THOUGHTS

Äntligen helg.

Torsdagar är min absolut värsta dag under veckan. Två sena klasser och så har jag aldrig mat med mig, antingen fryser jag eller så regnar det eller så är jag på allmänt dåligt humör, haha. Min HTML-klass igår gick väldigt bra, men GUD i helvete vad jobbigt det är att vara omringad av förstaårsstudenter. Om jag lät sådär mycket när jag var 18, vilket jag med allra största sannolikhet gjorde, förlåt alla som någonsin tvingades lyssna på mig. De bara pratar. Oavbrutet. Och killarna är mycket värre än tjejerna. Ingenting de säger är intressant, deras kritik är totalt irrelevant och de har bara ingen struktur när det kommer till det ständiga ordflödet. Jag måste vara äldst i den klassen, tveklöst.

Anledningen till att jag tar ytterligare en ganska basic HTML-klass är för att min första HTML-lärare var totalt värdelös. Nu får vi faktiskt lära oss att koda från grunden. Även fast jag har baskunskaper redan så är det skönt att nöta in. Kodning för mig är som vilket språk som helst - vemsomhelst kan lära sig det. Det tar olika lång tid för alla, det beror bara på hur intresserad man är. Av någon sjuk anledning älskar jag det. Jag spenderar fem-tio timmar i veckan på olika forum, bara för att leta tips, tricks, nya sätt att komma runt problem.

Och jag tycker om HTML-klassen. Jag var näst sist upp att presentera, och alla höll äntligen käft när jag drog upp vad jag designat. Jag skulle inte säga att jag var bäst i klassen, men nästan. Nu funderar jag bara lite på hur jag ska lägga upp min portfolio. Ska jag ha två separata för webdesign och copy/art direction? Ska jag ha allt samlat på en sida, bara olika kategorier? Ska jag satsa på copy som mitt huvudmål och köra kodning på sidan av (många gör detta och drar in bra med pengar på det - cirka 3000$ per hemsida är standard här i SF åtminstone)? Det är ingen stress i att fundera ut detta, det ligger bara i bakhuvudet för nu.

Det är den andra här nedan som blev vald förövrigt, att gå vidare med. Det är den jag tycker om bäst också.

Puss.

2 full design mock-ups, home page, Blue Bottle


Feedback

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0