LAND OF THE FREE

Nu vet vi inte hur det blir i framtiden, men det är ju inte alls säkert att vi bosätter oss i USA på "riktigt". Och jag saknar det här landet redan, bara när jag tänker på att packa ihop hela våra liv och åka härifrån.

Det finns en värme i USA som är påtaglig. Det kanske låter konstigt, men jag tror fullt ut att andra inflyttade svenskar skulle säga samma sak. Generellt är amerikaner mycket vänligare, absurt mycket mer sociala, och här är det finaste man kan göra att lyckas. I Sverige får man lägga locket på och hålla tyst om man tjänar bra med pengar, det är kutym. Det som jag älskar mest med USA är det jag hatar mest med Sverige - här är det okej att lyckas och vara stolt över det, utan att det ses som skryt.

Folk blir fortfarande avundsjuka här, absolut. Men det är så mycket mer öppet, och då blir udden inte alls lika vass. Om du säger till nån i Sverige att du fått en löneförhöjning blir förmodligen svaret "åh vad kul, grattis" och man bara ser det ogenuina i rycket vid mungiporna. Säger du att du fått en raise här i USA blir svaret "oh you fucker" med ett leende. Det är liksom JAG. I USA är man inte falsk för att uppfattas som snäll, man lägger inte locket på. Man uttrycker avundsjukan, men med ett leende. Man VÅGAR säga "grattis, men vad fan, jag vill också". Jag älskar det. Min humor som blivit missförstådd av svenska tjejgäng sen 1987 går hem här. Mitt grova, sarkastiska sätt att konversera och leva mitt liv accepteras här.

Grunden till hur jag upplever att nytt folk känner inför mig är inte förändrad - det är respekt och lite rädsla. Så var det i Sverige och så är det här. Men hemma i Sverige utmynnade det i uppsägningar och baktal, här utmynnar det i livslånga vänner.

Som sagt. Jag vet inte hur jag någonsin ska lyckas lämna det här landet. Pepperidge Farm's kakor, herregud. Hela sortimentet. Att Chester vet att jag vill ha en single ice latte så fort vi kliver in på Café Bean. Att höra "LASSIE!" vart man än går med Lucas. Att vid vilken random tidpunkt som helst börja prata med en människa man aldrig pratat med förut. Att se en mus springa över golvet på Fly, men välja att inte säga något för att inte skämma ut bartendern. Att det är 25 grader varmt i januari. Att dimman kommer tung och färgar hela himlen rosa när den ger sig av. Att vi får en flaska vin av landlorden när elen försvinner i ett dygn. Att allt man beställer kommer direkt till dörrn och inte till jävla Statoil fem kilometer bort. Sourcream, gigantiska avocados/blåbär/pizzor, den billiga ölen, det billiga vinet, Forever 21 runt hörnet, den konstanta kreativa energin och ständigt denna tillgänglighet. Till allt. Mat, bland annat.

Beställde precis hem käk från Safeway. Free delivery, ingen skatt, inga extra kostnader. De kör alltså hem mat till oss GRATIS på en SÖNDAG. Jag älskar USA och jag kommer gråta floder dagen våra liv tar oss vidare.


Feedback
Postat av: robbah

extra lean extreme value



:D:D

2011-02-28 @ 19:26:18
URL: http://www.myspace.com/huntedhedgehogs

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0