dogs

HEJ.

Okej. Nej, jag ska inte skaffa barn och nej, vi ska inte skaffa en till hund. MEN. Farid vet att jag vill ha fler hundar, helst tre totalt. Nu har vi ju varken tid, pengar eller plats, men jag kommer förmodligen starkt rösta för en till efter vi slutat skolan. Då vi förhoppningsvis typ kan bosätta oss nånstans på riktigt, i alla fall för ett tag, och slippa tänka på att flyga med jyckarna konstant. Med Lucas är det ju okej, men jag vill ha en större hund i min andra.

Hursomhelst. Det här är hundarna jag verkligen gillar - samojed och australian shepherd. Det är intressant, för bägge hundarna har likheter med Lucas, vilket är ett kvitto på att jag verkligen valde rätt första gången. Har sett ett par fantastiskt vackra samojeder i San Francisco, de verkar lugna och trygga. De har också det här leendet som Lucas har, älskar det. Mungiporna kryper uppåt i bägge raserna när hundarna mår bra, vilket gör att de ser ut som dem ler. Det har ni ju sett på Lucas hundra gånger.

Samojeden har i övrigt samma psyke som sheltien, lugn, vänlig, trygg, lojal. Kanske lite reserverad mot främlingar. Lucas har blivit bättre på det, han älskar ju när vi har folk hemma, men jag och Farid är fortfarande nummer ett för honom. Han lyssnar inte alls lika mycket på andra. Så här ser samojeden ut i alla fall:



Dom är såååååååå vackra. Jag älskar det där smilet. Pälsvården har jag inte läst nåt om, men det är bara kärringar som inte orkar med sånt. Det är bara mysigt att borsta Lucas. Vi har dessutom redan hår precis överallt i lägenheten, det är liksom standard att vakna upp med hår i munnen, så tror vi är vana. Samojed blir förmodligen nästa hund.

Den andra vi bägge verkligen gillar är alltså aussien. Jag har sett toy-aussies, miniversionen, dom är sjukt söta. Ser ut som Lucas gjorde som valp ungefär (bägge är shepherds, väldigt lika varandra, förmodligen typ kusiner rasmässigt). Men som sagt, vi vill ha en större hund. När vi var i New York gick vi förbi en pet store och såg den här underbara varelsen kika ut:



Jag är nästan hundra procent säker på att det är en australian shepherd. De blir i alla fall ungefär lika stora som samojeden, fast med mycket mindre päls. Den enda anledningen till att samojeden ligger före för mig är det faktum att aussien generellt sett kräver mer motion. Dom är som en hyperversion av Lucas. Och det känns ju sådär, haha. Det känns som det är en hund man ska skaffa när man bor i hus och kan låta jycken springa av sig utomhus varje dag.

Det var mitt hundprat för den här fredagen. Kan ni nåt om de här raserna får ni gärna hojta till.

Puss

Feedback
Postat av: robbah

Rhodesian Ridgeback ffs

2010-01-08 @ 23:28:52
URL: http://www.youtube.com/watch?v=KOJXr5Nlp_o
Postat av: Cim

Eh, nej. 80 kilo kärlek har jag redan i Farid.

2010-01-09 @ 11:46:31

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0