this week is coming to an end, and

Ska gå och lägga mig snart. Måste försöka somna innan 2 nån gång den här terminen.

Är lite förbannad nu. Kom på en perfekt idé till Cheap Red Wine, en produkt vi har i copy-klassen. Får sen ett mail från läraren om att en svensk tjej som går i skolan har skrivit en brief vi ska följa. Nu råkar den här svenska tjejen vara riktigt dålig på reklam. Inget ont om henne i övrigt, hon är bara inte duktig på det hon gör. Hon verkar dessutom inte vara intresserad av att utvecklas. Hon tog in brief + ads för den här produkten förra terminen i Art Direction-klassen, och har nu bara coppat den briefen rakt av för copy-klassen. Hennes "big idea" i briefen passar PERFEKT med de adsen hon gjorde för ett halvår sen. Vilket förmodligen betyder att hon inte gör några nya ads heller, hon bara återanvänder de gamla.

Tycker att det är slött, oengagerat och korkat, men hon får såklart göra vad hon vill. Problemet nu är att det påverkar MIG och MIN idé, eftersom den inte passar in i hennes dåliga brief. Har mailat läraren och bett om att få skita i briefen, förklarade varför, så hoppas på att få positivt svar tillbaks. Det här måste lösa sig, för skolan börjar äntligen släppa för mig nu:

Flash i tisdags gick gudomligt bra. För första gången hade läraren inte en enda invändning på det jag gjorde, han sa att det var snyggt, såg färdigt ut, han gillade copyn, han sa att det var lekfullt, rätt för produkten, allt. Det kunde inte ha gått bättre. Dessutom har vi nu en sviiiiiinrolig läxa tills nästa och nästnästa vecka. Vi ska göra en musikvideo på 30 sekunder. Det kan antingen vara en teaser eller en reklamfilm, det väljer vi själva. Men den måste vara animerad, och ALLT måste vara illustrerat eller foton vi tagit själva. Inget stock photography alls, vilket gör att hela skiten kommer ta åtta år längre tid. Men ändå - satan så kul det ska bli.

Sen Campaign Design på torsdagen med djävulsläraren. Jag presenterade mina idéer, som jag helst ville spy på, men en av dom blev bra mottagen och läraren sa "good", vilket är typ en normal människas FANTASTISKT. Sen så gick hela lektionen min väg. Han höll med om allt jag sa. Men det absolut bästa hände när en asiatisk tjej gick upp för att presentera sin idé. Den made no sense at all, copyn var helt åt helvete, ad:en var sämst. Men jag såg en idé i idén, sken upp och började prata om det helt exalterat. Det slutade med att jag och den asiatiska tjejen nu jobbar ihop, vi ska maila varann i övermorrn. Det här är en idé för Stubhub, och den är så jävla bra att den förmodligen hamnar i portfolion. Vi ska kämpa som djur med att få klart den.

Så. Bra vecka. Väldigt bra vecka. Nu ska jag bara lösa Cheap Red Wine och sen ska jag försöka visa er så mycket som möjligt av det jag gör. Har en stark idé för musikvideon också. Att ha tre bra idéer på en vecka, det är som att få 11 orgasmer i rad. För en kille. Det händer aldrig. Men nu händer det. Såååååå.

Nu ska jag sova.

PUSS.

Feedback

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0