OM ATT BÖRJA OM.

Hej gänget.

Solen strålar i SF, 22 grader varmt. Igår var mysigt, var nere och lunchade med Carrie på the Grove. Sen gick vi upp till lägenheten, lämnade hunden och gick ner till stan för att shoppa. Hämtade upp Joanna på Chipotle och gick omkring en stund. Sen försökte vi för tredje gången med storaget, men icke. Helt otroligt hur svårt det varit. Det blir antingen imorrn eller onsdag jag får hämta mina saker. Sen på kvällen åt jag middag med Gabriella och Carolina i SoMA, hamburgare, öl och tjejsnack.

Och i förrgår var jag faktiskt på date. I fredags när vi tjejer var ute kom det fram en kille till mig på Ambassador. Lång, trevlig, fint leende. Han bjöd ut mig på middag, och min initiella tanke var "varför inte?". Vi åt middag och pratade innan han lämnade av mig vid min dörr. Väldigt old school, väldigt amerikanskt. Vet inte än om jag kommer träffa honom igen, jag är varken för eller emot på den punkten. Jag söker definitivt inte efter ett förhållande just nu, och ärligt talat är jag inte ute efter nåt casual heller. Jag är bara.. lycklig. Jag mår bra. Jag älskar den här staden, jag älskar vart jag är mentalt och känslomässigt just nu, och jag njuter helt enkelt av det.

Får jag dåligt samvete? Ja. Lite. Det Farid och jag hade var äkta. Jag gav det allt jag hade, men det tog ändå slut. Nu har jag har kämpat klart. Jag har gråtit klart. Jag är över det. Jag måste få vara över det. Jag har officiellt varit singel i tre månader, inofficiellt i över fem. Jag proklamerar alltid till er att se efter er själva, livet är för kort för att inte ta tillvara på varje enskild dag. Livet är för kort för att inte inse hur lite tid vi faktiskt har. Så jag försöker leva som jag lär. Det här är en ny tid.

Puss.


"I'VE GOT A LITTLE SURPRISE FOR YOU"

Jag skojar inte, jag grät nästan. Och dessutom är det här en av mina favoritlåtar från hennes album 4. FANTASTISK låt. Den här brukade jag sätta på när jag duschade på mornarna i somras, instant good mood.

Och om ni är korkade nog att inte vilja se hela, se bara de 50 sista sekunderna. Jag har aldrig sett Jay så genuint lycklig. Helt underbart. Jag gillar förövrigt också hans ståndpunkt att varken stå upp eller applådera när Chris Brown uppträdde. Det är fint med integritet. Och jag avgudar hennes ståndpunkt också. Sättet hon bara släpper micken. "Jag älskar det här, men det betyder ingenting i jämförelse". Man märker att hon längtat efter det här. Så vackert.

Och just det, Gaga dödade "You And I". Totalt dödade. Se alla uppträdanden på MTV:s hemsida, tror jag.


HAVEN

Whiskey, ja. Haha, jesus. Jag, Carrie och Joanna blev verkligen kalaspackade igår. Eller jag var faktiskt mest okej. Men de två andra damerna var inte långt från avsvimning alltså. Vi tog en snabbis på Fly Bar, innan pit stop på Lush Lounge, och så avslutning på Ambassador. Helvete så kul vi hade när vi kom hem, jag och Jo. Låg på mattan i vardagsrummet och dog av skratt. Åt vad minns varken hon eller jag, men det var fint oavsett.

Idag blev jag hyfsat produktiv på eftermiddagen. Fixade phone plan (315:-/mån för unlimited utan kontrakt, det är godtagbart) och signade upp mig på 24HourFitness igen. Sen hoppade jag in i en taxi och åkte till Hayes, där hela gänget satt och åt bakislunch. Tjattrade en stund med alla, sen tog jag och Jo en promenad hela vägen hem. Snart ska jag iväg på dinner & drinks, berättar mer om det imorrn kanske.

Och nu har jag alltså äntligen hittat min telefon, så här har ni de första bilderna på mitt sovrum. AVGUDAR sängen, så jävla nöjd med vad jag valde ut. Bedskirt, bäddsetet med svartvita blommor, kuddarna, madrassen, de 20 centimeter långa sängbenen, filten jag använder som överkast, allt är bara perfekt. Så himla fin. Imorrn ska jag äntligen iväg till storaget och hämta mina galgar så jag kan hänga upp alla mina stackars kläder som bor i en fet hög på golvet. Kan inte riktigt andas ordentligt när de ligger där helt hopskrynklade. Sen ska jag hitta nån fin stol på craigslist, och kanske en till lampa, sen är rummet i princip klart.

Förövrigt hade vi 22 grader och sol idag, det var fint. Måste kolla om vi har roof access också, då kan jag äntligen bli lite brun för första gången i år.

Puss, puss, puss.


EXCEL

Idag är jag superkvinna. Ingen kan röra mig. Om någon bara nån gång förklarat för mig att det här med att vara singel har absolut noll med andra människor att göra. Om ni förstår? Att vara singel har ingenting att göra med att man inte hittat en bra kille, det har ingenting att göra med att man vill vara fri att kunna ligga med halva världen. Det handlar bara om den här inre känslan. Jag håller inte med Blondinbella i hennes "det handlar om att lära sig att tycka om sitt eget sällskap", det har jag alltid gjort. Mitt problem har aldrig varit självhat, i alla fall inte de senaste sex åren. Mitt problem har varit att jag trott att jag är en förhållandetjej, att jag trott att kärlek är min drivkraft i livet. Därför har jag alltid utgått från att jag behöver någon i mitt liv för att vara fullkomligt lycklig.

Ni förstår inte vilken överväldigande upplevelse det är att inse att man kanske har fel på den gigantiska punkten. Allt blir nytt, allt ses ur andra ögon. Vem är jag utan en man i mitt liv? Vem är jag när jag är själv? Själv, alltså, inte ensam.

Som det visar sig tycker jag den här grejen är ganska jävla härlig. Idag åkte vi till IKEA, tre tjejer. Eller först möblerade vi om halva Carries lägenhet, tre tjejer. Sen åkte vi till IKEA. Klarade av inköp för över 4000 spänn sammanlagt på mindre än två timmar. På en lördag. På IKEA. Vi borde få diplom. Sen hem, bar upp allting, snickrade ihop den skönaste, vackraste sängen och en hel del andra grejer. Sen dusch, hårfön och en whiskey courtesy of Joanna i handen. Nu är det bara smink kvar, sen ska vi ut och dansa med Carrie.

