EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE

Och i varje relation ser jag oss. Vilken far och vilket barn det än är, där är vi. I varje beröring, i varje känslouttryck, i varje fruktlöst bråk, i varje igensmälld dörr, i varje enskild tår så ser jag oss. Sitter i en mörk biosalong, tjejen till vänster om mig lutar sig fram som att hon måste koncentrera sig i ensamhet, hennes kille stryker henne över ryggen. Jag gör mitt bästa för att inte bryta ihop totalt. Jag torkar tårar i två timmar och nio minuter, och ja, det är min absoluta favoritbok, så det var väntat, men jesus, hur de berörde ett barns sorg över förlusten av en förälder, det skar i mig. För att jag begravde dig och våra lyckliga minnen dagen då du gick. Något i mig dog dagen då du gick.

Det finns en scen där sonen står och skriker, han skriker om allt som gör ont, han försöker febrilt lätta sina tunga skor, och Max Von Sydow, pappa till Berghs-läraren som tittade mig i ögonen och sa att jag skrivit det bästa ansökningsbrevet han någonsin läst, han lyssnar och sättet de redigerade den scenen gjorde mig mållös. Ingen i salongen andades. Det var tyst. Som det skar i mig.

Varje relation är vår. Oavsett vad som är annorlunda i situationen, så är detaljerna så lätta att relatera till, känslan i vad som legat tyst och skvalpat i månader, år. Jag gör mitt bästa för att inte bryta ihop totalt och jag rekommenderar er verkligen att gå och se den här filmen. Både Hanks och Bullock är fantastiska. Sydow också, och ungen med tunga skor, såklart.

Puss.

Feedback
Postat av: Alice

Känner igen mig i vad du skriver om att se er relation i andras. Inte roligt alls, eller hur? Att ständigt återuppleva. Höromdagen såg jag en pappa krama sin dotter och pussa henne på huvudet, hon skrattade, och jag vände mig bort och tog tag i min kompis tröja. (Jag tar i folks kläder när jag behöver stöd, det är min signal eftersom jag inte riktigt kan kommunicera mina känslor). Man ser sin egen förlust i andras avsaknad av den.



Har nu sett trailern också. Jag har Aspergers syndrom, det har barnet också eller hur? Och jag minns när jag förlorade min pappa. Det är inte ofta jag kan relatera till filmer, eller till något alls för den delen, men jag har en känsla av att jag kommer göra det den här gången.

2012-02-04 @ 23:56:56

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0