moral standards always get compromised

Kan ju fråga er. Nu när det är enklare att kommentera. Ha! Kan ni inte skylla på det längre.

Jag har blivit väldigt god vän med en kille från skolan. Han är rolig att vara med, snäll, följer mig till dörren så jag slipper bli våldtagen och allt sånt som en bra killkompis ska ha för sig. Han har till och med bjudit in mig, Farid och jycken till Thanksgiving-middag hos hans föräldrar. Förstår ni hur gulligt det är? Det kommer vara lite folk från hans släkt och så en till kille från skolan plus föräldrar och så vi. I deras stora, fina hus vid stranden. Så nu får vi äta en riktig amerikansk Thanksgiving-middag för första gången.

Hursomhelst. Den här killen är jättebra. Förutom att han knarkar. Ganska tungt. Hur regelbundet vet jag inte. Han röker på typ varje dag, men det gör ju alla här. Men nu snackar vi kokain och tyngre grejer. Och jag sa till honom öga mot öga att jag aldrig provat droger och inte har något intresse av att göra det. Det är en åsikt jag verkligen känner starkt för. Han ville också att jag skulle köpa ut öl till honom, och jag sa nej, för att han hade tidig klass nästa dag och jag vill hans bästa. Jag vet inte. Försöker vara en god vän.

Men vad ska jag göra? Är det okej att vara kompis med nån när vad dom gör strider mot nåt du tror på?


Feedback
Postat av: Elin

Ja, så länge du visar din ståndpunkt tydligt så är det ok, och sålänge han inte försöker få dig att testa osv. du kanske kan blir en "förebild" för honom så han trappar ner på skiten. men var försiktig så inte hans problem blir ditt, alltså att du börjar känna ansvar och vill hjälpa honom ur det... då måste du vara beredd på att det tar mkt tid och ork tror jag. det är inte att leka med sånt där. take care darling. puss

2009-10-21 @ 08:16:44
URL: http://www.wildonelin.blogspot.com
Postat av: Sanam

Jag måste hålla med det som tidigare har skrivits. Det går att vara en bra vän, har sina egna ståndpunkter och åsikter men det är väldigt viktigt att inte axla över hans ansvar på dig själv, inte bli medberoende. Det är en styrka att kunna avgöra vad ens egen problematik är i en fråga och vad den andras är och sen särskilja dem. Oavsett hur mycket man vill väl så kommer han inte sluta förrän han vill/inser sitt missbruk. Jag tyckter att du är stark och står upp för dina ståndpunkter. Men vart gränsen går för hur mycket du kan som en vän tolerera är i slutändan upp till dig. Men det viktigaste är att du under tiden är ärlig mot dig själv och sätter gränser som passar dig och er vänskap.



//

2009-10-21 @ 11:11:56

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0