Det här är fint, alltså. Jag är själv och det känns bra. Jag VISSTE det. Jag har vetat det hela sommaren. Jag måste få känna på livet ensam för en stund. Jag visste att det var det här jag behövde, och jag har precis, precis börjat. Den här hösten kommer bli ett äventyr.

Puss. Och förövrigt började jag på p-piller i slutet av juli, och mina bröst har inte slutat växa än. Tack för det söta Gud, ge mig en lottovinst också och vi är på sjukt god fot, du och jag.



IKEA AND WORK

Har äntligen fått betygen för mina sommarkurser, B i bägge. Det tar jag emot med glädje, allt över ett C för de där kurserna är som en gåva från gud. Inte för jag sög nämnvärt, men la i princip inte ner nån tid alls om man jämför med hur hårt jag jobbar vår och höst. Jobbet och vännerna gick före. Det slutade bra i alla fall.

Idag åkte vi på utflykt, "4 bitches at IKEA" som Carrie sa när vi rullade ut till Emeryville. Jag var tvungen att köpa en helt ny säng, och det är alltid det dyraste lägenhetsinköpet du gör enligt min erfarenhet. Köpte också en lampa, ett par barstolar och en cool ram, men sänghelvetet svalde definitivt mest pengar. Den levereras imorrn, så skönt ska det bli. Dessutom ska Farid och jag till public storage så jag kan plocka upp galgar och hänga upp alla mina kläder, så imorrn kväll är mitt sovrum i princip färdigt. Nästa projekt blir trä. I sin renaste form. Jag vill ha antingen en stor trälåda eller flera små att ställa sängen på, tror det blir riktigt snyggt. Funderar på att bara köpa plankor och snickra ihop själv, får se vad som är billigast. Joanna har lånat mig ett jättefint vitt skrivbord också, sovrummet kommer bli fint när det är klart.

Satt och skrev ner vad jag behöver göra med mina kampanjer också, jag har åtta stycken jag tycker är värdiga portfolioplats, eller möjligtvis sju (är osäker på Monster, kräver tid jag inte har just nu):

Boost Mobile - needs editing, tighter art direction and finishing off
Gorilla Glue - keep idea, needs updated print and figure out possibility of other outlets
Stubhub - needs editing, new font, tighter art direction and finishing off
Careerbuilder - needs Facebook app, tighter art direction on iPhone app, copy
Geico - finished if not considering any additional outlets?
Boudin? - needs updating on art direction, idea/copy/tag done
Neutrogena 100 SPF - idea stage, needs most amount of work
Triumph? - close to finished, needs some work on art direction
Monster - idea stage, could be a great campaign, needs fleshing out
City Harvest - yes, no, maybe?

Alla de här, förutom Monster och Neutrogena, är alltså kampanjer jag redan presenterat i skolan, kampanjer som i mångas ögon skulle ses som klara. Men som miljoner andra människor inom reklam är jag perfektionist och vet att det finns småpill att göra i princip överallt. De boldade är mina favoriter, de starkaste idéerna, de som jag tycker väger tyngst kvalitetsmässigt. Gorilla Glue, Triumph och Boudin är från 2009, det är idéer jag fortfarande tycker om och står för, men de behöver definitivt uppfräschning. Geico har jag ju visat er, 30-sekundersreklamen med GRYM copy och foto. Stubhub är bra och blev approved av min favoritlärare Bryan, men den är så extensive och jag är osäker på bästa sätt att presentera den. City Harvest är ju mördarkampanjen från i våras, jag är stolt över idén, jag är stolt över hela jävla flashvideon jag satte samman, men är osäker på om en 3-minutersvideo har en plats i min portfolio. Vi får se. Hursomhelst är mängden jobb överkomligt. Jag måste bara trigga mig själv till att faktiskt sätta igång.

Typ nu kanske. Så får det bli.

Puss.

Johannas instagramversion av tre mongon på svenskt studiebesök


LIFE AS WE KNOW IT

Ni läser verkligen min blogg på grund av San Francisco, eller hur? Så fort jag åkte hem fick jag tillbaks alla läsare jag tappade under sommaren. Hursomhelst, välkomna. Ska försöka hålla en hög nivå på bloggen den här hösten.

Jetlagen är påtaglig, men tycker jag jobbar bort den ganska effektivt. Vaknade fyra igår natt, klarvaken, men lyckades somna om till i alla fall sju. Och nu idag exakt samma sak, men lyckades somna om till nio. Blir trött som satan under dagen, men det försvinner väl snart. Idag blir det IKEA, så fort Carries och Joannas spritångor lättat, haha. Orkar inte. Jag och Joanna satt sjukt bekvämt igår, åt nachos, drack rödvin och tittade på amerikanska Big Brother, när vi plötsligt inser att Carrie, Jared, Farid, Andrew och Sean är på väg hit. Efter klädesbyte och sjukt snabb sminkning hamnade vi på en whiskeybar ett par blocks härifrån. Jag fattade ingenting, det gick så fort, men kul att komma ut ändå. Sen gick vi vidare till Sugar där Johanna mötte upp oss efter en stund. Drack bourbon sour och blev lite lätt raggad på av bartendern.

Alltså, jag orkar inte med den här lilla världen. Sugar är alltså ett ställe vi gått till i över två år, det första stället vi hängde på förutom Vessel som är en klubb precis vid Union Square. Sen 2009, alltså. Den här bartendern har jobbat både på Vessel och Sugar. Och vart tror ni snubben kommer ifrån? Malmö. Av alla ställen. Han såg definitivt INTE svensk ut, men jodå, hade bred malmö-dialekt så fort han började snacka svenska. Haha, så surrealistiskt. Hursomhelst, gick hem vid ett-snåret, Joanna gick vidare ut. Naturligtvis lyckas jag dra för haspen så hon inte kommer in, så jag vaknar av "CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM.... CIIIIIIIIIIIIIIIIM!". Gick upp i trosor och släppte in henne, sen slocknade vi bägge två. Nu stapplade hon nyss ut ur sovrummet, såg ut som sju svåra år, hämtade en flaska vatten, sa "fucking shoot me" och gick och la sig igen. Bådar gott inför IKEA idag, haha.

Fina San Francisco.

Puss.

