indesign - getting started



sitter och kopierar dropcards i indesign. svintråkig läxa. har bara tråkiga läxor den här veckan, förutom fotoklassen. blä. åt hamburgare till frukost, det var gott. akeem kom över och vi satt och tjattrade om dammsugare, sex och håriga flator i några timmar. bra dag. behöver promenad och isvatten dock. återkommer.

puss.

friday fun


















saturday procrastination


this is the stupidest thing i've ever seen. i love america.


i'm never drinking again and all that bullshit

Hej. Död. Verkligen. Farids födelsedag igår. Vi gick och såg Richard Avedons utställning på MoMA. Extremt bra bilder, den mannen är kung på fokus. Jag fick skäll av en vakt för att jag gick för nära bilderna, men kom igen, man vill ju se detaljerna. Det var en stor utställning också, 100 foton kanske. Alla svartvita. Han har fotat Andy Warhol, typ hela kongressen, inklusive Obama och Ford, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Louis Armstrong, Twiggy, Audrey Hepburn och många fler. Men bäst var hans bilder på helt vanliga människor, kolgruvearbetare från den amerikanska södern. Underbara, livfulla kort. Ni får se snart.

Efter utställningen sprang vi på dagsbio, såg Where the wild things are på Imax. FRÄLST. Jag vet inte om dom har Imax-bio i Sverige, tvivlar på det, men om det finns måste ni testa. Biljetterna var dyra, 17 dollar, men redan innan filmen började hade jag fått mina pengar tillbaka i ren upplevelse. Det är världens största bioskärm, med världens bästa ljudsystem. Svårt att förklara, men det är gigantiskt. Bästa bioupplevelsen någonsin. Filmen var bra, men boken är mycket bättre. Många av de roligaste sakerna hade dom ratat för filmen, synd.

Efter bion gick vi hem och möööööös, sen kom det hundra kompisar och invaderade vår lägenhet. Vi spelade King's Cup och blev svinfulla. Gick ut typ vid tio och blev ännu fullare. Elise och jag köpte tequilashots och efter det var det bara utför. Vi gick vidare till Cellar och dansade tills det inte fanns någon mer anledning att dansa. Då gick vi hem.

Det var länge sen jag mådde så dåligt. Var relativt söker på att jag skulle spy, faktiskt. Men klarade mig. Vaknade mitt i natten med alla kläder på, kändes som man var 15 igen, haha. Farid har gått iväg för att äta frukost med vår polare Akeem, han ska köpa med sig till mig. Jag antar att jag ska plugga. Och dö. Död.

Puss.

h&m rocks, seriously, it's so good i can't believe it

Ljuvligt stor väska från H&M:s killavdelning. Vad i helvete, tänkte jag, det här är ju en tjejväska. Visst att den är stor, men kom igen.. Mitt namn står överallt på den. Bästa weekendbagen och skolväskan när jag måste ta med mig tusen grejer. 49 dollar, så 360 spänn typ.










hey sweetheart


babys birthday



godmorgon gänget. farids födelsedag. vi har varit och ätit god frukost ute, jag köpte honom en halsduk och mig själv en väska. den får ni se strax. vi ska snart iväg till Richard Avedons utställning här i SF, har sett fram mot den i flera månader. sen ikväll blir det fest. nu ska jag bara duscha och locka, sen sticker vi.

puss.

tips and ideas

På föreläsningen med de två unga tjejerna häromdagen insåg jag flera saker jag inte tänkt på:

- Om du hittar någon du verkligen klickar med, se till att jobba mer med den personen. Många reklambyråer anställer kreativa team istället för enskilda personer, då dom då vet att personerna redan jobbar bra tillsammans.

- Ibland kan man inte bestämma vart man vill jobba. Man får åka dit drömmen tar en.

- Om man har något bra och gillar det, skicka in det till alla tävlingar du kommer på. Vinner du så får du bra rykte i branschen.

En till grej dom sa som jag verkligen borde tänka på är att man inte ska röra en dator före man ritat upp allt för hand. Det är inte bara bra konceptmässigt, utan även för att det av någon anledning är lättare att tänka och veta vad man har att göra med för utrymme när man gör det för hand.

Nåja. Nu sitter jag i Illustrator. Jag älskar Illustrator. Det går så fort att sketcha upp nåt, att få fram vad man vill säga. Farid vill helst att jag kommer och lägger mig, men om jag pluggar nu kan vi ha kul imorrn. Klockan är halv två på natten, igen. Vad gör man?



sketch 1,1 för nooka. lugn, jag svär, det är storheter på g.

puss.

robyn



och ackompanjerad av det här pluggar jag min dröm.

baby & puppyface

 

jag älskar er mer än jag älskar mig själv. då jävlar.


photobooth








































sitter och drar i mina lockar och undrar exakt hur mysigt jag ska göra det för farid imorrn. han fyller 27. stor pojke. sitter också och redigerar bilder, leker med suggestiva skuggor och så vidare. får se om jag korporerar det in i min fotoläxa.

puss.

gorgeous styling

hade fotografi-kursen idag. ganska inspirerad, känner att jag har en hyfsad idé. läraren gillade det, men jag presenterar inte någonting nu som jag inte vill ha i min bok. ärligt, i'm not playing around anymore. det jag gjorde förra terminen som jag fortfarande är stolt över vet jag att jag kommer vara stolt över även om två år när jag tar examen. så vill jag känna inför mina kampanjer. och jag är realist, jag vet att jag inte kommer vara nöjd med allt jag lägger fram. men det jag slutligen väljer att producera, det har jag makt över, och det är min framtid, så..

mer om min idé sen. har städat, ska äta nu.

puss.

wonderland

blev lite bättre med skuggning. nu sticker jag till skolan. har testat ännu ett sätt att locka håret med locktång, mer korkskruvar den här gången. farid gillar det. jag med.

 

puss hjärta.

back and forth

Hej gänget! Ny dag, nya krafter. Jag hoppas till gud att klassen har glömt att jag försökte anordna en utgång den här veckan, för jag har verkligen inte tid. Måste designa dropcards och gud vet vad. Somnade typ vid två inatt, känner mig rastlös. Vet inte varför. Teckningarna ser bättre ut med skuggning i alla fall. Jag är så mycket bättre på skuggning än på själva ritdelen. VARFÖR? Ingen aning.

Var förresten på föreläsning igår. Två tjejer som vunnit pris för sin portfolio, och som blev anställda som kreativt team direkt efter första anställningsintervjuen med ett ställe. Inspirerande. Dom tog studenten i 2008 och sen dess har dom kämpat för att få jobba med det dom älskar. Tog med mig en hel del grejer från den föreläsningen, men det tar vi sen.

