla människor är bisexuella. Vissa är mer in tune med sin bisexualitet och vissa förnekar det djupt. Vad tror ni om det?

Puss.

a lady



det är så befriande när hon bara får sätta sig ner och sjunga. hon gör det så vackert.

i övrigt har en fågel viskat i mitt öra att Stephen King skriver på en uppföljare till The Shining. Den kommer utspela sig 40 år efter, och fokusera på Jacks son, Danny. Kan bli grymt.

Puss.

pizza, pizza


ernest


love at first sight







Världens skönaste oversize från H&M. 350:-. Mjuk som kärlek, svart + cremevit. Batwingtröjor fångar min uppmärksamhet varje gång. Perfekt för mig också, som hellre visar ben än bröst. Babe köpte ett par grymt snygga kängor också, från Aldo.



Puss.

go urban





köpte den här luvhalsduken till Farid i födelsedagspresent. Jag ÄLSKAR den. Passar till allt. 12 dollar på H&M. Nu ska vi till Urban och kolla kläder. Haha, alltid pinsamt att gå dit bara för att hälften av grejerna jag har på mig kommer därifrån. Whatever. Ses sen.

Lyssnar på Fattaru nu, bästa svenska rapparna någonsin. Halv ett, halv tre, när klockan blivit halv fem så äger vi klubben och kompis du är bara anställd.. Haha, underbart.

Puss.

represent


early atmosphere


Den här kom på Pandora igår och trots min dimmiga hjärna kunde jag urskilja rap som bara kan likställas med en tidig Nas. Fantastiskt bra. Hade inte hört den här förut. Från 2001.

kim



Bakfull. Mycket bra thanksgiving. Massa mat kvar i kylen. Lyckad chokladfondant. Idag Black Friday, handeln väntas gå upp med 16 procent. Rea överallt. Vi ska ta en titt om en stund. Vi tittar på Kim Kardashian först. Jag vill inte höra nåt annat nu - hon är så snygg att det gör ont.

Puss.

progress nooka

Tänkte att det kunde vara kul att se steg för steg när jag jobbar i Illustrator. Har inte tid att göra det här riktigt bra, är inte klar heller, men det är okej.
















my style of tattoos


tatueringar ska inte ta över kroppen. de ska komplettera. som en vacker accessoar.


dessert!


quilted leather jacket




SKA. HA. Så fort Farid vaknar tvingar jag med mig honom för att kolla om dom har Black Label på H&M ett par blocks härifrån. Helvete, vad snygg.

chocolate lava cake




Det här ska jag baka om några timmar. Chokladfondant kallar vi det hemma i Svea Rike. Faktiskt det enda jag någonsin har bakat som blivit riktigt, riktigt bra.

natalie


baby

Och hans läppar är så mjuka att de inte känns. Jag blundar och smeker lätt med fingret, förnimmelsen finns, men de är så mjuka att dem nästan inte känns. Det slår mig ibland hur vacker han är. Kanske är det kontrasterna. Läpparna och de hårda stråna runtom. Långa ögonfransar och välvda ögonbryn. I 26 år har han gått omkring utan att älska mig. Han har varit överallt, förutom här. Det är en lång tid, 26 år. Så många som rört hans läppar innan mig. Men det går inte att tänka på just nu. Hans läppar är så mjuka att de nästan inte känns och förnimmelsen av vilka han rört innan mig vilar där; jag smeker bort det med mitt finger.

justice





Det här gör mig så jävla förbannad att det inte finns. Hur i helvete kan man vara så sjuk i huvudet? Bränn den jäveln på bål, vidriga jävla svin. På riktigt, det är sånt här som får mig att vara för dödsstraff. Jag vet att det är värre på många sätt att sitta inlåst hela sitt liv, men ändå. Skär av kuken, stoppa ner den i halsen och bränn honom på bål. Det är min omedelbara reaktion när jag ser sånt här.

backstage vs








matchbox city





Väldigt vackra illustrationer av olika typer av arkitektur. Finns att köpa på Svenska Arkitekturmuséet i Stockholm.

Design: Happy Forsman och Bodenfors

stoppin the love

Hallå, ni som inte har mig på Facebook: ni får inte under några omständigheter missa den här tjejen. KT Tunstall. Hon är min nya kärlek.



Har inte varit en bra dag idag. 20 grader ute, men vad gör det när man mår som skit. Har känt mig konstig, ont i huvudet, seg, yr, vet inte vad det är. Har kört på Efraimsson huskur - vatten, lång dusch, två timmars vila och ordentligt med käk. Nu mår jag bättre. Ärligt talat tror jag det är att jag sitter för mycket vid datorn. Strålningen ger mig huvudvärk, typ.

Men jo, skulle ju berätta om Color & Design. Det här är mardrömskursen på AAU, har fått sitt rykte på grund av sjuka mängder plugg och stenhårda lärare. Nu hade jag tur och fick den snälla läraren, men likväl tycker jag kursen fått oförtjänt mycket skit.

Det handlar ju egentligen bara om färglära. Om hur skuggor och ljus relaterar till varandra, vilka färger som passar ihop, vilka färger man kan få genom att blanda kors och tvärs. Jag kan inte ens börja förklara hur mycket den här kursen gett mig. Jag hade ingen jävla aning innan om när det ska vara varma eller kalla skuggor, exempelvis. Det gör ju världens skillnad. Och det här sköljer över alla mina andra kurser. Nu sitter jag i Illustrator för kampanjen till Nooka (nooka.com) och utan färgläran hade jag skjutit mig själv för länge sen.

Det visar bara igen hur lite man ska lyssna på folks skitsnack. Är man inte här för att plugga, då kan jag tänka mig att den kursen är vidrig. Men för mig? Snacka om att få valuta för pengarna.

Puss.

intense



Det här är min inspiration för mandalan, förresten. Väldigt, väldigt vacker design.

emanuela de paula

Nya VS-modellen kanske är en ny favorit (efter Lima och Doutzen såklart):









Trodde nästan hon hade lite indiskt i sig, men tydligen är hon brasiliansk-afrikansk. Sjukt vacker hursomhelst. Och hur gammal är hon? 89:a.

Puss.

goodnight


great student


Fortfarande B i min bortprioriteringskurs, förväntade mig inget annat. Men för första gången en comment till betyget:



Väldigt gulligt av läraren. Jag försöker alltid hjälpa till under feedback, det som har hänt mycket den här terminen som inte alls hände förra är att en del ger helt fel kritik. Självklart har alla rätt till en åsikt, men om nån säger nåt som kommer försämra någons kampanj så säger jag alltid emot.

Ni känner mig. Det ligger inte för mig att hålla käft. Men lärarna är nöjda med mig. Det är det enda som betyder något.

Puss.

mandala progress



Mandala utvecklad. Klicka in på kategori Graphic Design för att se den tidigare versionen. Läraren älskade den, tack gud. Han prisade så mycket att jag nu känner press inför att måla skiten. Måste. Bli. Perfetto.

Jag kommer köra varma, rika färger som dominerande - djupt röd-lila, röd-orange, med gult och blågrönt som accenter.

Sen tänkte jag berätta lite om varför Color & Design, som enligt utsago från alla elever är den vidrigaste kursen, är den bästa och förmodligen viktigaste jag någonsin kommer ta.
Puss.

spread daddy's money and i'll work for mine

Snabb fundering:

Varför lär jag mig aldrig att pappas-pengar-ungar är imbecilla? Samma sak som hände förra terminen hände nu igen - jag håller garden uppe för att jag märker att det finns baktankar hos en person, och mycket riktigt visar sig den vara precis som jag trodde. Djupt osäker och ytligt självgod, den alltid lika härliga kombinationen hos människor som dessa.

Berghs, odlar ni dem i källaren eller?

yeeeeeeeeeeeeeeeeeess

Nu börjar betygen trilla in. Det här är Progress Grades 2, det sista betyget innan slutgiltiga. Hittills har jag fått i Color & Design och Digital Techniques, väntar på Ad Creative och Drawing for Digital Photography.

Det här gör mig så jävla glad:





Ni förstår inte hur svårt det är att få ett A i den här skolan. Med den värsta läraren av alla fyra kurser. Hon som i början sa att hon blir förvånad om någon förtjänar ett A. Och så ger hon mig ett. Photoshop, Illustrator och InDesign är där jag känner mig hemma, så det är så skönt att få erkännande på att man gör någonting rätt. Det behövs verkligen som motivation också.

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES.

Ett B i Color & Design är väldigt bra också, förresten, för att vara en som inte kan rita.

Puss!