Day


Night

BACK, BACK TO CALI, CALI

Hemma igen. Landade för nästan exakt ett dygn sen. Tog mig hem till lägenheten på egen hand, KOMMUNALT. Det var mindre kul att släpa 40 kilo helt själv, men det gick. Tog taxi sista halvkilometern. När jag kom fram mötte Joanna mig med ett stort leende och på den vägen är det. Bourbon sour och nachos med Johanna på Fly Bar, ett par förbjudna cigaretter, ett kärt återseende med puppy och så kramar från Carrie, Jared och Farid. Om drygt en halvtimme ska jag möta upp Bella för kaffe, innan dess ska jag hinna med en efterlängtad dusch.

Lägenheten är HELT otrolig, bättre än på bilderna. Det är nästan tre meter i tak, otroligt ljust, och lyckligtvis har Joanna fantastisk smak. Det är inte ens halvfärdigt och stället ser redan ut som att det skulle kunna platsa i nåt tidningsreportage. Suck, alltså. Det känns bra. Ni ska få se alldeles strax.

Och det första jag gjorde var att köpa skor. Dollarn ligger på 6,30 och Steve Madden får säga sitt första hej till min garderob. 600 spänn, KLART värt. Blir fantastiska i höst.

Imorrn blir det IKEA för ny säng, det lär bli så att jag och Farid säljer av lite av möblerna som hänger i storaget. Får lösa det innan skolan börjar.

PUSS.


I KNOW SHE WAS ATTRACTIVE, BUT I WAS HERE FIRST.

Vilken sjuk mix av känslor den här sommaren resulterat i. I början av juni visste jag varken ut eller in. Jag visste att det var rätt att göra slut med Farid, jag kände det för oss bägge. Men jag visste inte hur jag skulle bearbeta det, skulle jag bli ledsen, arg, destruktiv, rastlös, vild? Jag är förvånad över hur "lätt" det gått. Ibland har jag gråtit, och då har jag låtit tårarna komma. Ibland har jag känt mig ensam. Sent på nätterna såklart. När du är van vid att somna och vakna med någon så tar det lite tid att vara okej med att vara ensam.

Nu är jag okej med att vara ensam. Den här sommaren blev annorlunda mot de tidigare. Stockholm har känts okej, praktiken var så bra och det färgade av sig på mitt intryck av stan. Men vädret har varit katastrofalt, vännerna har känts lite off generellt och jag var nog inte helt på hugget heller. Men vilken känsla, den dagen jag vaknade upp och insåg att jag landat. Jag flöt inte omkring längre, som jag gjorde precis hela våren. Det här är en ny känsla för mig, och den är varmt välkommen. Om jag får gissa tror jag att jag är på väg mot en av de mest spännande perioderna av mitt liv, och det känns så jävla bra, ursäkta franskan.

Vill ni veta hur jag kände nu under våren, från januari till maj, så beskriver Beyonce det alldeles utmärkt här nedan. (Fantastiskt liveperformance, dessutom.) Man försöker, man försöker och man försöker.. men till slut får man erkänna för sig själv, och acceptera, att man inte orkar kämpa längre. Och nej, det som hände i vårt förhållande våren 2010 var absolut inte den enda anledningen till att det nu tog slut, men en starkt bidragande faktor. Från att ha attackerat drömmar om vår relations framtid så blev det totalt tvärstopp. Det tär, och det är avgörande. Det är sorgligt, men jag mår bra. Som jag skrivit förut.

När det gäller killar under den här sommaren har jag väldigt effektivt slagit bort varje försök till att komma nära inpå. För ett par veckor sen fick jag höra att det är så otroligt tydligt hur höga mina murar är. Hur grova barriärer jag satt upp. Och jag tror det var först då jag insåg att det stämmer. Jag är helt enkelt inte öppen för känslor just nu. Jag vill känna att jag har rätt att sörja det jag förlorat, att jag har rätt att veta att det är sorgligt och må bra på samma gång, att jag har rätt att hantera det här på mitt sätt, på min tid, på mina egna villkor. Jag lever mitt liv egoistiskt. Det är på gott och ont. Men det är ett medvetet val. Livet är för kort för dålig energi. Så fort jag börjar fallera på den punkten, när jag släpper in dålig energi i mitt liv, det är då jag vet att min destruktiva sida tittat fram. Det är ett medvetet val att tvinga den att hålla sig borta.

Puss.


COURSE DESCRIPTIONS

Tänkte ni skulle få kika på mina kursbeskrivningar för hösten. Eftersom många som läser verkar vara intresserade av skolan, reklam, San Francisco och så vidare.


Web Design 1

This is an introductory web design and production course, which teaches students to create web pages and sites using various software packages. Hyper-Text Markup Language (HTML) coding, XHTML with Cascading Style Sheets (CSS), site structure and navigation methods will be covered, including contemporary web standards and usability.

Student will be able to:
  • Use BBEdit software to "hand code" XHTML and CSS
  • Design and produce multiple page, functional web sites.
  • Design and produce functional interactive layouts and navigation systems stressing structural integrity, information hierarchy, unity and usability.

Interactive Advertising

This course introduces students to the rapidly developing world of online ad units. The course will focus on developing concepts for and executing rich media in a demo format. Creative briefs, storyboards, and Flash demo techniques will be utilized to bring students' ideas to life.


Guerilla Online & Television

In this course, students will examine the current state of the emerging guerilla advertising medium and explore how the tactic might fit into a larger advertising campaign.

This is an intense and fast-moving course, and students who take it should be ambitious self-starters. The real focus of this class is creative — what you're creating for your portfolio. But you're going to have to do a fair amount of technical stuff as well. So if you don't already know how to use a DV camera and simple video editing software, you're going to have to learn how to use both, quickly.


Och så ska jag gå Ad Team online, finns ingen info om den kursen än. Men det blir nog bra. Gladast är jag över CSS-kursen, är i gravt behov av mer kunskap när det gäller det. Flash är jag hemma i redan. Egentligen vill jag ta en grafisk design-kurs i höst också, funderar fortfarande på att skriva upp mig för det i sista sekund. Måste sätta ihop en grafisk design-portfolio då, och det kan jag väl i och för sig göra. Annars får jag ta fler grafiska kurser nästa vår och sommar.

Är så seg. Imorrn ska jag in till stan med jycken, vi ska leta resväska och försöka fixa plackborttagning åt honom. Sen måste jag hem, duscha jycken, göra mig i ordning, tillbaks in till stan för att träffa Elin. Sen lördag är det kräftskiva med ett förhoppningsvis ganska stort gäng. Det kommer bli en fin helg. Hoppas vädret hänger med.

Puss.

30/7-11

Sanams och Davids var det första bröllopet för mig. Jag är så glad att jag fick vara med och dela deras lycka. Det är svårt att beskriva känslan av ett bröllop, så jag låter bilderna tala för sig själva istället. Väldigt duktig fotograf, tycker jag.