Puss godmorgon.

death.


pleasy copy me

klockan är snart halv ett. jag sitter och sketchar ansikten och tänker "jag vill aldrig mer rita i hela mitt liv". aldrig har jag längtat efter det skrivna ordet så mycket som nu. guuuud så jag hatar ansikten, sämst, bort, försvinn. det kommer liksom inte naturligt för mig. det tar farid fem minuter att sketcha upp ett ansikte, det kan ta upp till två timmar för mig. jag ser liksom bara att nåt är fel, jag ser inte vad som är fel. jag är ritblind. snippnylle.

absolut vodka

en naken absolut. vad tycker ni. konceptet är att utsidan spelar ingen roll, insidan betyder allt. jag gillar det.

lighting


lovely simon watson

best coldplay cover i've ever heard.


puppyface

foto: jag. det här var dagen vi hämtade hem honom, första bilresan. första fotot och absoluta favoriten ända sen dess.

fan. min hund har alldeles för mycket respekt för mig. jag hatar när han står vid dörren i köket och tigger när jag lagar mat, så har gapat på honom när han gjort så. nu tror jag att jag rutit för hårt, för ända sen dess vågar han typ inte äta ur sin matskål som står längst in i köket. trots att jag bjuder in honom och klappar så smyger han längs väggen, tar lite mat i munnen, går ut, lägger sig på sin matta och äter det där. mongo.

nån hundexpert där ute som vet hur jag blir av med det beteendet?

amazing illustrator work

jag är trött på att säga "det där kan jag också göra". gör eller var tyst! bra. mig själv alltså. er skäller jag inte på.



i got a feeling

Det här gör det svårt att förstå hur det kan krigas i världen överhuvudtaget. Ryser av alla liknande videos, tycker det är underbart vilken energi folk kan sprida.


strategic thinking

Efter midterm är man oftast trött på allt vad reklam heter. Skriva copy är synonymt med att vilja vrida av sig huvudet och Photoshop ska vi inte prata om. Nytändningen kommer förr eller senare, för mig uppstod den oväntat i måndags. Det går en till svensk tjej i min AD Creative-klass, Sophia. Hon ska bli account planner. Jag själv tycker att rollerna på en reklambyrå är väldigt diffusa, och värre lär det bli med tiden, men en account planner är strategen i gänget. Hon som har mest och närmast direktkontakt med klienten, hon som gör research och hon som ska se till att dom kreativa nissarna (copywriters och art directors) slår sina kloka ihop. Det här betyder att account planners tänker helt jävla annorlunda än vad vi creatives gör.

I måndags presenterade en kille sitt arbete och Sophia hade synpunkter på copyn. Jag fattade ingenting, tyckte att copyn var bra, medan hon sa att den inte sa något om produkten, den talade inte till konsumenten. Klassen utspelade sig så att vi satt och tyckte olika hela tiden, och jag förstod inte varför innan jag kom på att hon är account planner. Hon ser allt från konsumentens synvinkel, från vad som kan tänkas tala till målgruppen. Självklart gör creatives det också, men inte alls på samma sätt.

Suck. Omöjligt att förklara. Det var coolt i alla fall. Jag insåg att reklamvärlden passar mig perfekt, då det är dagar fyllda av ändlösa diskussioner. Det värsta är att alla kan ha rätt och alla kan ha fel, och ingen jävel vet när, hur eller varför.

exempel på reklam som dödas i omgång ett.


reproducing

Har tittat på House och Desperate Housewifes. Mycket, MYCKET produktiv tisdag.

Fick reda på via Facebook att en gammal vän ska bli mamma i april. Vi har inte umgåtts på flera år, men det är ändå den närmsta bekanta som blivit gravid så tidigt. Hon är lika gammal som mig, född 87. Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Grattis, naturligtvis. Tror hon kommer bli en underbar mamma och hon verkar lycklig, det är allt som betyder något.

Men för mig, personligen, känns det väldigt konstigt att vänner och bekanta börjar skaffa barn. Det känns så oerhört främmande för mig, fortfarande. Vi är 22. Jag känner mig som 100, har alltid gjort, men nu blir det så påtagligt på nåt sätt. Tiden går, folk förändras och helt plötsligt går två människor ihop för att skapa ett nytt liv. Det är ju helt sjukt! Men så vackert, på alla sätt. Att det kan födas ifrån kärlek, på det sättet. Och jag kan tänka mig att det för dom närmre tillsammans.

Men, likväl, så konstigt det känns. Nu börjar folk man känner skaffa barn. Jag trodde det skulle dröja åtminstone fem-sex år till. Jag menar, här sitter killar och grattar henne på Facebook, killar som man sprang omkring och typ låtsasslogs med i förrgår. Ni vet.. Tiden går fort, och allt det där.

Mognar vi automatiskt eller är det något vi bara kan hoppas på händer?

Hursomhelst. Grattis Liza, om jag skulle lita på någon att ta hand om min unge skulle det vara du.

Pussnatt.

"jag tar en söt, snäll, aldrig bajsnödig, nästa president av världen, tack. jo, kör två stycken, det är lika bra."

for better or worse baby cause worse with you is still good to me

Sitter och pillar med en design till en hårdrocksposter. Sångaren är min älskade kusins sambo, så vi lägger ner lite extra hjärta på det här. Jag och Farid gör det tillsammans, vilket är frid och fröjd och gröna skogar. Nej, men ärligt talat går det bra. Vi lyssnar på varandras åsikter. Jag har nu totalt vandaliserat hans fågel med massa text utan att ens fråga, men vi får se vad han tycker när han kommer hem.

Farid och jag har lika smak i mycket, men designmässigt skiljer vi oss åt en del och det tycker jag bara är bra. Han ser saker inte jag ser och vice versa. Skillnader som jag märkt:

- Farid älskar att centrera saker. Symmetriskt, vackert, i mitten. Jag spyr typ på allt som är centrerat och dras alltid till att flytta saker lite till vänster, höger, upp eller ner. Har ingen aning om vad det är som gör att man tycker så olika i den saken, intressant är det i alla fall.

- Farid är mycket cleanare än mig. Rent, stilistiskt, svart, vitt, negativ space,
vilket är en stil jag verkligen tycker om. Av någon konstig anledning jobbar jag själv aldrig så när jag designar saker. Istället får jag ofta höra att jag ska skära ner på detaljerna. Jag tror det har att göra med att Farid är mer grundad i sin stil, att han vet mer vad han tycker om. Det är något jag får jobba på.

- Vi har fruktansvärt olika sätt att gå tillväga när det gäller kreativt tänkande, vilket självklart också kan vara positivt. Farid har dessa breda drömmar om storheter inom reklam, om det som ingen annan gjort, above and beyond and then some. Ofta när han presenterar något för mig känner jag bara "backa åtta steg, hur fan ska det gå till, du tänkte vad?!", haha. I princip funkar vi så att jag håller tillbaks honom, försöker göra det lite mer realistiskt och även få ut ett faktiskt grundläggande koncept från hans älskade drömmar. Han i sin tur pushar mig till att ta ut gränserna, att leva ut fantasier, att inte ens se lådan som alla andra lever i. Hans reaktion när jag presenterar något för honom är ofta "du kan bättre, du kan mer, ta det ännu längre".