National Geographic’s International Photography Contest 2009

Fantastiska bilder (fanns inte större storlekar tyvärr): EDIT: hittade större!:







Ungefär såhär funkar min fobi mot hajar/vatten - Den första tycker jag är lite obehaglig, men ingen fara alls eftersom det är en pellefjant. Den andra bilden gör mig lätt illamående och så känner jag det här välbekanta trycket över bröstet och klumpen i halsen, inte gråtfärdig, men det gör mig lite vimmelkantig typ. Det svartnar lite för ögonen. Den tredje bilden har jag dock inga problem med. Är inte rädd för att vara PÅ vatten, åka båt eller såna grejer, men så fort det gäller att vara i vattnet så tar det emot som inihelvete. Skulle aldrig hoppa i ett öppet hav. Aldrig.

För mig är det samma sak som med svininfluensavaccinet - vad vet vi egentligen om vaccinet? Ingenting. Och när thailändaren säger till mig att det inte finns några hajar i vattnet, hur VET han det? Om man inte bor i vattnet så vet man inte.

Förresten Jonnis, såg du Ffffound häromdagen, när det var en jävla vidrig film med en haj som åt en människa? Jag SKREK. Och slängde bort datorn. Nu vågar jag typ inte gå in där längre.

Men skitsamma, fina bilder, visst?

Puss.

tuesday tunes


the more i look at it, the more true it gets


clean header



Schulman vill ha en ny header. Klart man ställer upp.

Puss.

nothing but natural

Hej kompis.

Måndagar är verkligen veckans längsta dag. Herregud, känns som jag vaknade igår typ.

Hmm. Skumt. Upptäcker att jag inte har någonting att skriva om.

Börjar bli kyligare nu här i SF. 16 grader ungefär. När det inte blåser är det behagligt, annars känns det rejält mycket kallare. Intressant vecka nu, inställda lektioner på grund av Thanksgiving, så nu har man verkligen chans att komma ikapp.

Farid har hängt upp jättevackra ljusslingor här hemma, Lucas är sjukt fin i skenet från dom. Det känns faktiskt lite juligt efter att solen gått ner.



Körde kofta över jacka idag typ. Det var alldeles för varmt. Så kul när jag kom till lektionen, en tjej frågade om mitt hår var naturligt lockigt. Jag bara garvade och tänkte att hon skulle sett mig imorse när jag svor mig blå över att håret vägrade göra som jag vill. Förhoppningsvis tror alla att jag vaknar upp och ser ut såhär. Effortless, liksom.

Puss.

trifold brochure / brooklyner weisse

Client: Brooklyn Brewery
Target market: Women 21-28
Key message: The perfect beer for summer / "Summer in a bottle"
Bonus message: Environmentally friendly company / "Wind in our ales"
Note: 2 colors max, since the environmental factor needs to be stressed. More colors = worse for the environment.

Kan tyvärr inte få kvalitén bättre. Har reggat en hemsida, så nästa termin kommer ni kunna se alla mina grejer istället. Blogg.se är inte optimalt för 148 MB-filer.

 

Närmre titt på flaskan. Allt är illustrerat av mig.

 

Puss.


h&m, let me upgrade you

Jag tycker det är löjligt när modebloggerskor gnäller på H&M och att alla har likadana kläder. För mig beror det helt på stylingen. Samtidigt så är 90 % av grejerna på H&M skit, men det finns alltid guldkorn. Där kvalitén är lite bättre och det inte känns så massproducerat (som det naturligtvis är ändå).



Nu är den här klänningen från samarbetet med Jimmy Choo, men måste ändå visa den igen. Herregud så vacker den är. Perfekt färg, perfekt skärning, perfekt längd. VARFÖR måste den vara så dyr? Resten av bilderna nedan är från H&M:s egen produktion.



Gillar inte hur dom här ser ut på nätet, men det ska tydligen vara äkta läder? Kan tänka mig att dom är snyggare i verkligheten. Ofta på H&M så är det de guldfärgade detaljerna som pajar allt för mig, helt plötsligt ser det billigt ut.



Men annars är H&M bra på skor. Om dom här var kilklack hade jag sprungit och köpt dom på en gång. Pallar inte med 10 centimeter till vardags.

En sak som alltid irriterat mig med H&M - deras jävla hemsida. Har sett likadan ut i tio år, ful, svårnavigerad, billig och allmänt värdelös. Förstår inte varför dom inte fixar till den? Zara är ännu konstigare, dom har inte ens en onlinebutik. Finns det någon sorts businessplan bakom sånt, eller är dom bara sjukt tröga?

Fick i alla fall en fin överraskning på H&M när jag klickade in på Holiday i deras dropdown.



Lite svårnavigerad historia, men när man funderat ut det är det riktigt kul. För du ner musen så åker du bakåt, uppåt så åker du framåt. Enkelt, snyggt, attraktivt. Fin musik också. Lägg energi på huvudsidan istället, dock. Tomtar.

Puss.

it's in the small things



Gjorde en deal med Farid. Går han ut med hunden så städar jag. Swivel Sweeper är vad vi kör med här i Amerikat.



Farid tycker jag är mongo, men vadå, man behöver inte ha muskler för att göra såhär. Det ser bara coolt ut.



När vi var ute och gick igår med Akeem så hittade vi en hel hög med hotellhanddukar på gatan. Hopsnörda och nytvättade. Självklart tog vi dom. Nu är bara frågan vart fan vi ska få plats med dom.



Beviset att pengar inte har någonting med lycka att göra. Den här bilden står på mitt nattduksbord. Ramen hittade jag i trapphuset för ett tag sen. Gick direkt hem och klippte till ett av våra kort från förra terminens engångskamera när vi var i San Diego. Älskar den där bilden. Och det är så mysigt att titta på den när jag vaknat och innan jag somnar. Det är det jag värderar högst i den här lägenheten.



Osminkad, nyvaken sanning. Farids skägg börjar växa ut, tack gud.



Just det.

Ses sen, måste städa mer. Lyssnar på det här under tiden.

Puss.

good design


mandala

Klockan är halv tre på natten. Vi skulle på fest idag, men vi sket i det. Såg halva Inglorious Basterds istället, tittar på resten imorrn. Ätit pizza, chips, kakor och korv, så vi har nog fyllt dagskvoten av fett idag. Imorrn börjar vår gemensamma diet bestämmer jag nu. Vi var så mycket duktigare förra terminen.

Annars designar jag en mandala till Color & Design. Måste ha en färdig linedrawing tills tisdag, men linedrawings suger, så jag gör det på datorn. En mandala är nån sorts meditationssymbol från hinduismen och/eller buddhismen, vet faktiskt inte riktigt. Vet att om man designar rätt så ska den tydligen kunna åkalla mörka krafter, eller nåt sånt. Tror inte min gör det. Centrum är i alla fall den klara fokuspunkten.



Är inte klar än, men det är en bra början. Ska måla det här sen, så måste tänka efter så jag inte gör det vidrigt svårt för mig själv.

Jonnis - Great minds think alike. Men annars är det ju inte så konstigt, med tanke på att både jag och Farid hämtar 90 % av vår inspiration från Ffffound. Spenderar halva dagarna där, känns det som. Det är nog oundvikligt att vi dras till samma saker.

Pussnatt.

2012


the perfect flats

För några dagar sen surfade jag runt på olika onlinebutiker och hittade de perfekta platta skorna. Som boots utan klack i formen, öppen tå, perforerad kring hela foten (perforerat och mesh är vad jag vill hitta nu, snyggt och skönt när det är varmt), fransar längst upp kring hela skaftet och så en fin rostfärgad brun. Så. Jävla. Snygga. Det lägsta jag hittade dom för var 60 dollar. Men har ändå inte råd. Så skiter i det. Titta:



Jag är kär. Det här var inte heller illa:



Grym playsuit från Topshop.



Med ett fett nitbälte så är det klart.

Och så har vi en färdig outfit jag inte kan köpa. Not at all depressing. Not. At. All.

Puss.

When the going gets tough, the tough goes shopping

Mycket tung läxa. Trifold brochure för Brooklyner Weisse, en av de godaste veteölerna som finns. Brooklyn Brewery är det som står för mumset, så nu sitter jag och pillar i InDesign och Illustrator för att fixa det här. Krävande.

Bakfull är jag också. Vi gick ut och dansade igår, jag, Farid och så två killkompisar. Efter att vi snackat sex i någon timme hemma hos oss så gick vi ut och skrämde folk vid övergångsställen och kissade på varandras skor. Ungefär. Blev nästan nerslagna av mexikansk maffiaboss också.