Fotograf Henrik Mill - www.uppdragmedia.se/blogg


KVINNAN.

Hej hjärtan.

Vet ni vad idag är? Exakt en vecka kvar tills jag lämnar Sverige för San Francisco. Pratade lite igår om hela grejen, vart ser jag mig själv efter skolan, hur känns det här sista året, vart ska jag ta vägen och så vidare.

Jag är fortfarande, efter 2,5 år, totalt nyförälskad i San Francisco. Fjärilar i magen, första-dejten-pirr, vår första kyss har varit 28 månader lång och ljuvlig. Inga vanor irriterar mig, jag börjar packa alldeles för tidigt när jag ska till henne (städer känns som kvinnor, inte sant?), jag gråter floder när jag lämnar henne och vi somnar lyckligt tillsammans kväll efter kväll. Tanken på att lämna San Francisco på obestämd tid gör ont. Jag har byggt ett liv där. Men livet som jag känner till det kommer ändras, det är totalt oundvikligt. Vänner tar examen, flyttar, jag själv tar examen och har förhållandevis kort tid på mig att hitta ett jobb om jag inte vill tvingas tillbaka till Sverige.

Och tro mig, jag vill INTE tvingas tillbaka till Sverige. Jag vill inte tvingas till någonting alls, egentligen. Jag har inga problem med tanken på att lämna San Francisco när det är som bäst, när nyförälskelsen fortfarande blomstrar, i maj eller under sommaren 2012. Men tanken på att inte veta när jag kan komma tillbaka, den är ganska ohanterlig. Det är ju MIN stad. Så jag utesluter inte att jag söker jobb i SF. Jag utesluter inte att jag söker digitala frilansjobb mot Sverige heller, det skulle vara sjukt bra. Men jag vet att det blir Europa om det inte blir San Francisco. Vart återstår att se. Just nu verkar det som att syrran kommer stanna i Australien också, så då har jag semestern planerad. Får väl varva mellan henne och Carrie i New York... Ja, herregud.

Det blir bra. En vecka kvar. Sen är familjen samlad igen. Helt otroligt.

Puss.


RUNT HÖRNET FINNS HEMMA OCH DET ÄR DIT JAG SKA.

Ligger i sängen, lyssnar på regnet, Lauryn Hill och hundens snusningar. Dricker kaffe. Åker tillbaks till San Francisco om dryga veckan. Det känns bra, som det alltid gör. Det känns rätt, som det alltid gör. Veckan innan jag åker gör jag alltid samma sak - vaccinerar hunden, letar rätt på mitt I20, gör budget inför hösten och ser över de kampanjer jag vill jobba på. Hemsidan är klar förövrigt, det är den andra rena flashsidan jag byggt. Men nu funderar jag på att köra html för större delen av hemsidan. Sen ha flash-element bara. Headern möjligtvis, och så lite andra grejer. Har lite inspo-sidor jag kommer utgå från.

Tänkte göra något slags tidsschema nu så jag i alla fall hinner igång med allt. Det är drygt två veckor kvar innan skolan drar igång. Det är framförallt två saker jag är exalterad över, det är en iPhone-app för Careerbuilder och en 360 kampanj för Monster. Den ena är riktigt smart, den andra kan bli sjukt snyggt visuellt. Det blir en bra art direction-utmaning för mig, tror jag. Ser det så klart i mitt huvud.

Hursomhelst. Tänkte jobba lite varje dag fram tills att skolan börjar. Hemsidan vet jag inte om jag ska lösa fort, jag går en till Web Design-kurs nu i höst. Fick förövrigt special approval att gå den kursen, ENBART för att jag är så grym på web design. Egentligen får inte reklamstudenter gå den.

Okej. Nu ska jag trotsa vädret och gå ut med jycken.

Puss.


MILA EYES

Litet tips från mig till er - vill ni vara trendiga i höst, måla ögonen exakt såhär. Den här Brigitte Bardot-svängen började skölja fram redan i sommar (jag har haft mina ögon såhär i tre månader), men nu dog Amy Winehouse och jag garanterar er att det kommer explodera. Sen är det väldigt fint och tar tre minuter att göra också.

Puss.


VARFÖR MAN ÅKER HEM.

Den svenska sommaren gjorde mig besviken i år, det kan jag inte sticka under stol med. Vädret har varit SÄMST jämfört med tidigare år. Helt jävla schizofrent. Men de här fotona Emil tog (jag har omredigerat vissa) speglar ändå den typiska svenska idyllen så bra, och jag är så glad över att jag blev medbjuden i sista sekund. Ett besök till Emils sommarstuga börjar bli en tradition nu, hoppas det håller i sig. Och det kan jag säga, jag har aldrig någonsin varit med en så enkel grupp människor. Vi går in fem pers och ska handla på ICA, det tog tjugo minuter. Alltså. Så fort SKA det inte gå när man är en grupp med fem starka människor, haha. Allt gick så sjukt smidigt. Absolut noll tendens till bråk, drama, generellt tjafs. Som sagt, det enda jag ångrar den här sommaren är att jag inte spenderade mer tid med just den här gruppen. Helt seriöst.

Hursomhelst, väldigt fin helg. Lucas har aldrig fått så mycket uppmärksamhet i hela sitt liv. Det gör mig på riktigt lycklig att se honom lycklig. Vi har planer för ännu en naturupplevelse i Värmdös skärgård nästa helg, det längtar jag till.

Puss.




VAD JAG SER FRAM EMOT

Komma in i lägenheten och mötas av en leende Joanna
Åka till IKEA för lampa och ny säng
Packa upp allting och installera mig
Gå upp ett block till Sutter, köpa islatte på Café Bean hos älskade Chester
Gå längs gatorna, supa in San Francisco igen, älskade San Francisco med ren, klar luft
Dekorera mitt lilla sovrum hur jag nu än vill ha det
Åter igen möta upp Carrie för kaffe från La Boulange minst två gånger i veckan
Äta billig mat, stora portioner, dricka öl för 35 spänn och drinkar för 70
Forever 21, alltså äntligen har jag råd med kläder och skor igen
Gå ut med familjen, höra alla deras skratt igen
Våga börja söka frilansjobb, launcha min hemsida
Förhoppningsvis göra min första tatuering
Träna, jag älskar det ju, jag är dum i huvudet som inte gör det oftare
Bli brun i september

Snart, snart, San Francisco, jag kommer hem.