Farid är drömmare, jag är logiker. Det är så intressant, för jämfört med många andra personer är det jag som är drömmaren. Med Farid är det plötsligt jag som tar genomtänkta beslut, i alla fall när det kommer till reklam. Hem, städ, disk, då är det oftast Farid som är kalkerande, realistisk och noga. Han köper hem förvaringsboxar, jag sitter på golvet och målar, får nackspärr och klämmer ut färg över hela golvet. Då är plötsligt jag drömmaren, romantikern, konstnären och han har bytt roll till den överseende logikern.

Är det ine häftigt hur det vävs ihop? Det är det jag älskar mest med mänskliga relationer, och det har aldrig varit så tydligt förut som med Farid. Vi har varit ihop i ett år och jag fattar fan ingenting som pågår i hans huvud. Det är underbart.

Puss.

image construction - hard vs soft.


let go.


Check on it.

Gud, så trött jag är. Blir helt eftermiddagsslut nuförtiden. Finns inget skönare än att sova en stund.

Lektionen gick bra. Fick B+ på Elin, det blev jag glatt överraskad för. A för själva målningen, B för presentationen och C för craftmanship (går man nära så är det vita prickar där färgen inte trängt in). Slutade i ett B+ i alla fall, så FINT SOM SNUS.

Nu ska jag mest dö och tänka på fotokoncept tror jag. Den nya kameran har kommit, Nikon D40x, så ska testa hur den står sig jämte den vi redan har. Den har vi i alla fall ett wide angle-objektiv till, så bilderna blir mer intressanta bara där. Efter lektionen har vi inte gjort annat än ätit dyr sushi och vilat i solen. Tisdagar är bäst.

Puss.

early morning conversations

- Du ser bra ut till och med utan mina linser.
- Det är nog då jag ser som bäst ut, hjärtat.

/.../

- Jävla bajs, nu har varken Elin eller Jonna bloggat på typ hundra år.
- Dom kanske ligger.
- Ja, det hoppas jag verkligen, för det är den enda ursäkt jag godtar.
- Haha. Du är en bra vän.

nu skola och bli kritiserad för Elins ansikte, puss.

skype with baby sister

jag älskar dig!

let it rain


i won't do it for you

Det här är grejen:

Bestämmer man sig för att vara lycklig så blir man lycklig. Säger man till sig själv att idag ska bli en bättre idag, idag ska jag vara en bättre människa än vad jag var igår och dagen innan det och dagen innan det, då växer du utan ansträngning. För vi borde veta vid det här laget att det är psyket som styr allt. De saker vi människor är kapabla till när vi ger oss fan på saken. Hela världen inom vårt räckhåll, och vi gnäller över vad vi förlorat? Konstigt att den negativa energin återvänder för att äta, svälja, spotta ut oss. Lyssna, jag var sån. Jag har alltid varit sån. Lyssna, det är svårt för mig att vara positiv. Kan ni förstå något så korkat? Det har varit svårt för mig att se vad som är omkring mig genom ljusa ögon, det har varit en utmaning. Så fort något gått bra för mig har jag förstört det. Har landat varje jobb jag någonsin sökt, och förlorat det lika fort. Jag är driven och jag kämpar, och när jag får det är jag inte längre intresserad.

En 80-talists vardag, möjligen, men det är fortfarande ingen ursäkt. Precis som tidigare generationer måste vi slita för att få det vi vill. Och det är fan så mycket enklare om vi bestämmer oss från början - att idag ska jag vara lycklig, jag ska ansvara för min egen glädje, jag ska se till att jag är en bättre människa idag än vad jag var igår och dagen innan det.

cutes



Natt.

Idag har vi:

Ätit hamburgare
Tittat på Richard Pryor (han är död, alltså, vi har sett honom på datorn)
Konstaterat att det är två veckor kvar till Jimmy Choo för H&M (mest jag som konstaterat detta)
Druckit två ton vatten
Pluggat
Petat på min bula jag fick igår efter Farid dängde mitt huvud i väggen

Visst. Han bar mig uppför trappan och så slog jag i huvudet i trapprelingen. Ont som fan gjorde det. Han skrattade mest. Idag fick han se bulan, då blev han tyst, haha. Ganska kul var det i alla fall, även om det gjorde ont.

Varmt, underbart varmt. Svenska turister överallt och 22 grader värme. Shorts och t-shirt lever vi i nuförtiden. Det är fint, i oktober. Och då tycker jag ni kan glädjas med mig, okej? Fint.

Annars ville jag mest visa det här:

Vågade håret igår eftermiddag och har fortfarande det här salta svallet. TIGI:s Bedhead platttång är vad ni ska leta efter. 64 dollar kostade den här. För första gången sen vi kom hit känner jag mig som jag gjorde varje dag när jag var 18 - snygg. Och det, mina vänner, det är en fin känsla.

Pussnatt.

olivia

Säga vad man vill om fröken Palermo, men vilken underbar hårfärg hon har. Typ det jag vill gå till, efter ett tag som mellanblond.


last night



gårkvällens detalj var mitt halsband, som är två armband från Forever 21. Nedan är en video jag spelade in igår, perfekt anledning till varför jag inte är modebloggerska. Har ingen aning varför ljudet inte funkar, haha, skulle bara visa skorna och halsbandet. Man ser också lite bättre hur tröjan ser ut, att den är lite glansig. EDIT: eh, ljudet funkade tydligen visst. knäppt.

 

Och här är det jag gör just nu:

har fortfarande en del kvar. den vita linjen ska bli transparent, visar sen. sen måste jag fixa de mörka skuggorna nere till höger, det är den andra färgen som blev för mörk. tack gud att taveldukar är så förlåtande och att man kan måla över.

puss.


beer pong





pics from thursday's beer pong session

(and again, no pictures from this blog are to be used without permission)

dance the night away

Frälst. Jag kan inte använda nåt annat ord för igår. Nattklubbarna i San Francisco måste helt enkelt vara de bästa i världen. Vi skulle ju bara ta en drink igår. Just det. Hakim är svinrolig och känner typ alla som finns, så vi kom in gratis på de två ställen vi gick till, Sugar Café och Colonial. Bara hiphop, bara underbar dans, äntligen. Bästa.

Kan inte skriva nu. Ska gå och handla färg snart. Men fan vad bra det var igår. Kände mig snygg och oövervinnerlig. Just nu - not so much. Men ändå!