Orkar inte förklara. Vi hörs sen.

Puss.

Very nice package design / Blossa Glögg





attacked from every angle



Hej gänget.

Igår ville Anna från klassen följa med mig hem och dricka öl efter lektionen. Så det gjorde vi. Drack öl, snackade skit och åt pizza. Gabe kom förbi också, så fick vi jävlas lite med honom med. Tror jag drack fyra öl, så är inte bakfull idag i alla fall.

Ska snart iväg och trääääna. Sen make-up-klass IGEN för helvete, vi ska på fieldtrip till en commercial printer, så det kan ju bli intressant. Sen har jag ingen aning vad jag ska göra. Eller jo just det. Plugga. Plugga, hela dan. Ska bygga en trifold brochure om öl.

Annars så visade Jonna en bild på en äcklig haj i sin blogg och magen vände sig som vanligt. Men hon ville pussas och bli vänner igen, så det blev vi. Nice. Men inga fler hajar. Okej? Ingen av er. Jag dör. Varna mig innan. Vi gick förbi en affär här på Sutter som säljer TV:s och datorer, varenda skärm hade bilder på hajar och jag höll på att gå in i en stolpe för jag vek av så snabbt. Sen var det inte ens hajar, var små fiskar typ, men fortfarande.

MEN SKITSAMMA, vem bryr sig? Suck. Ses sen.

Puss på er.

P.S. Väldigt mysigt hem däruppe.

list

1. De 3 senaste köpen jag gjort är
Min stora väska med nitar från H&M, min pastellrosa klänning och mina kedjeglajjor från Urban Outfitters.

2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är
Känner inte en enda kändis. Har legat med vinnaren av Big Brother dock! Woot woot. Han var sämst.

3. Det senaste jag googlade var
Flapper. Försökte få inspiration till en läxa.

4. Mitt absolut sämsta köp någonsin
Måste vara någon kappa som jag aldrig använder. Har en från Zara för över tusen spänn och en från Topshop för 1300. Använder dom aldrig, trots att bägge är fina. Usch, nu får jag ångest.

5. I min handväska har jag just nu…
Handväska känns så sjukt 90-tal. Men i min väska har jag allt som oftast ett gäng pennor, ett suddigum med massa hårstrån på, en tom matlåda, en smutsig gaffel och dubbelhäftande tejp.

6. Min favoritgata i världen är
Wisteria Lane.

7. Mitt signaturplagg
Oj. Jeansshorts.

8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är
Smutsigt, hårigt och skrynkligt.

9. Jag är beroende av
Musik.

10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord:
Haha. Casual, comfortable and chic. Nej. Chic är jag verkligen inte. Men det lät så bra.

11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja
Urban Outfitters. Alla gånger.

12. Jag har aldrig köpt något från
Weekday. Förstår inte grejen.

13. Jag fyndar bäst på
H&M.

14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja
Nicole Richie har det där bohemchica, avslappnade. Det gillar jag verkligen. Långklänningar och stora smycken.

15. Mitt nästa stora inköp ska bli
En fucking flygbiljett tillbaks till San Francisco. Klädmässigt - den perfekta skinnjackan.

16. Min stilikon är
Har ärligt talat ingen, men Elin Kling är fan alltid snygg. Nu har hon dessutom köpt samma tröja som mig från H&M, så nu ska jag följa henne extra för att se hur hon stylar sig.

17. I min skosamling har jag
De perfekta stövlarna från Nine West. Glad över det. Hoppas jag kan ha dom i ett par år, minst.

18. Min drömväska är
Men ärligt, jag skiter verkligen fullständigt i väskor. Min älsklingsväska kostade 7 euro i Barcelona, den har massa fransar och börjar falla isär.

19. Varje månad shoppar jag för
Väldigt olika. 0-1000 spänn.

20. På nätet shoppar jag helst just nu från
Urbanoutfitters.com. Uppdaterar varje dag, det gillar vi.

21. Min favorit-modeblogg är
Elin Klings. Stilren, stora bilder, snygga kläder.

22. Jag är som snyggast när jag är
Hel, ren och glad.

23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag
Jonna är den personen som ploppar upp i mitt huvud. Tror det är för att allt hon har på sig skulle jag ha på mig.

24. Mitt hår är
En jävla katastrof, men it's getting there.

25. Mitt drömjobb är
Välbetald copywriter med frilansuppdrag inom grafisk design, kollegor som får mig att garva, tvåtimmarsluncher och ett kontor där jag kan komma och gå lite som jag vill.

Nu vill jag att Elin, Jonna och de andra tjejkompisar som läser min blogg kopierar den här listan och kör i sin egen blogg. OMEDELBUMS.

jack in the box

Baby är och köper hamburgare. Jag ligger och läser Josefin Craafords blogg på Finest.se, fan vad skön hon är alltså. För in lite glamour i trista Sverige. Hon hör ju hemma i L.A eller nåt egentligen.

Vad har man gjort idag, inte mycket. Kollat The Hills, The City och Styl'D på MTV:s hemsida, gjort klart läxorna tills imorrn, tänkt att man nog borde börja med nån annan läxa men skitit i det. Jag äter typ inte längre. Det är ett problem. Jag är alltid hungrig, men nu har jag tappat det av nån anledning. Idag satt jag och ritade efter Farid gått till skolan och så reste jag mig upp för att hämta vatten och blev helt yr. Då var klockan två och så insåg jag att jag inte ätit nåt. Sjukt.

Vi har snackat om vad vi skulle göra om vi fick 100 000 spänn att shoppa upp på en timme. Jag skulle boka resa till Galapagos-öarna och Farid skulle köpa världens dyraste kamera och tre objektiv. Då vet vi det.

Annars - Thanksgiving närmar sig. Inbjudna på tre grejer: middag hos Farids älskade vän Alex, som vi hängde med förra terminen, amerikan, bög, tokskön. Födelsedagsfest hemma hos Mindy, hennes rumskompis fyller år, och förra gången vi festade där var det hur jävla kul som helst, så vill verkligen gå. Och till sist har vi middagen hemma hos Gabes föräldrar ute i Ocean Beach, dom är rika och har jycke, så dit ska vi definitivt, käka dom ur huset och leka av Lucas.

Det rullar.

Puss.

christian the lion

Okej, den här videon är ruggigt gammal, men herregud så sött. Gråter så gulligt:


excuse me, could you look me in the eyes?


make it rain down on me

Nu kommer det här låta sjukt kaxigt. Jag är ganska kaxig. Men lyssna, på riktigt:

Jag önskar att jag kunde gå utanför dörren en enda dag utan att bli raggad på, visslad efter, nerglodd. Det här hände aldrig i Sverige, vet inte om de amerikanska killarna bara är mindre smidiga eller om det finns för många snygga tjejer i Stockholm för att jag ska lyckas påkalla någon särskild uppmärksamhet. Här hinner jag gå femtio meter innan jag känner mig som en påse kött. Vissa promenader med Lucas vill jag bara sparka alla i ansiktet innan jag hinner kommer hem.

En kille sa högt till sin kompis att han nu var tvungen att gå in på toaletten och runka för att jag gick förbi. Och nej, jag var inte lättklädd, hade stövlar och kofta på mig. Ärligt? Säger man så? Tänk om jag skulle dra en liknande kommentar när en snygg kille gick förbi. Han hade ju aldrig trott sina öron. Idag efter Color & Design-klassen stannar en medelålders man sin bil och vrålar till tjejerna som stod och väntade på bussen "you're gorgeous, dropdead gorgeous!!". Självklart är det här ett lyxproblem. Men för helvete, det är ju inte så man vill bli sedd. Inte i skolan, inte på jobbet, inte på fritiden. Man vill att folk ska säga "ja den där Cim, hon är smart som fan". Inte "har du sett benen på den där svenskan?". Och det som stör mig mest är att det inte finns något jag kan göra åt saken. Det känns liksom inte propert att till killen i bilen vråla tillbaks "yeah?! but i'm smart too motherfcker!".

Det är ju inte alltid jobbigt. När man känner sig het och inte har något emot uppmärksamhet, då är det bara smickrande. Jag vill bara bestämma själv när folk ska titta på mig.

Är det för mycket begärt?

Puss.

36-hour day

Hej gänget.

