what lies beneath

Hej hjärtan.

Hade en sjuuuukt seg dag på jobbet. Den här veckan är tung med fem heldagspass. Nästa vecka blir det bättre, då har jag tre halvdagar istället. Det jag gör för att palla såna här veckor är att styra upp planer med folk jag tycker om. Imorrn ska vi träffa två gamla klasskompisar från Berghs plus Jonna, för mys på nån uteservering i stan. På torsdag blir det helkväll med Jenna, Sex & The City, sen Soap eller kanske Berns? Har inte bestämt exakt än. På fredag är jag och Farid inbjudna till en killkompis från San Francisco, han har sommarfest på sin takterass (!) vid Hammarby Sjöstad. Ska bli så kul att träffa honom igen, jag är dessutom ledig på fredag, så då blir det slapp hela dan.

Här förresten en till bild på mig och Jenna från Barca. Jag vet inte exakt vad vi sysslar med, men skulle tippa på att det är dansrelaterat.

Hade lovat mig själv att inte shoppa några kläder i juni, exklusive Barcelona. Det har jag inte gjort. Duktig Cim. Däremot köpte jag tre bh:ar på Gina Tricot häromdagen. Det var Jennas fel, hon lurade in mig. Men sjukt värda reor i hela stan. Gina hade två för en, så jag fick tre jättefina spetsvarianter för 200 spänn. Titta så fint.

Sådär ser dom ut bakifrån. Så otroligt fina, visst? Köpte en i svart också, men den blev inte bra på bild. Kommer ha dom framstickandes från vartenda plagg jag äger. Älskar, älskar, älskar dessa tygbitar. Skynda fynda, jag snodde de sista tre från Gina på Götgatan.

Haha, Jonna, fett kul - där står din hink! :)

Nu ska jag lägga mig ned bredvid min karl. Puss på er.


the beauty of the archipelago

Och så avslutar vi helgen med bilderna från söndagen och Ados båt. Helt fantastiskt. Jag skrattade så mycket när Jenna åkte ring, hon såg ut som Pingu på crack.


Vi njöt i solen. På riktigt, bara NJÖT. NJÖT. Fattar ni? Fan vilket fult ord. NJÖT. Men jävlar så gött det va där på båten.


Båten låg och väntade på oss i Farstaviken. Såhär snygga var alla när vi stod och väntade.


Ado tankade båten.


Bästa missar.


Jenna såg ut som en liten gris i sin lilla ring.


Medan Emil och Lucas lekte pimpar i båten.


Jenna flög åt helvete. Jag fick ont i magen av allt skratt.


Sen flög Farid åt helvete. Det var typ lika kul.


Sen sa vi adjö för den här gången.

Värmdö är vackert. Ja, jävlar.

Puss.

underneath the stars

En bild säger mer än tusen ord, eller hur? Här har ni. Från den underbara lördagen med Farid, Jenna och Emil.


Lucas var lika fascinerad som vi över hur vackert det var.


Vi kunde sitta och värma oss vid brasan. Mysigt.


Såhär såg det ut från håll. Exakt lika underbart som det ser ut. Vi drack vin och snackade skit.


Beundrade den fantastiska utsikten. Svenska sommarkvällar. Det finns ingenting som svenska sommarkvällar.


Och det finns ingenting som når upp till att ligga nära Farid, vid en sjö, under stjärnorna.


Den här bilden tog Emil precis innan vi somnade. Klockan var tre. Det ser kallt ut, men det var det inte.


Vid halv sju på morgonen vaknade vi, då såg det ut såhär.