SIGRID/NATASHA/NATALIA

Ett av mina intressen, som jag konstigt nog nästan aldrig nämner, är det för modeller. Lima var ju urmodern, det var där min resa genom undersköna ansikten och världens mest välsvarvade kroppar började för typ 7 år sedan. Sen blev hon gravid och föll ur blickfånget, VS-showerna kan jag dock stirra mig blind på fortfarande, hon har en presence som är utom denna värld.

Men även modeller i övrigt, alltså. Av de sajter jag besöker dagligen sväljer modellintresset en hel del tid. Och jag är ganska kunnig när det kommer till området, har jag förstått. Jag vet namnen på väldigt många ansikten, definitivt fler än vad som är brukligt för någon som inte jobbar inom området. Jag kan mått på säkert 40 stycken. Jag vet vilka editorials de gjort senast, jag vet hos vilken agentur de ligger, jag vet deras egentliga ögonfärg och ålder. Jag har alltid, alltid älskat att titta på vackra kvinnor, men det är inte bara det. Det ligger något sorts genuint intresse hos mig för modeller, ett intresse jag aldrig känt för mode/designers/fotografer och så vidare. Och min personliga smak utvecklas för varje år. Nuförtiden kan jag se det vackra i det androgyna (även om kurvor fortfarande står högst i kurs hos mig), och det är definitivt inte bara Lima som gäller längre.

Min första poäng är att jag förmodligen skulle älska att jobba för en modellagentur. Det är inte alls omöjligt att jag försöker tvinga in mig på ett hörn i det området någon gång i framtiden. Och min andra poäng är att delge er mina topp tre just nu:

Sigrid Agren

Jobbar sjukt mycket just nu. Ser henne var och varannan dag för olika editorials och beauty-kampanjer, hon är typ 20 år och fransyska, om jag inte missminner mig. Gör extremt mycket high-profile-grejer, magasin som är liiiite trendigare än Solo om man säger så, typ Bon, i-D, Allure och Numéro. Fotas av de tyngsta, alla verkar älska henne. Går säkert mycket catwalk också, men det har jag inte lika stor koll på. Jag älskar henne hursomhelst. Känns fräsch och oslipad fortfarande, ge henne två-tre år till så tror jag det kommer ligga en hel del mer i den där blicken.

Natasha Poly

Alltså, den här kvinnan måste ju vara så nära en ny Kate Moss man kan komma. Extremt lätt-transformerat ansikte, jag har sett henne hård, kantig, mjuk, sexig, oskyldig, androgyn på gränsen till manlig och så extremt inihelvete kvinnlig. Så vitt jag vet är hon den bäst betalda modellen just nu, och jag kan inte se mig mätt på henne. Så äckligt vacker, fantastisk på att posera, och ett otroligt intressant utseende. Hon är utomjordisk och naturlig på samma gång, precis som Kate, precis som Lima. Fantastisk modell.

Natalia Vodianova

Den här kvinnan är så vacker att jag går sönder när jag ser henne. Min absoluta favorit just nu. De bästa modellerna är de som lyckas balansera flickighet med kvinnlighet, sensualism med sexualitet (precis som de bästa kvinnorna i allmänhet). Natalia bemästrar det här från hårrötterna ner till tårna. Så otroligt skör, så otroligt stark, så fruktansvärt unik i sitt uttryck. Den vackraste ryskan i världen. Jag avgudar henne.

 

Ett par exempel på väldigt stora, välbetalda modeller jag inte gillar är:

Isabeli Fontana (helt ointressant)
Lara Stone (hon är cp-sexig, men har börjat tröttna på att hon ALLTID undantagslöst är naken)
Anja Rubik (ful)
Angela Lindvall (som en klassisk skönhet, fast sämre)
Anais Pouliot (ful näsa, jag är EXTREMT känslig mot näsor och ögonbryn när det gäller modeller)
Gisele (fantastisk kropp, stör mig på hennes uttryck och ansikte)
Daria Werbowy (ful)
Lily Donaldson
(har gjort ETT modejobb jag gillar, i övrigt SÅ inte min stil)


Hursomhelst. Kanske blir en insats som bokare eller något i framtiden. Den enda anledningen till att jag inte vill in i den här branschen är att jag vill hålla min syn på modeller intakt. Jag vill inte veta om de är otrevliga, jag vill inte höra de prata, jag vill inte se de trasiga och sminklösa. Ouppnåeligheten är vad som gör det för mig, gudinnestatusen. Den verkligheten vill jag drömma mig kvar i.

Puss.

THOUGHTS

Sista dagen på jobbet. Jag lyssnar på Nas och hjälpte art directorn med lite inspirationsbilder till ett nytt projekt. I förmiddags berättade Kim att copy jag skrev om Goa i Indian (en konferens Oriflame-konsulenterna ska åka på) har blivit approved. - Vad bra, sa jag, och tänkte inte mer på det.

Jag är enormt dålig på det där. En god vän till mig uppmärksammade det tidigare i våras. Vi pratade om utlandsflyttar, utbildning, talangfulla människor som kastar bort sin talang och röker gräs istället. Jag fick beröm och komplimanger för att jag vågat ta det där steget, och det örat kan jag aldrig lyssna på. - Vem som helst kan göra det, sa jag. Det är bara att boka biljett. Går det åt helvete så åker man hem, svårare än så är det inte. Men det gick inte hem. Jag fick höra att det ÄR en stor grej. Det är inte lätt, det är inte utan uppoffring, det är inte en form av mod alla rör sig med.

Och det är samma sak där som när Kim säger att min copy blivit approved. VARFÖR är jag så dålig på att verkligen ta in det? Varför är jag så dålig på att tillåta mig själv att vara nöjd, känna mig duktig, klappa mig själv på axeln? Jag pratar vitt och brett om självkänsla, och jag har en stark sådan. Jag är hundra procent övertygad om att de killarna jag varit med attraherats mer av mitt sätt att föra mig, min intelligens och mitt självförtroende än av mitt utseende. Miljoner tjejer har vackra ansikten eller snygga kroppar. Men det är karisman som har betydelse. Vad en person utstrålar, auran, kalla det vad ni vill.