Jobbig klass idag. Jobbig dag, överhuvudtaget. Längsta dagen hittills. Läraren i Ad Creative spenderar en timme av lektionen med att visa massa reklam jag redan sett. Jag kan inte för mitt liv förstå hur hon kan tro att jag pröjsar pengar så att hon ska visa mig länkar på nätet? Jag kan hitta dit själv. Så jävla idiotiskt. Nevermind. Vidare till kritikdelen av lektionen som gick snabbt, men plågsamt. Ibland är det otroligt frustrerande att folk tänker så annorlunda. Att jag kan titta på en grej och se katastrof samtidigt som en annan person kan se succé är något jag kämpar med att acceptera. Börjar bli bättre. Måste bli bättre.

Jag börjar bli bättre på att vara glad. Är glad över så många saker. Kommer inte ihåg senaste gången jag var såhär genuint lycklig från insidan och ut. Kanske när jag var typ åtta år och mamma och pappa fortfarande var ihop. Vi gick upp till lekplatsen och sparkade fotboll, syrran också såklart, och så hissades vinnaren i luften. Det är de kvällarna jag återgår till när jag tänker på ren, oförstörd lycka.

Och alla tusentals nätter vid Elins köksbord. Samtal som försvunnit, men en känsla av lugn och kärlek som alltid finns kvar. De sommarmorgnar jag vaknat upp i Viktors säng, fullt påklädd med solen gassandes och bakfull bortom denna värld, ackompanjerad av ljudet från en bandyboll som gång på gång slås mot dörren tack vare hans pigga lillebror. Den dagen jag och Jenna smyger upp öl till hennes rum från nedervåningen, bara för att tappa en burk precis när vi ska gå in. Pysandet, sprutandet, vårt fnitter och så Hannahs skrik "vad fan var det?". Alla gånger jag kittlat Chris och hon trycker ner huvudet tills hon inte har någon hals och låter som en skadeskjuten säl. De tidigare morgnar i Blåsut, där jag och Jonna hittade en vänskap ingen av oss förväntade sig till ljudet av en kaffebryggare. Jag vet inte.. Det får en att tänka, att vara borta såhär. Jag inser hur mycket alla betyder för mig. Hur mycket jag älskar er. Så tacksam för att jag har alla dessa minnen.

Ser ni vad jag precis gjorde? Jag insåg det själv just nu. Jag vände något negativt till något positivt. Jag svär till gud, den här staden, det här livet, den här underbara pojkvännen håller på att förändra mig. Världen skimrar ljusare än förr.

(Nu önskar jag bara att jag kunde överföra detta till dig, mitt hjärta, min bästa vän, min andra själ. Halv utan dig.)

Puss.

Trey ish the shit


Typ sånt här körde dom på Infusion Lounge, kraftigt mixat. Och som jag dansade. Jag älskar det. Det är det bästa jag vet. Farid verkar gilla det med. Dansen är en del av mitt liv där jag får ut passion och känsor och energi. Reklam är en annan. Sällskapsspel en tredje.

Puss.

suicide image

Älskar den här bilden av en konstnär från Costa Rica. Målade den för en läxa i Color & Design.




KidsHealth

Jag lämnar in två kampanjer till Vintershowen. Vintershowen är i princip ett sätt för oss studenter att få ut vårt arbete. Branschfolk kommer till festen som är nån gång i början av december, och så hängs våra ads upp i rummet. Mycket trevlig tillställning förra gången, så det kan nog bli kul igen. Min första kampanj var för Trojan Condoms, den ligger redan uppe här på bloggen. Gå in på kategori Advertising och scrolla typ längst ner, tre bebisar som skriker.

Den andra har jag tryckt ut nu i helgen. Mina kurser har fått lida, men skitsamma. Hann bara göra två ads till den här kampanjen. Elin, skulle gärna ha din åsikt på detta. Och er andras, såklart. Den är för Kidshealth.org, som fokuserar mycket på att äta rätt ner i väldigt unga åldrar.



You don't want your child to connect something good with something bad. Reward her somewhere else and avoid a life-long addiction.




You don't want your child to connect something good with something bad. Reward him somewhere else, because obesity doesn't care about age.

ricky gervais

Emil (emil.blogg.se) har varit och sett Louis CK i Stockholm. Världen roligaste kille, enligt honom. För mig är det Ricky Gervais. Vår kompis Niklas tog hem en DVD till oss när vi bodde i mammas lägenhet. Det var hans show "Animals". Jag har aldrig i mitt liv skrattat så mycket, inte före, inte efter. Kunde inte andas-skratt, ni vet. Efter det har jag sett allt jag kan få tag på via Youtube.

Den här biten är om bibeln. Gervais läser och lägger in kommentarer. Det är så sinnessjukt smart att det inte finns. Ser ni en video från den här bloggen, se den här:


and love

Jag ska säga det här också..

DRA ÅT HELVETE VAD JAG SAKNAR MINA TJEJKOMPISAR.

Puss.

love, love, love, love, love


fucking killer cover

love it.

To the window, to the wall

Hej alla barn.

Vacker höstdag i San Francisco. Kyligt, men solen strålar. På morgonpromenaden gick vi förbi en rnb-artist som stod och spelade in en musikvideo. Uppfattade inte låtens namn, så kan tyvärr inte söka på honom.

Jobbar fortfarande med min print-ad som jag ska lämna in till vintershowen imorrn. Älskar den. Jag gör verkligen det. Det är en idé och copy jag verkligen kan stå för som person. Måste klämma fram en till version bara, helst två, innan imorrn klockan 12. Nu får mina kurser lida, men om jag kommer med i vintershowen slår det allt. Ska dock ta en paus från det nu och måla lite istället till Color & Design.

Såg The Proposal igår. Jävligt bra. Mycket bättre än förväntat.

Vad mer.. Farid har åkt på pink eye. Det svider och han har svårt att hålla ögat öppet. Nån som haft det och vet nåt bra lindrande?

Puss barn.

morphing

Det här gör jag just nu:



Morphar ett ansikte in i en ballong. Inte det lättaste. Men det går. Hoppas idén håller när jag börjar skriva copy bara.

Puss

swedish idol

Nu har jag för första gången i år kollat Idol på tv4:s hemsida. Fan, det är ju riktigt bra kvalité på tomtarna. Mycket bättre än förra året och året innan dess. Ett gäng duktiga vokalister. Tyvärr har Tove hybris, Reza uttalar inte orden ordentligt och Erik är ju bara en enda stor gäsp i mina ögon. Men det här imponerade på mig. Tekniken är ganska överjävlig. Sen att hon inte når upp till högsta tonen, det kan man inte förvänta sig. Leona Lewis har större omfång än Mariah Carey. Men som sagt, mycket fint ändå:


guilty


lucas's first encounter with a balloon


infusion lounge just killed it

Herregud. Nu har klubbscenen i San Francisco visat oss vanliga dödliga vad det har att erbjuda igen. Akeem tog oss till Infusion Lounge igår, och dra åt helvete ni hade älskat det. Ner i en källare och det första man möts av är en boxningsring i miniformat med två kvinnliga dansare i underkläder. En var snygg, den andra var Megan Fox-snygg. Jag driver inte. Gratis inträde, företräde i kön och tillgång till VIP:en eftersom Akeem känner nissarna, så alla förutsättningar var rätt. Sjukt lång kö till baren, ändå tog det inte mer än tio minuter att få en drink i handen på grund av systemet dom körde. SVENSKA KLUBBAR, plocka upp. Alla bartendrar körde utvalda sektioner och så tog dom beställningar i en cirkel hela tiden. Så oavsett om jag var framme före en tjej som stod till vänster om mig, så fick hon beställa först eftersom dom körde den här cirkeln. Jag vet, kanske irriterande om du är först. Men så smart ändå. Du blir liksom inte irriterad, eftersom du då vet exakt när det är din tur. Ingen hänger över bardisken, ingen sorts förtur till tjejer. Alla behandlas lika. Grymt bra, tycker jag.








DJ:n går inte att beskriva. Det var helt omöjligt att sluta dansa. Det gick inte. En DJ som kan mixa Bloodhound Gangs "The roof is on fire" med Kings of Leons "Sex on fire" på det sättet som han gjorde.. Helt sinnessjukt. Och sen alla låtar i hiphop/rnb-världen som dom aldrig spelar i Stockholm. Old school blandat med b-spår från Lil Waynes senaste platta. Jag dog. Farid dog. Alla dog. Varmt som satan, men hade bara shorts på mig, så det var hyfsat lugnt. Fantastisk kväll. Är inte bakis heller.









Dog.

Nu ska vi till Farmers Market och handla färska grönsaker.

Puss.

Don't make me over



Pappa skickar meddelande på Facebook. Haha, han skriver sms på exakt samma sätt. Nådigt avundsjuk över att han varit på Nou Camp och kollat Zlatan. He's living the high life, min pappa. Bästa nyheten - klipptid hos Lotten! Grymt. Är hemma tre veckor efter jul, fantastiskt att han lyckades få henne att klämma in det.

