S TO THE F TO THE UNFORGETTABLE / ADORED

Emil frågade Farid vilka tre grejer han inte får missa om han kommer till San Francisco. Farid svarade ganska flyktigt på det där, och jag förstår honom. Tänkte på det själv, och jag kan inte komma på tre grejer man inte får missa när man kommer hit. Kanske har det att göra med att Farid och jag aldrig varit turister i den här staden. Vi är bara studenter och hitflyttade, vi har inte varit på Alcatraz, vi har inte åkt spårvagn, vi har aldrig riktigt varit intresserade av det där. Det är lite därför vi vill att folk ska komma hit, så vi får en anledning att prova alla grejer vi missat. Våra vardagar och helger består alltid av andra prioriteringar. Typ gå ut med hunden. Och tjafsa om vems tur det är att diska, haha. Ibland är det svårt för folk att förstå att det är vardag här för oss liksom, vi utforskar inte hela stan varje chans vi får.

Ärligt talat skulle jag liksom ha samma problem med Stockholm. Vad får man inte missa.. ja, Skinnarviksberget då. Men annars? Det finns ju tusen grejer vi älskar att göra i den där staden.

Samma sak är det här. Det går inte att beskriva vad som är så speciellt med San Francisco. Men Hadzi, Farids barndomskompis sa det också efter ett par dagar i stan "ni har rätt, det är en speciell stämning här, går inte att sätta fingret på riktigt". Alla är liksom glada. Till och med de hemlösa. Och så är det så jäkla fint här. Den första bilden är från julafton, Union Square. Det här är USA och de dekorerar som galningar, jag älskar det. Den andra bilden är från vårt tak på nyårsafton. Det är väldigt sällan jag tycker jag tar en riktigt fin bild, men den där är fan riktigt, riktigt fin.

Det enda jag kan lova är att San Francisco är en stad man aldrig glömmer. Det känns som om man vunnit på jackpot bara genom att få lov att bo här.

Puss.


Feedback
Postat av: Eva

Om jag någon gång kommer iväg till San Francisco lovar jag att ni får guida runt mig på turistiga saker, haha.

2011-01-07 @ 11:07:53

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0