Jag har detta, och jag vet att folk ser det, men likväl, i mig själv så är jag dålig på att uppmärksamma de saker jag "lyckas" med. Titta, jag kan inte ens använda det där ordet. Lyckas, vadå lyckas, jag satte mig på ett plan och flyttade till SF, det kan vemsomhelst göra. Jag skriver copy som 24-åring och den blir approved av högre instanser, det blir faktiskt printat och insatt i katalogen, det kan vemsomhelst göra. Jag har fått igenom löneförhöjning som yngsta person någonsin på AMEX, det kan vemsomhelst göra. Jag har jobbat som skribent och redaktör, och vågat intervjua kändisar, i fem år från 18 års ålder, det kan vemsomhelst göra. Jag kan koda hemsidor och segla igenom användning av varje program i Adobe-suiten, det kan vemsomhelst göra.

Nej. Det kan fan inte vemsomhelst göra. Jag måste bli snällare mot mig själv. Jag kan inte bara vifta bort allt som "det där var väl inget" bara för att.. ja, vad? Jag vet inte varför jag gör det. Jag vill kunna tillåta mig själv att vara stolt. Och framförallt, utöver allt annat, veta att jag är unik och en jävla tillgång i den branschen jag är på väg att ge mig in i. Hoppas jag lyckas jobba på det det här sista året i skolan.

Puss.

MARVIN'S ROOM

Vem gnällde om fler sångklipp? Vem levererar? VA VA VA VA? Spelade in i sovrummet på typ fem minuter, kan inte hålla på längre innan jag tröttnar på mig själv. Nån gång ska jag spela in den mer ordentligt, älskar verkligen den här låten (tack Farid).


LAUGH BABY LAUGH

Jag ringer Jenna och hon svarar med sin gladaste, vackraste röst.

En gammal killkompis från San Diego skickar på Facebook och bjuder med mig upp till Lake Shasta över Labor Day Weekend.

Viktor smsar och frågar om jag vill hänga med på fotboll.

Andrew skickar sms och frågar om jag vill äta födelsedagsmiddag i den finaste lägenheten med ett gäng bögar.

Emil smsar och frågar "Vin, Buzz och mat ikväll?".

Jag går och köper hörlurar och iPod-laddare innan jag åker till Söder för att möta Jenna. Springer in i Viktor och hinner med en snabb kram innan han blir för upptagen med kompisar och öl. Hoppar in i Robbans bil, Jenna strålar, vi åker ut till Stureby och lyssnar på musik, dricker cider, sminkar oss.

Sen en kväll fylld av charader, cigaretter, trasiga Buzz-spel, kallt vitt vin, mat, skratt, fantastisk soul och balkonghäng. Jag brukar inte ångra saker, men jag önskar att jag spenderat mer tid med dessa vänner den här sommaren. Vi skrattar så vi går sönder varje gång vi ses.

Så två veckor innan jag åker hem visar Stockholm sig från sin bästa sida. Idag blir det hiphop-tisdag på Soap med Jenna, och det är någonting som hänt med mig under den här sommaren. Mot alla odds så mår jag bra. Har mailat lite om det här med tjejkompisar, hel är ett löjligt ord, så det använder jag mig inte, men jag känner mig.. trygg.

Jag vet inte om det är åldern, eller en kombination av praktiken, skolan och det nyblivna singellivet, men jag börjar liksom stabilisera mig. Det är svårt att förklara.. det känns som att jag svävade hela våren. Nu känner jag mig grundad. Det finns ingen tyngd på mina axlar, men mina fötter är på jorden. Det är en känsla av trygghet, tydligen är det det bästa ordet jag hittar för att beskriva hur jag mår.. Jag känner mig lugn. Säker. Jag är singel, men jag känner mig inte ensam. Jag är inte uttråkad. Jag är lycklig. Så fort något gör mig ledsen eller upprörd nuförtiden så vänder jag och går. Den här lyckan vill jag njuta av.

Och nu insåg jag precis att jag köpte hörlurar igår. Vilket betyder att jag nu kan lyssna på musik på jobbet. Alltså.. de små sakerna, vänner. De små sakerna.

Puss.


WHOEVER YOU ARE

Och det finns ingenstans jag hellre är än i dina händer. Vad du viskar till mig översätts i vers och melodi, tonerna klingar ut till takten av våra rörelsers växande intensitet. Jag är inte bra nog för dig, lyckligtvis vet du inte om det. Jag spelar dum för att få dig att skratta, ett lågt pris att betala, min integritet för en sekund av ditt leende vilken dag som helst. Jag älskar dig på ett sätt ingen annan älskat någon förut, jag har all rätt att vara högmodig, att boka varje scen och hålla långa tal om den förödande kraften av mina känslor för dig, hur de forsar högre än varje flodvåg och krossar allt i sin väg. Men jag gör det inte. Oförståeligt att lägga tid på att förklara, när min hand alltid är en kort resa ifrån din varma nacke, det känns som bomull och sockervadd när jag kysser dig, du smakar jordgubbar och ljus lager. Alla somrar skapades för oss. Våra namn står skrivna i varje textrad av passion, och det finns ingenstans jag hellre är än i dina händer.

MORE APT PICS

Man vet att man sitter för mycket vid datorn när man sitter och ropar "VART är bloggen?" till jycken i tio minuter. Sen kom jag på varför han inte fattade vad jag menade. Bollen, just det. Jesus.

Nu sticker jag till landet. Men först ska ni få se fler bilder på vår FANTASTISKA nya lägenhet. Jag ÄLSKAR Joanna, och det ser helt otroligt ut. Sovrummet är läskigt likt mitt förra. Dörren på samma ställe, exakt likadan garderob och så fönster längs hela ena väggen. Sen totalt avgudar jag golven, och det faktum att det finns ett fönster i vardagsrummet. Det saknade jag hela förra året.

Gud, det här gjorde mig på bra humör. Perfekt start på helgen.

Puss!

Vardagsrum

Haha, alltså älskade Joanna, tar en närbild på diskmaskinen, hahaha

Kök och standard-vinflaskan man får av landlorden när man flyttar in

Vardagsrum, sovrum till vänster

ÄLSKAR bardisken

Mitt sovrum! Garderob

Mitt sovrum vänster, Joannas höger. Hon frågade om hon fick ta det större, och självklart fick hon det. Gillar verkligen att sovrummen vetter åt samma håll. Vet inte varför egentligen..

Och så lobbyn. Jag menar.. Ja. Ni ser ju. Joanna är bäst.


MORNING GEAR

Busig och nyvaken. Strålande sol också. Nu går jag på långpromenad med jycken. Igår hade jag vin i en kaffekopp på kvällspromenaden, enbart för att inte se ut som en alkis.. det funkade tills mamma dök upp från ingenstans och bara "åh är det där kaffe, får jag smaka!".

"Eh, nej.. alltså.. rödvin.."