Nu ut med hunden, sen dusch, sen öl ute med Akeem.

Puss.

technologic

Hiphop är mitt liv. Men jag kan uppskatta det här också. Själen finns i beatet:


All i wanna do is


steam







Farid hängde in min klänning i badrummet när han duschade, så nu är den hyfsat skrynkelfri. Jag sitter och blir tokig över min fotoläxa, ribban är så jävla hög för social awareness-kampanjer. Det är en photo composite ad, vi måste fota tre olika scener/grejer och sätta ihop i Photoshop. Man måste vara ganska grym i PS för den här grejen, med andra ord. Inte säker på om jag fixar det än.

Hursomhelst. Jag känner starkt för barns hälsa när det gäller fysisk aktivitet och vad dom får i sig, man kan väl säga att det är min hjärtefråga. Så jag vill absolut göra en kampanj för att få föräldrar att förstå vad dom gör mot sina barn när dom köper snabbmat. Det måste vara hard-hitting, enkelt, vackert och direkt. Det måste ge dom dåligt samvete, utan att vara påträngande aggressivt. Jag och Farid gick och bollade nyss, och som vanligt kom vi fram till nånting tack vare honom. Det är så sjukt, men varje gång jag sitter fast så pratar jag med honom, och då släpper det. Nu har jag nåt att bygga på i alla fall.

Mina fokuspunkter med snabbmat är att det är billigt, det går fort och man köper det för att belöna barnen. Kanske blir det lite omvänd psykologi på den här uppgiften, vi får se.

Puss.

yes sir


tik tok

Sjukt störig tjej, men it makes we wanna dance:


put a smile on it



lockar, kedjor, randigt. ungefär.

frustrerande lektion idag. måste jobba på mina koncept. älskade ett av dom, och självklart säger läraren att idén är fantastisk. och att den redan är gjord. peeeeeeeerfekt.

puss.

Deed of the day.

Checklista. Uppdateras under dagen. Here goes:

- Diska
- Städa
- Träna
- Ner till stan och äta lunch med Farid
- Göra en ad för Wendy's
- Rita upp mina tio koncept för foto-kursen
- Lägga upp mina visitkort här på bloggen
- Makeup-class 19-22
- Fixa hundvakt till Lucas
- Gnälla över alla mina läxor
- Fixa käk
- Kolla the Hills och the City

Puss

Plus:

Jag gnällde inte över läxor

Minus:

Ingen träning, ingen klass, inga visitkort.

Puss natt.

who's funnier?



shit vad vi blivit lama på skämtfronten.

wishful thinking

Och det finns ingen tid kvar till att göra nånting alls. Jag är 22 och jag kommer aldrig hinna. De tusentals saker vi ska hinna göra innan vi dör, utvecklas, studera, resa, älska, hata, äta, pissa, betala räkningar, spela tv-spel, salta pastan, bråka med folk vi älskar, slåss för att överleva och vända kappan efter vinden för vi inte orkar stå upp för vad vi tror på just idag. Allt det vi ska hinna med, alla måsten mellan alla upplevelser vi längtar efter, resorna som blir plåster på såren av ett vidrigt jobb eller det kalla vädret, och vi ska hinna sola, bada, rida elefant och göra precis ingenting under tiden vi är borta. När vi kommer hem sparar vi till nästa gång.

Jag vill inte leva så. Jag vägrar att leva för imorgon. Jag vägrar att tänka att jag gör det sen, att det är onödigt att väcka Farid  bara för att säga att utan honom skulle jag dö, för det kan jag göra imorgon, jag vägrar vara den personen som förlitar sig på att sekunden efter denna alltid finns. De dagar, de månader, de år jag redan missat för att jag gråtit över killar, blivit mobbad, smällt igen dörrar i ansiktet på mina föräldrar, klämt fingret i bildörren och varit sur över det resten av dagen, jag vägrar tillåta mitt liv att passera medan jag pysslar med annat.

Jag kommer aldrig hinna se allt. Och jag tror man måste förlika sig med den tanken, att det finns inte ett liv som inte avslutas för tidigt, även om vi lever till hundra. Det finns alltid saker att se. Och där har du det. Där har du anledningen till att livet är så vackert. Cirkeln sluter sig i det faktum att det finns för mycket vackert, och för lite tid.

Och det bitterljuva i melodin tar vid.

very nice album cover from swedish band kent


lazy

Jag har fått en ny vana här i SF. När jag blir sådär trött på eftermiddagarna lägger jag mig alltid och sover en stund. Kommer inte ihåg att jag gjort det sen grundskolan. Det är så skönt att ligga och glida in och ut ur sömn, vanligtvis vaknar jag upp typ var tjugonde minut och så somnar jag bara igen. Har fortfarande grejer att göra dock, så nu har jag sovit klart.

Elin tycker det är mycket babysnack i bloggen. Fan, så ska det ju verkligen inte vara. Tror det beror lite på att Farid är så jävla fin att jag inte kan låta bli att tänka på hur det kommer bli med en unge. Men TRO mig, det här betyder inte att vi ska ha ungar nu. Det är det absolut sista jag vill, och han också. Vi har för mycket att göra innan det ens tänks över.

Nu ska jag rita upp mina koncept, tror jag. Ganska stolt över dom. Ni får en run-down sen.

Puss.

superwoman







Bara 17 grader idag. Usch, fy, kallt. Kofta och stövlar. Tur att jag känner mig som Stålkvinnan i mina nya glajjor.

Puss.

pure affection



Första sex månaderna sa jag alltid åt Lucas att lägga av med att slicka. Jag trodde att jag alltid skulle tycka det var äckligt. Ett år senare bryr jag mig inte längre.

Betyder det här att jag kommer tycka babybajs luktar sommar också?

skype






venus mars whatever

Precis vaknat. Ska ut med hunden, som dock verkar tröttare än jag. Hård natt, förmodligen. Tuggade lite på en strumpa, pissade i ett hörn. Spydde i hallen. Intim stund med Farids kudde.

I kid, I kid. Snark, så trött jag är. Farid väckte mig i morse genom att lägga sin iskalla hand mot min rygg. Varför gör man så? Självklart blir jag sur, och så tycker han att jag överdriver. Och jag somnar om och tänker på kvinnor Venus, män Mars. Liksom, det finns ju inte att man blir glad när nån gör så? Exakt vilken reaktion förväntar sig en kille? "Haha, men sluuuuuta Fääärid, kom så ligger vi, jag blev så tänd just nu på din otroliga mognad". Det är nåt med killar och konsekvenser som dom inte förstår. Men nu kommer jag få stryk för det här inlägget sen, så jag avslutar med att säga att jag älskar dig ändå.

Haha, men fortfarande. Det är så kul med oss, för jag kommer hela tiden på mig själv med att försöka förklara för Farid hur det ALLTID kommer se ut. Som det där med kalla handen. Då kan jag säga till honom så att jag verkligen får in det i hans huvud "Farid, jag kommer alltid bli sur för det där. Det spelar liksom ingen roll, gör du så igen så kommer jag kalla dig idiot. Igen. Alltid. Så nu vet du det". Jag är ju svartvit som person, som ni vet vid det här laget. Och för mig finns det inget läge någonsin då en kall hand på en nyvaken rygg är gulligt/okej/mysigt/intelligent.

Men snaaaark, skulle ju sluta prata om det. Istället gick jag in på Urban Outfitters och kollade deras nyheter. Det slår mig igen att jag verkligen inte fattar det här med paljetter. Så fort jag ser en paljettjacka tänker jag bara på Michael Jackson. Och så tänker jag att det där är en sån trend folk kommer se tillbaks på och säga "vad fan tänkte jag, se ut som en discoboll, sjukt mongo". Men det här var fint:



Jag tror inte det finns några snyggare platta skor än läder-Converse. Så rena, dom passar till allt. Tyvärr har dom cp-storlekar, så det är antingen en halv storlek för stort eller litet för mig. Men om ni kan ha dom, köp dessa. Läder går aldrig ur tiden.

Den här vill jag också ha:



Fett cool tvål! Som en marmorerad sten. Haha, så jävla kul att dom tagit bilder på den i olika vinklar. "Nej, jag tänker då inte köpa den här tvålen om jag inte får se hur den ser ut från andra sidan". Jävla mongon. Men sjukt cool!