Puss gänget.

the fun you can have with a hat and a heart











fan, livet är bra. glömde säga, farids hatt är bådas hatt. jag känner mig på gränsen till för indie med den på, men med luggen passar jag plötsligt i hatt. fan-tastiskt. vi sprang på hotellnissen vi lärt känna, ska ut och ta en drink med honom vid elva. tills dess, brainstorm. ikväll har jag på mig min nya från h&m, hatten, jeansshorts och stövlar.

puss!

just hold on to me tonight








till det här soundtracket:


- oh my god.




så uttryckte jag mig när jag tog rulltrappan upp och såg den här tröjan. visste på en gång att den var jag. underbar båtringad historia från h&m. lite glansig i tyget? vet inte hur jag ska beskriva. mjuk, stretchig, boxmodell, men tight i ärmarna, 24 dollar. funderar på att klippa av den där bak så den blir lika lång som på framsidan, men för nu gillar jag den som den är.

tack baby för korten. farid köpte förövrigt en sjukt snygg hatt, efter påtryckning från mig, plus en jeansskjorta från damsidan, haha. men han är så fin i den.

köpte också hårprodukter från kiehls, som ska vara väldigt bra. köpte heat protector och hårinpackning. enda kvar på listan är saltvattenspray.

puss.

strolling the streets


grym promenad. bästa shoppingen. fint väder. bra foton. puss.

sundress





hmm. blommigt. har ju en blommig grej i garderoben. så glad för det. den här klänningen från h&m har hängt med i ett par år nu och jag älskar den lika mycket fortfarande. den passar mig perfekt, jag känner mig längre och snyggare i den, plus att den är lätt genomskinlig. det gillar jag. bra längd också.

puss!

carolina gynning

Innan vi går ut måste jag bara säga det här:


Jag AVGUDAR Carolina Gynning. Varje gång jag går in på hennes blogg garvar jag, hon är så livfull, så vacker, så talangfull, så ärlig, så sexig och utan tvekan en av mina främsta förebilder. Hon lever för att leva, inte för att dö, och det inspirerar mig varje gång jag ser henne. Vare sig hon är ledsen eller glad är hon det av hela sitt hjärta och hela sin själ. Ljuvlig. Fantastisk. Jag älskar henne.

for the hell of it

Fin dag. Bra dag. Fick ett mail från vår kompis Kim i San Diego som kommer upp till SF i november, sjukt kul! Då blir det fest. Farid är ovanligt snygg, duscha var skönt, det är över 20 grader varmt och ska så vara minst en vecka till. Farid fyller år väldigt snart, då ska vi gå på utställning. Ikväll kanske det blir Where the wild things are på Imax, 17 dollar, men värt det. Farids morbror i New York har hittat en annan lägenhet vi kan hänga i när vi kommer, billigare, lika nära stan och där vi får vara själva. Enda haken är att hunden inte får lämnas själv, men han hänger ju ändå med på allt, så det är lugnt.

Förövrigt, Jonna och Jenna, ni har typ en vecka max att bestämma er om ni vill köra New York eller inte. Farids morbror vill veta, tror jag. Sorry att jag måste stressa er.

Puss!

those lips, those eyes

i love you!


trends that never got to me







trender jag aldrig fastnat för (se ovan): cut-outs, läderkjolen, småblommigt, transparenta svarta klänningar, paljettjackan, spets.
fortsättning: animal prints, doc martens, volanger, långbenta byxdresser, päls, fuskpäls, fjädrar, stora håraccessoarer, metallic, lårhöga stövlar.

trender jag önskat att jag pallat leta efter: bandjackan, bodycon-klänningar, blusar, hattar, pojkvänskavajen, mocka.

trender jag följt, följer och älskar:
nitar, kedjor, 80's light, silke, långklänningar, svart, kornblått, platå, wedges, fransar, skinnjackan.

trender som kommer S/S 2010 som jag dör för: etno, pasteller.

friday night

universums godaste chocolate chip cookies och cola light med lime. booya. förövrigt, bedheads plattång, bästa locktången jag ägt! har skruffat runt i sängen hela dan och det ser fan bättre ut nu än vad det gjorde i morse. kung.

some more sketches


en äldre dam och en ung kvinna med stor väska. slarvade med händerna, var bara för trött.

things we do because we love 'em

början på målningen av min goda vän elins ansikte. jag vet, det ser lustigt ut, men vänta får ni se! tur att hon är snygg, annars hade jag inte orkat glo på henne såhär länge ;)

take off them shoes and come to bed


det här var förövrigt en av mina favoritbilder när det kom till skorna och de 600 bilderna jag tog. gillar känslan, ljuset och perspektivet. nästa vecka ska vi som sagt fota fashion, det ska bli kul som fan.

i die

 

jag är inte direkt någon sucker för high-fashion, men Valentinos S/S10 fick mig att totalt tappa andan. den klänningen. den klänningen. godnatt.

the best copywriting i've ever seen

En av mina absoluta favoritbillboards genom alla tider. Den dagen jag skriver en sån copy, en copy som är så klockrent relevant och relaterad att det satsas tiotusentals dollar för att bara skriva det rakt upp och ner, svart på vitt, mitt i New York, då har jag vunnit. Vunnit allt.

Bästa.

baby, you're like greek to me


just whitebalance the shit out of it


Här är förövrigt min fotoläxa jag lämnade in igår. Äntligen på topp igen, han sa att jag var en av de bästa i klassen. Dom gillade ljuset, färgerna, linjerna, flowet i bilden och att jag croppade produkten. Fint. Äntligen. Jag själv tycker att det är sådär, men det är bara att glida på berömmet antar jag. Till nästa vecka ska vi inte fota nånting, utan bara komma på koncept för en fashion-ad. Jag kommer jobba med Amanda, en annan svensk tjej. Hon har tagit jättebra kort, så det blir nog bra.

Puss.

i don't care what they say about me



Köpte en plattång igår, Bedheads med rundade kanter. Lockade håret med den imorse, det blev bra, men lite för lockigt för min smak. Ska prova en ny teknik nästa gång. Vet inte varför, men känner mig alltid obekväm om jag har för mycket volym i håret.

Vi hade sjukt kul igår i alla fall. Jag tog en del kort, men inga som var speciellt bra. Mindy och Gabe pussades lite, det var mysigt, haha. Jag lackade ur på vår stela jävel till granne och Gabe highfivade mig i tio år efter att jag sagt åt henne att skaffa öronproppar. Så typiskt att vi ska hamna bredvid den enda i världen som inte har ett liv. Skitsamma.

Nu ska jag måla Elins fejs.

Puss.