Idag blir det kaffe i koppen. Lovar.

Puss.

det där som hänger till vänster är förresten en drömfångare jag fick av Carrie. älskar den.


BLUE / SEE-THROUGH

Hela klänningen. Den är längre bak än fram, extremt genomskinlig (jag har en slip från Topshop under) och rör sig otroligt fint när man går. Jag känner mig i varje fall väldigt kvinnlig i den.

299:- på H&M.


AND MAYBE YOU'LL SETTLE, WELL, I WON'T

Igår blev jag och Lucas medbjudna till en viss sommarstuga. Vi åker imorrn, kommer hem söndag antar jag. Så rooooligt. Det är såna här grejer jag saknat i sommar. Bajsnödiga Stockholm klarar sig nog utan mig en stund.

Nu sjunger Beyoncé bara för mig och jag funderar på lite rödvin, hudvård och hemsidekodande. Förövrigt kan jag meddela att mitt singel-jag tydligen går hem hos brasilianare och australiensare. Synd att dom inte går hem hos mig. Mitt största problem just nu är att killar stöter på mig. Med andra ord - mitt liv är ett MYCKET bra liv.

Trevlig torsdag missar!

Puss.

FANTASTISK klänning h&m


A 5-YEAR OLD CRUSH

Jag var ju på bröllop i lördags. Bara vuxna överallt, förutom en liten solstråle i den perfekta åldern. 4-5 år. Det finns ingen, och jag är totalt seriös nu, jag hellre umgås med än en 5-åring. Det finns ingen vuxen människa jag fått lika mycket utbyte av som av de 5-åringar jag varit välsignad nog att få komma i kontakt med. Mitt ex, Jonas, hade en systerdotter som hette Nova. Jag berättar fortfarande historier om henne så fort jag får chansen. Vi brukade gå långa promenader och prata om precis allt. Min kusins kille har en son som var runt 5 förra sommaren, och jag glömmer aldrig när han la sig framför mig i soffan, vände sig mot mig och sa "jag ska bara vila ögonen en stund". Linblont hår och stora ögon.

Det är någonting speciellt med dessa 5-åringar. Och så fort jag fick tag på Odin i lördags så satt vi ihop. Vi pratade om grodor, superhjältar, Tyskland och syskon. Vilken hjärtekrossare alltså. Jag sa att jag aldrig varit i Tyskland. Vet ni vad ungen svarar?

- I'll take you.

Och så sa han till sin mamma "I want to be with the girl in the orange dress". 5 år gammalt australienskt hjärtegryn. Farid tog ett par fina bilder på oss.

Puss.


KEEPER

Jag har provat en del kläder under sommaren. Det har varit kul. Har nästan inte köpt nåt alls dock. Men idag har jag faktiskt en ny klänning på mig. Kornblå, underbar, från H&M. Det har verkligen varit sommarens färg för mig. Passar fint till mina ögon. Och så är det fint mot blont hår också. Den får ni se sen.

DOG för silverklänningen från Zara. Men den minsta storleken var för stor. Ah, lyxproblem. Plus att den kostade typ.. 1200 spänn. För dyrt. Den här sommaren har jag lagt cirka 1000 spänn på kläder och 300 på smink. Klart godkänt. Duktig Cim.

De första bilderna, armbandet är nytt, från Topshop. Tröjan är en ny favorit hittad längst in i garderoben. Älskar överraskningen av naken hud vid axlarna och i ryggen på något som ser så konservativt ut vid första anblick. Resterande bilder är bara kläder jag provat. Den svarta klänningen köpte jag, 149:-. Testade lite mer baggy jeans för första gången på hundra år, men det gick bara inte. Måste hitta de perfekta för att den looken ska funka på mig. Den kornblå tshirten (sa ju det, sommarens färg) är också ny, från Zara, och den randiga kjolen är från H&M. Bägge plaggen under 200 spänn.

Längtar efter Urban Outfitters, Forever 21 och hutlöst billiga skor. Men det tar vi om tre veckor.

Puss.


FOR THE SAKE OF ME

Och jag finner mig själv gråtande i sängen, en strid ström av känslor som tydligen legat och bottnat länge, länge, de kommer upp så fort. Ut ur munnen i en ljudlig utandning, och in i mina ögon när de vidgas, förkrossande, salta tårar, dessa helvetesskap till uttryck, detta ultimata bevis på att något är obearbetat, färskt, vidrigt nära ytan. Min hud kliar, den vill bort från vad andra kallar tempel, allt rör sig så långsamt, det var just precis nyss vi gjorde slut och när mitt huvud minns mitt brustna förhållande vibrerar alla nerver, det blixtrar och sjunger inom mig, handling, konsekvens och en 2,5 år lång färdsträcka till ett misslyckande. Kursen kraschade, valutan försvagades, skeppet gick i sank. Och jag kan använda hur många metaforer som helst för att beskriva något så enkelt och oerhört komplicerat.

Jag var tillsammans med någon jag älskade. Jag la omkring 900 dagar på någon jag älskade, jag la all kraft jag hade, all energi, all kärlek, jag gav honom allt. Och det tog slut. Det tog slut, och det var hemskt. Det var kallt, det var hårt och det var långdraget. Jag är stark. Men kärlek är kärlek för alla. Det gör lika ont för mig som för dig.

Mina vänner ställde upp på ett så fantastiskt sätt. Mina vänner i San Francisco. I en omöjlig situation lyckades de stötta både mig och Farid. De fanns där ovillkorligt, utan att välja sida. De erbjöd oss bägge sovplatser, axlar att luta oss mot. De älskar oss bägge och ingen av oss kände oss någonsin uteslutna. Vänskapen de här människorna ger, kvalitén på deras vänskap är helt ojämförbar. Sen kommer jag hem till Sverige och allt försluts av en dimma. Gruppen av änglar är kvar i USA, jag svävar genom dagar av plugg, jobb och vin. Snart är sommaren slut och jag står och stampar. Mitt spruckna förhållande är obearbetat. Tårarna rinner så fort jag är ensam nog att tvingas känna efter.

Och jag drar handen över kurvan som utgör min höft och kan inte med att längta efter någonting som har någonting överhuvudtaget med kärlek att göra.


BABY

Tänkte tipsa om en grej förresten. Vet att Jonna fick reda på det här den hårda vägen, lite så var det med mig också. Min dator började knarra som in i helvete, på ett väldigt oroväckande sätt. Det låter som att den antingen ska explodera eller bara slockna, liksom. Hursomhelst förstod jag inte varför, jag har rensat datorn ordentligt under sommaren, har lagt över typ 60 GB på en extern hårddisk och det viktigaste av det är även uppbackat på en usb. Men hade fortfarande bara kring 30 GB ledigt på datorn, vilket jag tycker är lite.