Puss.

draw, scan, manipulate



Tänkte bara visa någonting som syftar till nivån på kvalité när det kommer till portfolio pieces i Illustrator. Nu skulle jag tippa på att personen ritat det här för hand först och sen scannat in det i datorn, men det är definitivt manipulerat på nåt sätt. Och det ser helt otroligt ut. Innan jag har såna här grejer kan jag ingenting. Lär mig mer.

Puss.

picture this

Tillbaks. Har tittat på ett par avsnitt av "16 and pregnant" på MTV. Så blir det man inte har nåt annat att titta på. Det är så sjukt. 16 år. Om jag hade fått barn då hade jag haft en sexåring nu. Halvvägs till tolv. Så absurt. Jag vet inte om det direkt rycker i min mammanerv, men en del av mig vill ha barn tidigt. Tidigt för mig är 25. Det finns bara en anledning för det, och det är att jag vill att mina föräldrar ska kunna vara fysiskt aktiva med barnet, leka, fjanta runt, som pappa och morfar alltid gjorde med oss när vi var små. Jag skulle också älska om mina morföräldrar fortfarande var vid liv.

Min relation till mina morföräldrar är det vackraste jag vårdar i mitt liv, och ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag dom. Det betyder så mycket för mig, att mitt barn ska ha den relationen till sina morföräldrar som jag har till mina. Men nog om babyprat, det är åratal tills dess.

Kul att bli fotad! Hon var jättetrevlig och duktig på att få mig att slappna av, hon pratade med mig, ställde frågor och gav direktiv. Hon tog en still-life på grejerna jag har i min väska och sen bilder på mig både med och utan väskan. Hon fotade i drygt en timme, så det blev nog en hel del bilder. Hon skulle skicka dom till mig innan veckans slut, så ni får se dom snart.

En intressant grej hon sa var "don't take this the wrong way, you're gorgeous, but you have such a unique look. I've never seen anyone that looks like you before". Hon var väldigt noga med att det var en komplimang, och det tackar jag för. Men det var ändå intressant, för när jag tittar i spegeln ser jag bara ännu en blond tjej rent utseendemässigt. Jag har ju ingen aning om vad hon ser när hon tittar på mig.

Nuuuuu borde jag plugga, men det orkar jag nog inte. Vill sova.

Puss.

late night



Nu ska jag iväg och fotas av Ashley, ashleyfrench.com.

Puss.

it's all about pastels for me

Klänningen från Urban Outfitters har kommit, Kimchi Blue heter märket. Nedsatt från 78 dollar till 17 dollar. Fan-tastiskt. De här bilderna visar färgen ganska bra, den är väldigt skrynklig, så den får väl hänga av sitt ett tag innan jag använder den. Materialet är silke och den är ganska väldigt genomskinlig. Helst vill jag nog ha den utan bh (har typ aldrig bh längre, har varit så ungefär ett år, sen jag slutade ha komplex för små bröst), men urringningen är djuuup så måste nog köra någon säkerhetsnål där i mitten.

Gud så jag snackar. Fin, va? Glajjorna är tokcoola också, ni får se dom sen.




there you go typography



en basic läxa vi lämnade in idag till color & design. vi fick olika korta meningar som vi skulle välja typsnitt till, samt skriva typsnittets namn bredvid. nöjd med allt, förutom möjligen muffinsen. den är inte klockren.

kittyleaf


sleepmode



tröttmissar igår.

it's been a long time


Och jag har tydliga visioner om hur kärlek ska se ut. Jag ser hur den uppstår, med taggig rosbädd som underlag, för han har tjej eller jag har kille, men vi är för tända för att bry oss. Det finns ingen kärlek jag känt som inte uppstått ur förbjuden frukt, och den frukten är den sötaste. Och jag ser hur den kommer in i mitt liv och jag lämnar allt jag känner och älskar för den. Det finns ingenting jag inte offrar för den sötaste frukten, och när den kommer in i mitt liv går jag upp i den som att inget annat existerar. Jag andas allt han är och jag inhalerar varje rörelse han tar, jag minns allt, glömmer inget. Varje ord klänger vid mitt hjärta, varje smekning sköljer genom min kropp som varma vågor även om han åker bort och vi inte ses på ett tag, jag minns, jag glömmer inget. Och jag älskar dig med allt jag har och när vi bråkar och slåss så äter det av vad jag kan erbjuda och jag hatar att slåss för jag vill bara ha dig. Bara rakt upp och ner - jag vill ha dig. Och jag har tydliga visioner om hur kärlek ska se ut, men om din vision är annorlunda så vik ner mig, stoppa om mig och vagga mig in i din trygghet. För det är den renaste kärlek jag upplevt och smaken är lika söt som alldeles precis i början.

live

Hej bloggis. Har saknat dig, men haft förjävla mycket att göra. Gjort klart mitt identity package, lägger upp det ikväll eller imorrn. Gjorde dubbelt så mycket arbete som alla andra, så får förhoppningsvis ett A. Fick ett B på mina dropcards.

Rekommenderar inte Paranormal Acitivity. Jag var tvungen att stänga av ljudet på Blairwitch Project, var så jävla rädd att jag trodde jag skulle svimma - den här är inte i närheten. Det finns absolut en del obehagliga grejer och en scen som var riktigt vidrig psykologiskt, men annars.. nja. Speciellt rädd blev jag faktiskt inte. MEN! Ska rekommendera en annan film. Zombieland med ljuvliga Woody Harrelson. Farid tjatade på mig tills vi såg den, och den var riktigt bra. Rolig, smart och snyggt foto. Tack babe.

Fem veckor kvar i skolan. Sen två veckor i New York. Läser i Kenzas blogg att världen ska gå under 2012. Det tror jag inte. De skrifter som maya lämnade efter sig visar bara att vi går in i en ny era den 21:a december 2012. Det är vad jag läst i alla fall, och väljer att tro på.

Men tänk om. Såklart. Om du bara har tre år kvar att leva.. vad gör du med ditt liv?

Puss.

v



Jag älskar designen för V Magazine. Det finns så sjukt mycket grejer dom kan göra med det där enkla V:et. Blir ju inte helt fel när man förgyller det med Natalie Portmans ansikte heller.

sashi


for you


metallic



god morgon, förresten.

nervous breakdown

Jag skojar inte ens, hoppade nästan. Fy fan vilken ångestfylld läxa. Här, gör ett visitkort, du får göra vad fan du vill. Kul? NEJ. INTE KUL. Fattar ni hur mycket valmöjligheter det finns? Mitt huvud brann i fyra timmar. Som paus åkte vi till Cost-Co och köpte tolvhundra kilo mat. Cost-Co, på en fredag. Som första löningslördagen i januari på IKEA, typ. Smart paus.

Hursomhelst. Nu ska vi DÖ och titta på Paranormal Acitivity. Jag orkar inte ens förklara mitt visitkort. Gillar ni det inte kan ni dra åt helvete, för jag orkar verkligen inte ändra på nånting. Och om det inte ser ut som att det tar lång tid att göra så kan jag meddela att DET GÖR DET. Det tar TOLV timmar.

Puss.





the death of an idea

ännu en dödad idé. det tilltalar mig väldigt mycket estetiskt, men konceptet är inte starkt nog. vi testar igen.

puss.

absolutely mindblowing art by leonid afremov


there's black there's white





Okej, så min idé är alltså att en av dom är framsidan, en baksidan. Det som är coolt med det här är att det är samma kort, men efter some heavy photoshopping så gick det ju att trycka ena sidan till svart och andra sidan till vitt. Jag är ju extremt svartvit överlag när det gäller syn på världen, samt att jag älskar svartvitt fotografi, så jag tycker definitivt det här står för mig som fotograf. Självklart skulle det vara text på också.

Men kan ni inte säga vad ni tycker om idén från början? Eller om ni har några idéer för designelement som skulle vara snyggt? Elin, Jonna? Viktor?

Puss.

hey you

Hej alla barn. Mysig fredag igår. Farid hade tankat Up! och Paranormal Activity. Jag kände inte riktigt för att dö, så vi såg Up!. Vi garvade hela filmen. Sjukt mysig, en annorlunda form av animering, världens roligaste jävla fågel och tusen hundar. En film helt i min smak. Grinig huvudkaraktär och allt. Den slutade ju gå på bio här i USA under sommaren, så vi missade den. Jenna, du skulle älska den. Haha. Jag vill typ se den igen.

Nu lär ju Farid vilja se Paranormal ikväll, men jag har absurt mycket plugg att göra. Måste göra klart mitt visitkort idag så jag kan fokusera på andra läxor imorrn. Jag funderar på att ta den här idén jag visade er nedan och göra ett visitkort som frilansande fotograf och sen göra ett till för reklamsidan. Vad tycker ni om det? För jag tycker verkligen idén på den nedan är fin, den passar bara inte för vad reklam betyder för mig.

