9 WEEKS

Jag hade den verkligaste drömmen inatt. När jag vaknade blev det liksom "men va, drömde jag bara?".

Måste berätta så får ni försöka tyda. Jag är i skolan med massa människor från grundskolan/gymnasiet. Vi har idrott, men jag kan inte vara med på allt. Jag är gravid, 9 veckor gången bara. I drömmen så "inser" jag typ att jag är det, fast utan att göra något test. Jag går in i omklädningsrummet och tar av mig tröjan, visst, där är en liten mage. Känslan är hur varm och mysig som helst. Jag är stolt och vill prata om det hela tiden, haha.

I klassrummet sen kommer Elin fram och berättar att Malin också är gravid (det här är alltså klasskamrater från grundskolan/gymnasiet). Även i drömmen är jag och Malin ovänner, men jag smyger fram till henne ändå, frågar försiktigt om det är sant. Och ja, hon är också gravid, 9 veckor hon också, vi ska bägge föda den 13:e augusti (alltså, fattar ni hur verklig den här drömmen var, jag minns alla detaljer, datum, allting).

Även i drömmen pluggar jag i SF, när jag fått reda på att jag är gravid tänker jag "men hur ska det nu lösa sig med de två sista terminerna?", så drömmen utspelar sig i nutid. Hursomhelst, jag och Malin går nerför massa trappor till nåt café, där möter hennes mamma oss. Jag har inte sett henne på typ tio år, hon ser ut precis som jag minns henne. Malin berättar att jag också är gravid, hennes mamma ler från öra till öra och kramar om mig. Vi går alla tre ut från cafét, hamnar på nåt sorts torg.

Malin och jag går bredvid varandra, solen strålar och så helt plötsligt börjar det falla snö. Små, vackra, mjuka snöflingor. Det är inte kallt alls. Jag håller ut handen och fångar en hel drös, kramar dom lätt (minns exakt hur det kändes i drömmen), tänker "det här måste vara ett tecken på nåt".

Drömmen fortsätter, men det här är den enda delen jag minns i detalj. På en sidenote så frågar jag Malin vad hon tänkt sig för namn och hon säger nåt askonstigt, typ Helmut. Haha. Men en så SINNESSJUKT verklig dröm. Jag tänkte till och med i drömmen "så det var det här som krävdes för att vi skulle kunna prata igen". Och det här med graviditeten, hela känslan var så varm och fin. Jag vaknade upp och var nästan besviken över att det inte var sant.

Mysigaste drömmen jag haft på länge. Graviditet, reconnection med en föredetta vän och snöflingor från en himmel av sommar. Kan någon tyda det?

Feedback
Postat av: Elin Johnsson

Gud vad detta var harmoniskt att läsa

<3

När du blir mamma vill jag vara med och bestämma namn :)

2011-02-26 @ 13:19:18
URL: http://scandinavianfashionfest.tumblr.com

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0