- Farid, control your girlfriend, she's wild and out of control too


hope you had an awesome night too





jodå, grannen bankade på flertalet gånger. jag sa åt henne att skaffa öronproppar. jag är nu gabes hjälte. det är nice. puss, hörs imorrn.

thirsty thursday





FÖR-ÄLSKAD i min nya hårfärg. Det blev bättre under natten och för en gångs skull blev färgen exakt som den var på paketet. Roasted coconut heter den om någon undrar. Så skönt att komma bort från det där slitna blonda, nu är det några nyanser mörkare och ser mycket friskare ut. Luggen däremot är en annan sak, haha, det tar alltid typ en vecka för mig att vänja mig vid lugg. Sen växer det så jävla fort också att det är sällan jag hinner tröttna. Klippte kortare lugg än nu dagen innan nyår 2009 och det växte ut en decimeter på ett halvår. Vet inte varför den sektionen av håret växer så fort.

Skitsamma. kväll blir det fest, ett gäng klasskompisar kommer hit. Beerpong och dumheter. Kanske drar ut. Ska gå och köpa smink och plattång nu, varför känns allt roligare när man har ny frisyr?

Puss.

guess what i did







ursäkta mitt osminkade anlete. vad tycker ni?

new color



hmm. det blev varmt. jag gillar varmt. men lite brunare hade jag nog velat ha. nåja. får väl vänja mig och se vart det leder. nu försöker jag hålla mig från att klippa lugg.

the only thing i like about it is the hair!

Haha. Hahaha. Förlåt Elin, jag har massakerat din älskling. Varför håller jag mig inte till det jag själv säger, ansikten man känner? Vet ej. Men här är Elins brasilianska gud, i alla fall. Han ser mycket snällare och gladare ut på den egentliga bilden.


it was only a question of when

Efter några år som blond har jag tröttnat. Fast lugn, det blir inget vilt. Ska färga håret ljus-ljus-brunt eller mörkblont som det står på förpackningen. Förhoppningsvis blir jag inte grå. Önska mig lycka till.

Puss.

i can't really draw, so..

jag sketchar jonna i bläck, vi ska ha fem personer tills imorrn. närbild eller helkropp spelar ingen roll. jag kan inte rita, men det här är väl helt okej. ser i alla fall lite av jonna däri. kanske är det lättare när det är ett ansikte man känner.


a couple of practice shots


ska ta kort idag på mina skor. här är lite övning från igår. min vision är ganska enkel, men om jag kan göra det fint tror jag det blir bra.


hot, hot, hot

San Francisco har skärpt till sig. Nu är vi uppe över 20-gradersstrecket igen. Låg dollar, varmt väder, bra förutsättningar för min fotoläxa..

Idag går nog inget fel.

Puss.

reminiscing

och ungefär DÄR fick jag lust att börja dansa igen.


yes!


o-m-g

utstötte konstiga ljud och dog när jag såg den här bilden. jag som är en sucker för episka foton - herregud, jag har en ny idol. han heter kalle gustafsson och är svensk.

imponeras här



can't even keep a straight face


Farid's view on our relationship

- Det är klart att du är till för att ha sex med.. bland annat!

moral standards always get compromised

Kan ju fråga er. Nu när det är enklare att kommentera. Ha! Kan ni inte skylla på det längre.

Jag har blivit väldigt god vän med en kille från skolan. Han är rolig att vara med, snäll, följer mig till dörren så jag slipper bli våldtagen och allt sånt som en bra killkompis ska ha för sig. Han har till och med bjudit in mig, Farid och jycken till Thanksgiving-middag hos hans föräldrar. Förstår ni hur gulligt det är? Det kommer vara lite folk från hans släkt och så en till kille från skolan plus föräldrar och så vi. I deras stora, fina hus vid stranden. Så nu får vi äta en riktig amerikansk Thanksgiving-middag för första gången.

Hursomhelst. Den här killen är jättebra. Förutom att han knarkar. Ganska tungt. Hur regelbundet vet jag inte. Han röker på typ varje dag, men det gör ju alla här. Men nu snackar vi kokain och tyngre grejer. Och jag sa till honom öga mot öga att jag aldrig provat droger och inte har något intresse av att göra det. Det är en åsikt jag verkligen känner starkt för. Han ville också att jag skulle köpa ut öl till honom, och jag sa nej, för att han hade tidig klass nästa dag och jag vill hans bästa. Jag vet inte. Försöker vara en god vän.

Men vad ska jag göra? Är det okej att vara kompis med nån när vad dom gör strider mot nåt du tror på?


pics from an extraordinary life #2




photos by: me (inga bilder får användas utan tillåtelse/ no pictures are to be used without permission)


vixens

Haha, gick igenom gamla arkiv på datorn och hittade underbara gamla bilder från Soap. Jag och Lina ägde det där stället alltså, fan, vad jag älskar Soap. Det är alltid mitt ställe nummer ett i Stockholm. Vi hade alltid så kul, Lina och jag, det var på tiden vi hängde med Bobby som jobbade som köksmästare där. Vi dansade och drack och blev helt tokiga, haha. Nu får jag det att låta som att det är hundra år sen, men vad kan det vara? Jag var singel i alla fall.. Typ 2007 nån gång. 2006? Herregud så gammal jag är. På dom här bilderna är jag alltså.. 18-19 år.

Jag tror i alla fall aldrig jag sett så vampig ut som jag gör på den här bilden.

lätt utvecklingsstörd, ja, men ändå vampig.

och sen har jag så fina minnen till den här bilden också, den här kvällen glömmer jag aldrig. puss lina, om du läser, saknar dig och din vilda själ.


when i was dark and mysterious

Nu har jag spenderat fyrtiofem minuter med att leta efter minneskortsläsaren, som jag vet att jag hade sist, vilket betyder att det är jag som slarvat bort den, vilket betyder att jag inte kan skälla på Farid för att må bättre.

Sämst.

Så nu kan jag inte lägga in någon av de bilderna jag tagit idag. Istället får ni roa er med gamla bilder på mig från min period som mörkhårig. Jag tyckte väldigt mycket om nyansen och jag tyckte om att mina blå ögon blev mer framträdande, men vilket helvete det var att återgå till blond. Det påminner jag mig själv om varje gång jag får lust att färga det mörkt. Vilket jag har typ nu. Samtidigt så lever man ju bara en gång, så vad är lite håravfall mot några månader av hej-främlings-hångel med Fa..

Jag slutar nu. Okej. Men ändå. Mörkt hår är snyggt. Förnyelse är kul. Säger hon och lägger upp två år gamla bilder. Det drar åt det röda hållet för att jag har röda toner i mitt hår. Och ja, jag är blek, det var vinter, okej?


i don't know, maybe it's kharma

Åh, snark, vilken dålig start den här veckan har fått. Igår var ju sämst på alla sätt förutom att jag fick spendera ganska mycket tid med Farid. Idag sprang jag upp vid halv åtta för Color & Design, glömde min läxa hemma, lämnade in en annan för att få ett bättre betyg, fick inte ett bättre betyg, var tvungen att gå iväg och handla mer supplies IGEN, sen ritade och målade jag utan att ha ätit någonting och självklart lyckas jag med att förstöra det jag gjort.

