baby?

Helt apropå ingenting började jag tänka på barnnamn. Chris meddelade sitt för ett tag sen, det tänker jag inte avslöja, för då snor säkert nån det. Hennes var grymt fint i alla fall, och det fick mig att börja tänka också.

Om ni uttalar namnen på svenska så tycker jag Ciara och León är otroligt fina namn. På engelska tycker jag däremot inte dom är fina, och det funkar ju inte. Eller Ciara är fint även på engelska, men det skulle bli för konstigt att döpa en unge till det när Farid är råtänd på sångerskan. Har i alla fall ingen aning vart vi kommer bo, så namnen måste vara internationellt gudomliga, haha. Min unge kommer aldrig heta nåt som inte går att uttala runtom i världen, vilket kraftigt reducerar antalet alternativ. (När jag var yngre önskade jag alltid att mitt namn skulle vara kvinnligare, efter att ha flyttat till USA är det ganska nice med Cim.)

Jag älskar Charlie. Otroligt fint, vet att Jenna älskat det namnet hela sitt liv också. På en tjej tycker jag det är klockrent, på killar är det också fint. Amelie är fint också. Vi har pratat om en av Farids systrars namn också, men det är rätt personligt, så det tar vi om det nån gång skulle bli aktuellt.

Annars tänker jag bara på engelskt uttalade namn. Nicolas är otroligt fint på killar, jag tycker om långa, eleganta namn. Förmodligen för att det är motsatsen till vad jag har. Joseph. Harlow är så vackert på en tjej. Zoe gillar jag verkligen också. På tjejer faller jag ofta för separerade dubbelnamn, det är så otroligt fint tycker jag, men kommer inte på några just nu. Menar typ Evelynn Victoria. Har du ett dubbelnamn så växer du upp sofistikerad, punkt slut, haha.

Puss.

Feedback
Postat av: jenna

Jag gillade Charlie tills en kille jag träffade sa att han kallade sin snopp för det.. liten var den också. Han förstörde namnet för evigt.

2010-04-11 @ 07:59:23
Postat av: Cim

Men vilket as.

2010-04-11 @ 09:08:54
Postat av: Nathalie

Vincent heter just Vincent för att det funkar både med hans amerikanska efternamn och här i Sverige. Otroligt viktigt!

2010-04-14 @ 21:46:32

Comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0