Shout-out till Urban Outfitters förresten. Beställde.. igår? Fick ett mail idag om att klänningen och glajjorna är skeppade. Dom vet hur man behandlar trogna kunder. Ärligt, vi är inne i butiken så ofta att dom hälsar på oss som att vi är släkt.

Nu vaknade Farid och sa att mitt knappande på tangenterna låter "nästan som regn". Fin pojkvän.

Puss.

playing around with a potential business card


honestly


cause in my heart i will always believe

otroligt inspirerad just nu. Herregud. Kanske dels beror på den fina kommentaren jag fick (tack Stina, Farid hälsar!) och på vädret ute. Ja, nu regnar det igen i San Francisco. Inte storm som för några veckor sen, men lätt duggregn. Det känns väldigt melankoliskt. Helst vill jag lägga mig och se på film, eller pyssla med julpynt, eller göra något annat som alltid är fint när man är lycklig. Vill dekorera hela lägenheten med ljusslingor och plastiga amerikanska julgranar, vill göra knäck och baka lussebullar och städa så det blir skinande rent. Ni kan ju förstå att det är svårt att få julstämning i Kalifornien. Så vi får tvångsmata den ner våra strupar en aning.

I övrigt tänker jag som vanligt på tatueringar. Jag är en väldigt impulsiv människa överlag, men tatueringar för mig är heligt. Det sitter på din kropp när du är 80 år och leker med barnbarnen, det ska vara någonting du kan stå för i hela ditt liv. Villkorslöst. Jag är verkligen kluven här, för jag har sett så sjukt många fula tatueringar att man blir totalt avtänd vad gäller hela grejen. Ska jag märka min kropp ska det vara något personligt, något vackert, något som (förhoppningsvis) ingen annan har. Det ska visa vem jag är för omvärlden, utan att jag behöver säga eller förklara nånting.

Mina vingar ligger fortfarande varmt om hjärtat. Har i ett par år nu funderat över väldigt verklighetstrogna, djupt svarta vingar som omfamnar handleden. Måste vara lite hycklare nu och säga att jag vill ha det trots att jag vet att vingar är vanligt. Den tatueringen jag tänker på såg jag faktiskt på en kille på tv, och det var så jävla vackert. För mig står det för att jag är en fri själ, men att jag ändå inser att jag är bunden till min kropp och till förpliktelser som kommer med att växa upp, att vara fri men fången på samma gång ungefär. Omslutningen av handleden står också för värme, evigheten och för det enklaste av allt - att min själ flyger. Varje dag. Oavsett om jag är bunden till jorden.

Ju mer jag tänker på vingarna, ju mer känns det rätt. Sen kommer de ytligare frågorna - vänster eller höger handled? hur stora? vilken stil? vem ska göra dom? vad kostar det? Det är ingenting som kommer hända just nu i alla fall. Det känns faktiskt som en btterljuv väntan - jag kan göra det när jag vill, men jag låter det sjunka in tills jag är redo.

Sen vet jag att jag vill ha text på min kropp. En vacker rad, en mening som står för mig. Det måste jag bara ha - ord är min passion och kommer alltid att vara min tillflyktsort. Men herregud, vad ska jag skriva?

Puss.

ffffound


apples and oranges

$10

 

$19

Min fotolärare sa idag att jag borde tänka på att bli art director istället för copywriter. Jag vet att han menade det som en komplimang, men det gjorde mig ändå lätt deprimerad. Beslutsångest är aldrig kul. Så jag tröstade mig. Hade dessutom en kod på 10 % off, så det blev ännu lite billigare. 240 svenska kronor för en silkesklänning (i pastell, yes!) och solglasögonen jag längtat efter. Lägg till mina Nine West-stövlar och min skinnjacka så är vi hemma.

Och ja, självklart kommer klänningen från silence + noise.

Puss.


portrait



funderar på att inkorporera en bild av mig själv på mitt visitkort. mest för att läxan kräver att vi importerar en bild. efter lite photoshoppande tycker jag om den här ännu mer. det känns som man kan se in i min själ. jag älskar ögon.

content

jävla asnöjd med min fotoläxa. Blev bättre än vad jag kunnat drömma om. Ni får se imorrn. Farid och Lucas har sovit i en timme redan, klockan är kvart i ett, dags för mig.

Puss.

playing around in photoshop




atmosphere


mitt hjärtas hiphopduo är atmosphere. ingen gör det som dom. ingen. dom har aldrig slagit kommersiellt, men vem bryr sig. hiphop är kärlek och kärlek frodas även när dörren till allmänheten är stängd.

sweet nighttime rhymes



T.I and B.o.B

look away or get struck

Jag ska berätta en sak. Det är ganska konstigt, jag är ändå hyfsat bekväm framför kameran. Inte lika bekväm som bakom, men ni fattar, jag kan fotas och förbli seriös. Kanske för att det är under kontrollerade former (oftast) och jag själv kan påverka om jag vill att bilden ska synas eller inte.

Det här går emot det faktum att jag hatar när folk tittar på mig. Varje dag är jag ute och går med hunden och varje dag tittar folk på mig. Naturligtvis. Jag tittar ju själv på folk. Men jag bryr mig inte av vilken anledning det är - jag hatar när folk tittar på mig. Jag känner mig inträngd, utnyttjad, jag vill ge alla en rak höger. Om någon tittar på mig i längre än en sekund får dom en brinnande blick tillbaka. Det finns inget så pbehagligt som folk som glor.

Jag vet inte varför det är såhär. Det tar mig ett halvt ögonkast att bli förbannad när jag är ute på stan. Det känns som dom invaderar min personliga sfär. Jag vill själv bestämma när folk ska titta på mig.

Och så fort jag hamnar framför kameran bryr jag mig inte.



en av rejectsen från idag

swedish soccer's been saved



Jag vet inte mycket om den här killen. I princip ingenting. Men skypade med pappa häromdagen (som förövrigt lever the high-life i Spanien just nu, ska se Barcelona spela i helgen) och han sa att han hört om Hamréns möjliga chans att få driva landslaget. Min pappa kan allt om fotboll och han önskade innerligt att Hamrén skulle bli den utvalda. Han trodde inte det skulle hända, men han hoppades.

Och nu! Nu är det sanning. Han är klar. Och om pappa gillar honom, då måste han vara grym. Så är det bara. Jag var egentligen bara glad över att bli av med ångestladdade Lagerbäck, men nu blir det ännu ljusare på den svenska fotbollsfronten. Grattis Sverige, Dressman har nu gått i konkurs.

Puss.

model for a day

Haha, det här känns helt absurt. Men kul! En kompis till Elise, tjejen som älskar hiphop, friendade mig på Facebook idag. Hon hade skickat med ett meddelande där det stod att hon hört att jag var skitsöt och supergullig. Hon går fotografi-linjen på AAU och vill fota ett porträtt på mig tisdag kväll. Hon ska även fota en still-life på grejerna jag bär med mig i min väska varje dag. Haha, så absurt. Jag vet inte vad hon är ute efter, men porträtt betyder väl förmodligen close-up på ansiktet.

Självklart ställer jag upp, grymt kul att få bilder från någon som är så duktig på det hon gör. Det blir riktiga studiobilder, så ni får väl se dom när hon har redigerat och allt.

Ska jag försöka bli modell också, får se hur mycket folk som hatar mig då :)

Puss

talented peeps

Åh, är så jävla nöjd. Amanda var ju här med mig och fotade idag. Hon har tagit grymt fina kort. Så fina att jag vill sätta upp dom på väggen. Ligger uppe på Facebook redan, men kör här med. Kommer nog ändå fota om imorrn, men kommer definitivt spara dom här. Gör ont att det inte går att använda dom till den här uppgiften.

Photography: Amanda Bergman
Art Direction/Editing: Me








depth / warm / cool / analogous complimentary color scheme

Just det. Ny grej, måla en scen för Color & Design. Jag gillar verkligen vad jag gjort, börjar bli bättre på det här med varmt, kallt, skuggor och djup tror jag. Ville att klänningen skulle ha en lite tjockare, stickad klänning. Tror jag börjar få grepp om enkla texturer. Inte klar, men ändå:






beautiful sweden summers

Jag klagar mycket på Sverige. Det är egentligen ganska fult av mig, men vi är väl inte direkt kända för att vara patriotiska heller. I alla fall inte min generation. Hursom, inget slår en fin svensk sommar. Det vet vi alla. Här får ni lite kort från min sommar 09, bara fyra stycken, men dom säger nog allt som betyder nåt.