Vi ska måla övningsbilden på en riktig tavelduk, Elins ansikte alltså. Det här är vårt midterm och jag fuckade upp min, så nu måste jag köpa en till duk och börja om. Det suuuuuger, men jag tycker verkligen om att måla så jag antar att det är okej.

Tror det är det här konstiga vädret som gör mig helt knäpp, det är strålande sol trots att det är svart i horisonten. Man vet inte om det ska ösregna eller bli trettio grader. Jag känner mig inte hungrig, inte trött, inte pigg, bara konstig. Och nej, det är inte mens. Och jag är inte gravid. Om jag är gravid så gräver jag ner mig under ett träd och kommer aldrig mer upp igen.

Snark. Som tur är hade jag ett fint mail från Jonna i inboxen, plus ett annat från en klasskompis som gick med på att jobba med mig på ett kommande projekt. Det räddade första halvan av min dag. Nu ska jag fundera ut vad fan jag ska göra för att rädda kvällen.

Puss.

for what it's worth

Måndagar är min värsta dag. Har alltid varit. Jobb, skola, allt suger på måndagar. Jag känner mig otillräcklig, osnygg och ocharmig. Vill helst inte besudla folk med min negativa närhet.

Här i San Francisco är det samma sak. Måndagen kommer, och går, och jag har tömt ut alla resurser. Grafisk design, koncepttänk, copy, art direction, allt pumpas ut under helgen och så bara når jag en stund på måndagen när jag kommer hem från skolan vid halv elva på kvällen där allt bara..

stannar.

Helt tom. Jag vet att det blir bättre så fort jag vaknar imorrn. Vet att då kör vi igen. Men just nu känns det tomt. Blev ju inte bättre av att det totalt spöregnade här under eftermiddagen, ösregn som om himlen bestämt sig för att nu jävlar svämmar vi över era fjantiga liv.

Men! Och det här är ett stort men. Lämnade ju in min mascara-ad som jag visade här nedan, och fick tillbaks den betygssatt när lektionen var slut. Mitt första A för terminen. Äntligen. Förra terminen var det samma sak, B fram till midterms och sen släppte det. Hoppas jag kan hålla det nu.

Puss kära.

playing with logos in class

my initials plus a pen cause i'm a copywriter yeeeah

i guess hell's around the corner

haha. hahaha.

thanks kat!



En tjej i min klass, fett snygg förövrigt, tipsade mig om en öl som skulle vara god. Hefeweizen, en tysk. Och det var den! Grym. Ny favorit bland ljusa lager.

Och så blev jag precis helt nedstämd när jag insåg att det var typ två månader sen jag smakade Brooklyn Lager.

Klockan är halv två på natten. Öl, chips, sen tvinga Farid till sängen.

Puss.

the urban forest project / banner


Läs om det här. Väldigt glad över den här, förmodligen det bästa jag gjort den här terminen.

Projektet innebär att man skapar banners för att öka medvetenheten kring det viktiga i att ha en frisk stad = mycket träd. Olika banners har grunder i olika städer, min i San Francisco. Har blandat vanliga skrapor med välkända byggnader i SF: Coit Tower, City Hall och TransAmerica.

Trädets grund har jag tänkt som enkel, men stadig, vag referens till Golden Gate. När jag gjorde trädet tänkte jag på det artistiska som genomsyrar San Francisco samt på det självklara för alla som bor här - havet. Hoppas ni gillar den.

Puss.

the body shop / 3D-product, blend, simple copy = ad


nissan cube / half-assed tv-spot (i like the copy though)






midterms

Den här helgen har jag:

Photoshoppat tre print-ads samt skrivit copy
Gjort sex artboards (sex frames) i Illustrator samt skrivit copy
Tillsammans med Farid kommit på tio koncept till en brief vi bägge fått
Skapat en 3D-produkt i Illustrator, gjort blends, skapat en print-ad samt skrivit copy
Slutfört min Urban Forest Project-banner

Jag kan inte för mitt liv förstå hur folk har tid att gå ut ur lägenheten under midterms. Helt omöjligt.

Puss.

sunday evening grooming


multitasking




En mascara för Body Shop. Ekologisk, naturligtvis. Min tanke är ögonfransar som symboliserar grässtrån, där nere på botten.. Väldigt basic, men jag gillar idén och kommer nog jobba vidare på den när jag har lite mindre än åttahundra läxor att göra. För nu får det här räcka.

pics from an extraordinary life #1


seriously? she barely even has make-up on


ärligt talat. det gick inte att inte sno den här bilden från elin. mållös. jonna, jag skiter i om det är obehagligt. jag har aldrig sett dig så vacker som på den här bilden. thomas borde börja varje dag med att kyssa dina tår.

i guess it's love

Typisk konversation i lägenhet Safaie-Efraimsson:

- Babe, hur många potatisar ska jag ta?
- Tre, max.
- Jag tar fyra.

come to sweden and this is what you get

Blog Awards är över. Jag skiter egentligen i det. Jag är glad att Bella vann årets inspiratör, det är hon verkligen värd.

I övrigt reagerar jag bara på en sak. Underbart vackra Linn Herbertsson.


what i'm doing right now



försmak på tv-spot för nissan cube

lol

Okej. Så Gustavsberg brinner. En skola brann ner i natt. Haha, ganska kul att jag vet det här innan er, men så kan det vara. Skolan brinner ner, jag hör om det och googlar för att kolla dagsnyheterna:

 

och så är dagen gjord.


fuck you very much


goodmorning, by the way


I can't believe it's not butter!

Såhär är det gänget. Jag äter alldeles för mycket chips. Och Oreos. Och.. sen vet jag inte. Men jag äter mycket onyttigt. Det är inte bra. Men smör är bra! Smör gör att saker smakar godare. Så är det bara.

Sparris
Potatis
Pannkakor

Om man inte steker det i smör är man dum i huvudet.

Det var allt.

the schulmans and their obsessive dating above their league

Och jag tror alla tänker samma sak.

Hur i helvete lyckades han få henne?


sample photos

nikon d40




nikon d90




nikon d300

it's all about the lens?

Alla vet väl vid det här laget att megapixlar inte spelar någon roll. När det gäller kameror är jag grymt imponerad av vad Canon G10 kan prestera, i många sätt likvärdig med Nikon D70:n som vi springer omkring med. Har också sett en hel del point and shoots som är helt jävla fenomenala på landskapsbilder och porträtt. Allt som inte rör sig, typ. Grejen är att jag och Farid fotar mycket grejer som rör sig. Jag skulle vilja säga att det är typ det enda vi fotar. Så nu är vi, åter igen, inne i en hetsig diskussion om vilken kamera vi ska ha.

