affirmative action

Hej missar.

Är så fantastiskt trött att jag inte vart jag ska ta vägen. Får skylla mig själv. Men hade sjukt kul igår, Jenna orkade sig hela vägen ut på Värmdö. Vi drack två flaskor vin och tjattrade i evigheter. När östrogenet nådde klimax ringde vi in Emil. Tjattrade ännu mer, åkte till Shell fyra på morgonen för att handla chips, tittade på Maffiabröder till sju på morgonen. Åt pannkakor till frukost, sen skildes vi åt.

Nu blir det ingen alkohol för mig på ett par dar. Eller tills på onsdag i alla fall, då ska jag och Jenna ut, Berns och Soap förmodligen. Fett kul, och så får vi dansa lite också.

Så kul, fick en kommentar om de och dem. Vi diskuterade det igår, Emil har ju utsett sig själv till språkpolis och får således massa skit när han råkar skriva fel. Jag är bättre än de flesta på svenska, men de och dem har jag aldrig kunnat. Det jag går efter, kommer inte ihåg vart jag fick höra det, är engelskan. They = de, them = dem. Emil hade nåt annat system. Men ärligt talat orkar jag sällan bry mig, skriver bara "dom" istället. Stör mig inte på när andra skriver "dom" heller, av nån anledning.

Nej hörni, väldigt bra helg. Fredag Debaser, lördag Wallmans, söndag Maffabröder. Utgång nu på onsdag, sen får vi se vad som händer.

Bilder från igår, courtesy of Emil:





Tack för igår, ni är bäst.

Puss

Feedback
Postat av: Anonym

Hur kan du skriva fel så ofta om du går efter engelskan? Då måste du ju rimligen inte veta skillnaden där heller. /Ej densamme som kommenterade tidigare, bara undrar.

2010-01-11 @ 19:33:56
Postat av: emil

Här är låten jag tänkte på, Firm Fiasco hette den, som tagit massa citat från Goodfellas.



http://www.youtube.com/watch?v=wKKqKTM7RqQ

2010-01-11 @ 20:41:27
URL: http://emil.blogg.se/
Postat av: Cim

Nisse - Men jag skriver ju alltid "dom". Så jag skriver inte fel, jag bara väljer att inte försöka. Och det är ju en jävla tur det, för när jag väl försöker blir det tydligen fel. Skillnaden mellan they och them i engelskan är aningens mer självklar än skillnaden mellan de och dem i svenskan. Därför är den enklare.



Emil - Tack!

2010-01-11 @ 21:32:35

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0