Sen märkte jag att iPhoto började motverka alla försök till typ.. öppnande. 14 836 bilder. Grattis. ALLT det är nu borttaget, lagt över på externa också. Helt plötsligt har jag över 90 GB ledigt på datorn och precis allting går fortare. Så.. bara litet tips. Se över iPhoto.

Men skit i det. Finns roligare saker att prata om. Som Lucas exempelvis. Vackraste hunden i världen. Det där leendet ger mig liv.


ABOUT THIS I SAY TO MYSELF

Jag har inte många problem. Det tycker jag inte. Jag är inte rik, men jag har släkt och föräldrar och även pojkvänners föräldrar som ställt upp när jag suttit tight till. Lucas är frisk. Jag är frisk. Chris lever och frodas och hör aldrig av sig, men det är okej, för det här är hennes år. För henne. Inte för mig. En man på ett tåg nämnde hennes namn och det slog som en knytnäve i magen.

"Jag kan inte förstå att jag inte träffat henne på ett år".

Värken inombords. Jag saknar henne så otroligt mycket, men är duktig på att tränga undan det. Det blir lättare när jag vet att hon är lycklig. Så jag har inte många problem. Det finns bara ett enda problem jag sliter med dagligen, ett som jag inte tycks övervinna, jag vet inte vad jag ska göra för att förändra. Och jag har skrivit om detta förut -

Någonstans inom mig sitter det en liten flicka som är osäker på hur mycket lycka hon förtjänar. Både när jag skriver det och säger det hör jag hur dumt det låter. Men dumma saker kan vara sanna. Och starka tjejer kan känna sig små.

Jag tänkte motverka det här med att skriva ner mina mål. Saker jag vill göra för mig. Saker som kommer inifrån, saker ingen annan kan röra. Saker jag vill våga drömma om, och våga sträva efter själv. Hundraprocentigt. Jag är 24 år och jag vågar inte annat än att drömma diffust. Jag lägger vikt vid framtiden, oerhörd vikt, men jag stakar inte ut den. Jag tar det som det kommer, och det är fint på sitt sätt, men för den osäkra flickan inom mig skriver jag ner mina mål. Det känns lättare att tysta henne då. Det här är min lista:

- Nästa sommar ska jag ta körkort. Det ska gå fort och det ska vara billigt. Jag kommer inte sitta och harva på massa dyra körlektioner. Jag kommer köra med mamma/pappa, plugga teori som in i helvete (det finns inte att jag ska behöva göra det provet mer än en gång) och sen köra upp. Körkort för mig har att göra med en enda sak, och det är frihet. Det finns inget viktigare för mig och jag vill känna den friheten på alla plan av mitt liv.

- Jag kommer köpa en till hund. Precis som förra gången kommer jag söka upp all information, anpassa valet av hund till livet jag lever och hämta hem en ny fin kompis till Lucas. Det här får vänta tills jag tar examen och vet i alla fall ungefär vart jag ska bosätta mig nästa sommar/höst.

- Jag ska börja träna regelbundet igen. Hitta en träningsform som jag älskar. Sen jag kom till San Francisco har jag kört klassiskt gym, löpband + styrka, och så har jag testat zumba, bodypump, turbokick, pilates, yoga, 24Lift och capoeira. Yoga tycker jag är SJUKT tråkigt, så det funkar inte. Absolut roligast var turbokick och bodypump. Verkligen helkroppsträning som gjorde en helt död på det där sköna sättet. Sen fanns det någon cardio aerobics med sjukt högt tempo, det var också roligt. Pilates gillar jag också, men det beror helt på instruktören. I allmänhet föredrar jag styrka framför kondition, jobbar gärna med vikter och stänger. Och gärna fokus på mage och rumpa. Har ni något tips, hojta till.

- Jag ska låna en miljon. Sen ska jag lägga det på ett hus utomlands. Portugal, Italien eller Spanien. Inte en lägenhet, ett hus. Ett stort hus. Det ska ha karaktär och får gärna ligga uppe i bergen. Öppna ytor och stenväggar. Lyckas jag tjäna ihop till huset så gör jag såklart det mer än gärna. Men jag kommer aldrig köpa en lägenhet för 1-2 miljoner i Stockholm. Aldrig i livet. Innan jag fyller 30 ska jag ha det där huset. För mig, och de som jag älskar.

- Jag ska köpa en Canon G12. Snart.

- Jag ska vara min egen chef. Det är ingen brådska med det. Men någon gång, inom en snar framtid. Jag vill kunna försörja mig på att frilansa, och det är något jag är fullkomligt övertygad om är rätt för mig.

- Jag ska vårda mig själv. Det här är något så jävla konstigt.. Men nästan dagligen så är jag elak mot mig själv. Jag känner det. Säg att jag vill ha en kopp kaffe. Jag vill läsa någon blogg på morgonen, och det vill jag göra med en kopp kaffe och frukost. Ägg, apelsinjuice. Men så gör jag inte det. För att jag är ju bara i Stockholm. Det här är inte mitt riktiga liv. Och jag orkar liksom inte vara snäll mot mig själv. Jag älskar personen jag blir i San Francisco. Jag lagar mat varje dag, jag äter och dricker så gott, jag tränar, jag vårdar mig själv. Jag ska vara snäll mot mig själv. Att det ska vara så svårt att förstå.

Och jag vill att ni ska komma ihåg en sak som jag aldrig glömmer. Lever efter. Alla vägar du går leder någonstans. Ett beslut kanske verkar konstigt för stunden, du kanske inte förstår betydelsen just då, men våga följ med. Byt riktning och du kommer möta något nytt. I veckan var det att sitta och prata om mitt 14-åriga jags brustna familjedrömmar med pappas nya flickvän, i lördags var det ett sent taget beslut att gå på ett otroligt vackert bröllop där jag träffade den sötaste 4-åringen någonsin och igår var det födelsedagsmiddag på Primo Ciao Ciao Odenplan med ett av Sveriges snyggaste syskonpar och donnan nedan.

Min poäng är att livet är fullt av krumsprång. Snubbla in i det, allt löser sig. Men sätt upp mål och våga satsa. Lek och jobba simultant. Då blir det här vi springer igenom plötsligt väldigt betydelsefullt.

Puss.


RSS 2.0