Överst på listan ligger Nikon D90. Farid är kär, jag gillar vad jag ser, men den är dyyyyr. Det är i och för sig en investering, men jag skulle hellre köpa en billigare kamera och en dyrare lins. Enter Nikon D40. I princip alla proffsfotografer har en sån här kamera i sin ägo, och alla verkar älska den. Dom återvänder till den gång på gång för att den är så lätt (typ 600 gram tror jag), smidig och får fram riktigt imponerande bilder. Här snackar vi om att du kan skriva ut tre gånger tre meter och det fortfarande ser bra ut. Jag gillar tanken på en D40 då det är en vettig uppgradering från D70:n och vi då även har råd att köpa en lins. Jag suktar efter en wide angle lens, men då är vi uppe i 800 dollar innan man hinner säga kronofogden.

Nu visade det sig efter lite diskussion att Farids pappa faktiskt har en D40x. Så nu ska vi se om vi kan få honom att skicka över den så vi kan köra med den terminen ut och sen känna hur det känns i jul. En Nikon D300 skulle jag inte heller tacka nej till, då kan vi snacka bra rörelsekamera.

Hursomhelst blir det något bättre, snart. Det är helt sjukt hur kräsen man blir när man börjar fota ordentligt. Det första köpet blir dock reflexskärmar. Under 200 spänn på Ebay, och så har du eliminerat alla mörka skuggor i de kraftigt kontrasterande korten.

Åh, en lördagkväll i San Francisco.

Puss.

whatever happened to good ol' civil behavior?

Försöker tänka ut copy till tre ads jag photoshoppat, samtidigt som jag har hundra andra läxor i bakhuvudet. Ni vet hur det ibland känns som man skulle vilja spola av hjärnan med kallvatten från en högtrycksslang? Så känns det nu. Spola, börja om.

Det är bara lördag, men helgerna flyger fort här i SF. Det finns alltid grejer att göra och snart kommer Halloween, Thanksgiving och Farids födelsedag på samma vecka. Då gäller det att vara ikapp med skolan, annars är det kört. Har egentligen inte gjort annat idag än att kolla Grey's och plugga. Har kommit ett nytt The Office också, Mafia, ska titta på den sen med.

Sen måste jag hålla med Jonna, som för ett tag sen highlightade ett inlägg från Schulmans blogg. Jag tycker folk gnäller nåt så inihelvete över kvalitén på hans nuvarande inlägg, helt oberättigat. Om ni verkligen läser istället för att kasta skit så ser ni att hans blogg inte bara är bättre nuförtiden, den är mer genuin, pålitlig och grundad. Ungen är ju söt som socker och Alex har fortfarande sin edge. Så patetiskt att folk gnäller bara för att dom vill att nån ska kasta skit på c-kändisar som redan ligger ner.

Hmm.. vi kanske ska ta ett inlägg om bloggar. Återkommer.

Puss.

i should've probably emptied it by now


i'm just gonna savour old times while you're pregnant, okay?


#4


#3


smoke photoshop every day

Okej, var och såg New York, I love you igår. Väldigt bra film, jag tror att följande typer av personer skulle uppskatta den:

- Personer som vill se vackra människor föra intima samtal med erotiska undertoner.
- Personer som undrar varför Natalie Portman rakade av sitt hår.
- Personer som vill garva.

Jag tyckte den var svinbra. Skrattade i princip hela tiden. Samtidigt är det en väldigt seriös film, ljus och mörk på samma gång. Den följer tolv olika historier om kärlek i New York City, till viss del vävs dom samman, men det är inte ännu en Crash-idé. Väldigt unik. Vacker. Och rolig som fan.

Nu ska jag berätta lite om att gå på bio i USA. Eller i alla fall i San Francisco där jag bor.

Popcorn är det absolut första steget i evolutionen när det kommer till biosnask. Här kan du få baconchips, naturligtvis, men även pretzels, pizzor, korvar och hamburgare med dig in i salongen. Köper du en stor läsk eller en stor popcorn får du gratis påfyllning. Men bara om du köper en stor. Och för att jämföra, en liten popcorn i USA är som en stor i Sverige. Nej, jag driver inte. Samma sak på Burger King, till din lilla meny får du en halv liter läsk varje gång.

Toaletterna är så inihelvete mycket fräschare än i Sverige. Stora, fina, rena, och så speglar överallt. Sen finns det inga platser angivna på biobiljetterna, first come, first served. Du får skratta under bion, men passa dig jävligt noga om du pratar. Om du så mycket som yttrar ett ord under en film, även under säg musikstycken eller inledande scener utan skådespeleri, så får du åtta dirty looks på en gång. Man håller käften, helt enkelt.

Oj, vad jag skulle vilja flyga in ett fjortisgäng från Stockholm och sätta i lokalen från igår. Dom skulle bli halshuggna efter tre minuter.

Filmen var bäst. Nu ska jag photoshoppa tills jag aldrig vill se en dator igen.

Puss.

love thy mac


nu äter vi, sen sticker vi och ser new york, i love you. skulle egentligen sett premiären av where the wild things are, men den sålde slut. får ta det nästa helg. puss!

and this is what the silk v-neck looks like from behind


painting / elin

snarare tracing, men ändå. paint by numbers type thing.



skuggorna är blågröna, sen går det från mörkbrunt till ljus-ljus-brunt. de två färgerna jag använt är blå-blå-grön och röd-röd-orange. sen mixat dom samt addat svart för skuggorna och vitt för highlightsen. tro mig, det är mycket svårare än vad det låter.



ska försöka få till bättre bilder sen. puss elin, jag älskar dig!

silk v-neck / silence + noise



make it shine


for so long i never even knew this is what i wanted



Det är över 20 grader varmt ute, men känner ingen lust. Konstigt, så fort man bor på ett ställe där sol är standard så skiter man i den. Tar det fullkomligt för givet, det vackra vädret, och tittar ut nonchalant som för att säga "jag bryr mig inte. Skin på du, soljävel". Jag vet inte. Måste ändå plugga, och det gör man inomhus.

Ska strax börja måla på Elins ansikte. Har suttit och letat inspiration till en photoshoot jag måste göra nu i helgen eller i början på nästa vecka. Det är en annons för skor, förmodligen Forever 21:s skor, och jag behöver som sagt döda den här läxan. Äga alla. Annars blir det problem. Min headline är "it's not about who you are. It's about who you want to be." Igår på Cantina satt jag och Farid och bollade lite idéer, kanske är det skor för kvinnor som är trötta på stereotyper, som lagar bilar, dricker öl och gillar att bli skitiga i ett liv av höga klackar. Nåt i den stilen.

Funderar på att köra en tidig morgon ute på San Franciscos gator, men behöver en modell. Ska lägga upp en annons på Craigslist.

Puss.