Jag älskar mina fotoalbum på datorn, har så otroligt många fina bilder jag bara vill skriva ut och bläddra runt i. Inget slår ett riktigt album. Nästa projekt. Puss.








midterm grades

Just det, mina midterm-grades har kommit. Såhär ser det ut på progress grades vs midterm grades:

Color & Design
Progress: C+
Midterm: B-

Ad Creative
Progress: C
Midterm: B

Digital Techniques:
Progress: B
Midterm: B

Drawing for Digital Photography:
Progress: B
Midterm: B+

Det flyter. Jag ska ha A i Digital Techniques och jag ska ha ett A i fotografi. Så är det bara. Får du ett A på AAU betyder det att du är färdig att anställas imorgon. Förra terminen fick jag A i min Photoshop-klass och det gjorde min sommar. Så nu får jag kämpa.

Puss.

farmville

Lugn, skön dag. 24 grader varmt, svettades som en liten söt gris när vi var ute och fotade nyss. Fick ihop en del fint, ni får se snart. Fick tre läxor i Color & Design till nästa vecka, mindre bra. Nästa vecka har jag dessutom inte en, utan två make-up-classes, vilket betyder att jag kommer ha minimalt med tid att göra någonting alls förutom vad som innefattar musflyttande. Snark.

Förövrigt:



63 miljoner användare. Förstår ni hur många människor facebook-applikationer når? Internet är den nya plattformen, helt klart. Jag var sist med Facebook, nu är jag sist med att testa Farmville. I egenskap av reklamare känner jag att jag måste vara uppdaterad. Och så är jag kraftigt uttråkad.

Puss.

stylized


philly

Jag fattar inte att jag aldrig tänkt på det här, men självklart borde jag söka efter nån annan svensk som bor i USA och har lite sköna tips och historier att dela med sig av. Nu blev det jävligt oväntat Ebba von Sydows äldre syrra som fick stå för inspirationen. Hon är över 30 och har två ungar, så vet inte hur mycket vi har gemensamt, men hon ger massa smarta mattips och berättar om frukostgrejer jag aldrig sett här..

Alltså, jag vet verkligen inte vad jag skriver om. Hon bor i Philly i alla fall. Där är det jävligt mycket kallare än vad det är här.

Fick A på min Urban Forest Project, som ni hittar under Advertising-kategorin tror jag. Det är mitt andra A i rad för Digital Techniques, så nu hoppas jag att jag kan behålla det ända till slutet.

Åh, måste måla för Color & jävla Design. Imorrn ska jag fota.

Puss.

babe



snygg bild på snygg pojkvän från i fredags.

beautiful gabrielle union for men's health magazine


walk the dog





behövde inte kavajen och inte farids hoodiehalsduk. grattis cim. det är 20 grader i san francisco. lär dig.


keep your friends close and tell your enemies to go fuck themselves

Emil skulle döda för den här tjejen. Hon avgudar Biggie och Jay-Z, ja, det är hennes favoriter och hon tycker man måste välja sida, så när jag sa att jag älskar Pac och Nas också blev det lite trubbel i paradiset. Men vi gillar varann ändå. Hon kan alla Biggies låtar utantill och rappar dom när än dom går på. Dessutom är hon snygg. Ja. Svinsnygg. Herregud, JAG skulle döda för henne. Hursom. Vi har samma födelsedag, det är ganska kul.

Men det här leder mig in på vänner och första intryck. En av Farids kompisar här nere kändes fel från första början för mig. Han var inte trevlig, ganska dryg och allmänt pretto, kändes väldigt mycket Berghs gone bad. Som en amerikansk version av de svenska killarna vi flög ner med i våras, ungefär. Vi blev kompisar på Facebook, men efter att jag kommenterat en av hans videos (jag sa att den var vacker) så satte han mig på nån privacy setting så jag inte kunde se nåt från honom längre.

Jag raderade honom på en gång. Var det nåt jag lärde mig under tiden med psykopaterna i våras (som förövrigt fortfarande försöker hälsa på Farid, herregud vilka nollor) var det att alltid lita till min första instinkt. När det gäller allt. Så jag raderade honom, och vi kommer ändå träffas eftersom det är Farids vän, men det skiter jag i. Aldrig igen tänker jag ha en negativ kraft i mitt liv som en vidrig människa utgör. Och nej, man ska inte döma folk för fort, men min maginstinkt har aldrig haft fel när det kommer till det här. Jag tänker inte utge mig för att vara en fantastisk människokännare, men jag känner när någon inte vill mig väl. Då ska dom bort.

Jag har aldrig varit så lycklig och tillfredsställd i mitt liv som jag är just nu. Jag vill behålla den känslan.

Puss.

i'm just saying

Sitter och ströläser bloggar. Svenska bloggar. Bara tjejer. Och varenda en är snygg. VARENDA en. Ni svenska killar vet inte hur bra ni har det. De snygga amerikanska tjejerna skulle inte pissa på er om ni så betalade dom. Här fnyser dom om ni ens försöker gå över er egen klass. i Sverige är det bara att välja och vraka, då tjejerna går mer på karaktär, charm, humor, såna fjantigheter.

Det går en snygg kille på tio snygga tjejer i Sverige. Era satans jävla lyck-ostar.

fcuk & oasis

Chris bad mig kolla nyårsklänningar åt henne. Hon hade blivit inspirerad av den där snackisen från Balmain som Jennifer Connely sprang omkring med i.. våras? Hennes krav var grön, paljettbeströdd, långärmad, kort, tight men inte för tight och under 1500:-. Efter lite letande online hittade jag denna:



Ganska bra jobbat med tanke på kraven, visst? Den är i alla fall från Oasis, syrran skulle kolla om den fanns kvar imorrn.

Men det leder mig till min egen nyårsklädsel. är det något jag inte har i garderoben är det fina, korta klänningar. Jag tänker mig en Forever 21, eftersom det är billigt och snyggt när dom slår huvudet på spiken. Topshop hade inget fint. MEN. MEN. Vi var inne på FCUK igår. heeeeeelt sjukt fina klänningar, min favoritfärg kornblått strösslad över hela affären. Sen när är det märket så bra? Förstår ingenting. Höll på att svimma av lust när jag såg skorna i butiken, dröm, dröm, dröm. Svindyrt är det, men herregud så vackert (dom hade också leggings med nitar, som alla märken kör nu, men dom här var snyggare än topshops och zaras, kolla hemsidan):

$268

 

$168

 

$198

 

$68

 

$228

 


ok! / dropcard





jimmy choo / h&m / fabulous

Har spenderat kvällen med att plugga. Designar mitt andra set med dropcards nu. Äter kakor, varvar med 30 Rock. Inga konstigheter. Hela San Francisco är utklätt, men vi orkar verkligen inte. Blir nog nån film.

I SF nu har det börjat komma upp gigantiska billboards med beauty shots för Jimmy Choo's kollektion som släpps den 14:e november på H&M. Här är en video där den vackra kvinnan som grundade märket visar upp delar av kollektionen. I klädväg är det för mycket svart och tungt för mig, jag vill bara bära pasteller nästa vår och sommar, men skorna är out of this world. Ungefär 1000:- kommer dom ligga på. Jag. Vill. Ha.

I övrigt har jag reggat ett domännamn och kikat runt lite på Patentverket för att se vad man kan göra för att skydda ett varumärke. Men skit i det nu och titta vad fint:


king's cup and penis cake




det här är den enda bilden vi tog igår. tur att den blev så fin. ni kan ju ana ljudnivån i vår lägenhet. men vi gick vid tio, så inga arga lappar från grannen i alla fall.

det syns inte så bra, men det tjejen med mössan håller i handen är en "penis cake", hennes egna ord. det var hennes födelsedagspresent till farid. den är gjord av rice krispies. hon ville göra den med whipped cream som sprutade ut när man tryckte på den, men det var tydligen för avancerat. en annan gav honom ett kort och en tredje gav honom en snickers. den åt jag upp imorse, trodde nån hade glömt den igår. farid blev grinig och skickade ett meddelande till anna, tjejen som gav honom den, "cim ate my present".

haha, herregud. amerikaner. jag säger det - den halva miljon jag kommer vara skyldig csn när jag tar examen är småpotatis om man väger in kvalitén på de människor jag aldrig hade träffat annars. kvällen igår var underbar. nu ska jag steka kött i half & half och sparris i smör. middag. mums.

puss.

esquire / drop card


black/white


RSS 2.0