- can you look slutty tonight, please?


it's all about getting out of control


ponytail riding low


just got home from cantina + sugar café


san francisco / union square 9pm


i have around 4000 pics of him, and i can't seem to get enough


got the best present yesterday



de av er som har turen att ha en kille som köper massa spontana presenter till er - grattis. jag blir lika glad varje gång. dom här fick jag igår av farid, grymma, feta, svarta hörlurar som jag ska använda till att lyssna på massa obscen hiphop. jigga fick inviga, och sen eminem. jag saknar eminem. de gamla goda dagarna är förbi.

whoever said practice makes perfect didn't like shopping

Jag är sämst med pengar. Jag är inte bra. Jag är en extrem impulsshoppare, handlar både när jag är nere och glad, älskar kläder av hela mitt hjärta och får ångest av hela min själ när jag ska kolla kontot dagen efter. Men jag har ett trick där jag övar mig själv att inte spendera. Det här funkar bara med onlineköp, men jag tror ärligt talat det är där större delen av min ekonomi rasar.

Jag går in på en av mina favoritsidor, typ Urban Outfitters eller DSW eller Nine West. Jag kollar alla sales, klickar mig i princip igenom hela sidan. Det här gör jag alltid när jag känner mig shoppingsugen, jag kan antingen vara ledsen eller hur glad som helst. Klickar mig igenom allt, lägger det jag vill ha i varukorgen. Sen går jag till check-out, fyller i mina uppgifter och för pekaren över knappen där det står "order".

Och då stänger jag ner sidan och lägger bort datorn. Jag vet att det här låter skittöntigt för alla killar, men ni tjejer vet vad jag pratar om. Ibland är det läskigt hur shopping kan få en att dala eller flyga, vi borde inte vara så konsumtionskåta överhuvudtaget. Vi vet ju att det inte finns någon egentlig själslig lycka i det. Därför gör jag sådär, för att det får mig varje gång att känna att jag på något sätt har övertaget. Det finns inga materiella ting som äger mig.

Dessutom, och det är därför jag vill att ni ska testa, är det en jävligt intressant process. För tro det eller ej, den där plötsliga glädjen man känner när man köper något, det där adrenalinet, det infinner sig även när du tar bort sidan och lägger bort datorn. Jag tror mycket beror på det psykiska, att lägga till varor i korgen som man tycker om, att tänka att man har råd att beställa det (eller egentligen inte, men man har pengarna liksom), att fantisera om diverse produkter eller accessoarer som skulle förhöja ditt liv trehundratjugofem steg på en gång.

Och sen bara klicka bort och glida på känslan ett tag ändå. Det funkar, jag svär. Nu ska jag ut med hunden.

Puss.

monumental


the feeling, the sense of not posing


looking for inspiration



Min midterm i fotografikursen är att fota ett par skor. läraren ser gärna att vi INTE använder människor i ad:en, men vi får se hur det blir med det. Jag har lite olika idéer, men vill pusha det så långt som möjligt den här veckan, för snart kommer en ännu viktigare läxa - ren fashion. Vi ska ta fashion shots, och här är tvisten - vi själva tar inte korten. Vi ska beskriva vårt koncept för en klasskamrat som sen fotar, och vi fotar hans/hennes idé. Om jag hamnar med nån av soporna i klassen är jag körd. Men om jag är grym under midterm kommer folk vilja jobba med mig och då är jag hemma.

because i do



besinningslöst och utan gräns.

summertime

Nu är det snorvarmt i San Francisco igen. Förstår inte vad som hände. Höll på att svettas ihjäl nu när jag gick hem i mina nya stövlar, trots att jag var barbent under. Det blir kjol ikväll när jag och Farid går ut för en drink.

Jag är lite irriterad nu, men det är inget jag ska ta ut på er. Vill ha en ny kamera och en ny skrivare. Får se vad det blir.

Puss.

art directed shot / nixon



nu måste jag sticka och slåss med fedex. sen skola.

puss.

sunglasses / urban outfitters


grymt snygga. dom ska jag spana in imorrn. 10 dollar på urbanoutfitters.com.

product shot / nixon watch



det här är den slutgiltiga bilden. det som är absolut svårast med seamless white är att bilden blir antingen åt det blå eller åt det gula hållet. den här tycker jag lyckas undvika det.

Spend four minutes of your life on something extraordinary

Det här är en av de vackraste reklamfilmer jag sett. Gåshud och sen tårar. Fantastisk.


so heartbreakingly beautiful / takes my breath away




#1


surprises aren't all dandy

Ganska seg överraskning igår, vi fick en rumsnyckel till ett av San Franciscos finaste hotell. 26:e våningen, gratis coctails, checkout så sent som 12:00 nästa dag. MEN vi har en hund, så det gick ju inte. Fick reda på det så sent, annars hade vi fixat det. Suger, men farid lovade mig att vi ska bo där nån gång i framtiden. 400 dollar kostade rummet. Rumsnyckeln fick vi för killen som bokade inte gillade sin dejt, haha. Nåväl.

Nu håller jag på att fota Farids klocka, tror det kan bli ännu bättre än den förra bilden jag tog. En art-directed shot och en seamless white background, med andra ord product shot. Lägger upp så småningom, men innan dess, kommentera logos nedanför. Behöver lite feedback.

Och just det, ignorera alla andra inlägg om ni känner för det. Jag vill bara ha alla arbeten jag är någorlunda stolt över här i bloggen. Det är därför jag lagt upp allt.

Puss.

logos / the cutting room floor

Läxa: Gör en logo för the Cutting Room Floor. Det är ett ungt, hippt företag som jobbar inom produktion för film/video.

#1






#2





#3




Tydlig inspiration Edward Scissorhands. Vad tycker ni, vilken är er favorit? Jag skickade dessa till Michael Waldman, grafisk designer, och han älskar alla tre även om han tycker vissa förändringar kan göras. Men vad tycker ni?

well hello

Okay, so initially i thought about writing this blog exclusively in English, and now I'm not sure. I don't wanna lose half of you guys just because you think reading it in English sucks. Also, seeing that like 70 percent of you guys are Swedish, it seems more logical to keep it Swedish for now. Maybe Farid will join me on this adress shortly, I'm not sure.

Soooo, why am I writing this in English, you may ask? Well, I still reside in the States for now, so any English readers I might have now know what's up. And if you want to read what's on here, google translate your ass off.

PUSS.

skateboard design / powell peralta #2


skateboard design / powell peralta #1


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #7


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #6


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #5


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #4


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #3


cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting #2




Copy:

A classroom is a classroom. No matter where it is, no matter the building material used to put it up. By year 2025, Africa's population is going to be down by 25 percent due to AIDS. This can be prevented by educating kids.

So thank you for purchasing this CD. You just put a little boy or girl through an entire year of school.

cd cover spring show aau / queen + world aids campaign mounting


cd cover spring show aau / queen farewell tour in ass. with world aids campaign #2


cd cover spring show aau / queen farewell tour in ass. with world aids campaign


ad campaign / trojan #3


ad campaign / trojan #2


ad campaign / trojan



RSS 2.0