Det var vår lördagsnatt. Sämre kan man definitivt ha det. Jag älskar att jag har så spontana vänner, som säger "ja, lätt!" när man föreslår en natt ute i naturen utan tillstymmelse till tält eller sovsäck. Puss på er.

baby

Innan jag fortsätter min harang om hur ljuvlig min helg varit måste jag skriva lite om kärnan i min tillvaro:

Utan dig är inget av det här värt någonting. Det är läget du försatt mig i. Från första gången jag såg in dina ögon var jag fast, jag stjälpte min värld omkull och tog mig upp på fötter igen med dig vid min sida. Vi har gått till helvetet och tillbaks. Vi har utsatts för precis alla svårigheter ett förhållande kan utsättas för - fantastiskt dålig ekonomi, folk som gör allt för att bryta oss isär, konstant stress, familjebekymmer, allt däremellan och lite till. Det finns ingenting vi inte vuxit från. Det finns ingenting jag skulle ändra, inte en enda sak. Du är en del av mig. Jag skriver det sällan, det är för självklart för att skrivas nu när vi kommit så långt. Du är en del av mig, förmodligen den finaste delen, och jag säger som jag säger till mina vänner när dom frågar - jag måste vara med dig för att du gör mig till en bättre människa. Jag måste vara med dig för att du är den enda som får mig att le på det här sättet. Jag älskar dig.


summer in sweden i'm in love

Herregud vilken underbar helg. Hade min helg varit en sång hade den varit den vackraste sången i världen. Sverige har tydligen bestämt sig för att visa sig från sin bästa sida i år. I fredags var det som bekant midsommar, underbar dag/kväll hos Jonna, vi körde lekar, ölspel, åt sjukt god mat och blev plakatfulla. Traditionellt midsommarfirande till fullo. Kvällen avslutades med en spyendes bästa vän och en spyendes pojkvän, jag fick agera mamma åt de jag älskar mest. Vi kom hem safe and sound tack vare Emil - puss!

Igår tog vi en fotboll, ett paket korv och ett jävla gott humör och gick ner för att spendera kvällen vid Ösbysjön: jag, Emil, Jenna och Farid. Vi drack massa gott boxvin och pratade tills det ljusnade ordentligt vid tre-tiden. Det slutade med att vi inlindade i täcken somnade precis invid sjön, så sjukt mysigt. Brasan knastrade, myggmedlet var på (vi såg på riktigt inte en enda jävla mygga på hela kvällen, otroligt) och vädret var underbart.

Vi vaknade vid halv sju i morse, då tände Farid brasan igen, sen rörde vi oss hemåt efter lite frukost bestående av kakor, cigg och morgondopp. Det absurt fantastiska vädret valde ju att fortsätta, så då gjorde vi samma sak. Vid halv ett-tiden idag åkte vi ut med en kompis båt nere vid Farstaviken, spenderade precis hela dan ute på sjön. Lycklig hund, strålande sol och vattenring efter båten i högsta möjliga fart. Vi avrundade med sushi när vi var tillbaks på land runt fem. Jag och Jenna bara tittade på varandra när vi kom hem - "vilken jävla helg". Helt fantastisk. HELT fantastisk. 

Vi har bilder på allt naturligtvis. Vi kan avrunda älskade midsommar först och främst. Nästan alla bilder är från Jonna, och precis varenda en är ren och förbehållslös kärlek. Älskar dessa bilder.


Puss älskling.

Älskade Farid och jag dansade oss svettiga.

Vi förberedde oss för kubb och slog det andra laget typ fyrahundra gånger.

Vi skrattade i många minuter åt Jonnas rultiga misse.

Skottkärrekörandet gick.. sådär.

Som sagt.


Vi lekte norsk fylla och ramlade nästan in i väggen allihop.


Jag kände mig väldigt flickig i en blommig klänning och lockat hår.



Och när kvällen trillade på gjorde vi vad vi gör bäst.. ölspelet.

Igen, Jonna - du kickstartade en av de finaste helgerna jag någonsin haft. Jag älskar dig. Puss.

midsummersdream

Hej alla nissar.

Midsommar var fantastiskt. Vilket väder. Vilka vänner. Vilken oslagbar fylla. Det slutade med att jag fick släpa hem både pojkvän och bästa kompis, men det var det värt. Tack älskade Jonna för en lyckad kväll.

Puss.


Barcelona - me



Barcelona - random

Vi kör sista rycket från Barca innan midsommarfesten kommer igång. Herregud, VILKEN midsommar. Men Barca då.


midsummer preface

Hej grisar.

Ni måste ge mig några veckor att komma in i arbetet innan jag kan skriva lika frekvent som vanligt igen. Jobbar sönder mig just nu, men det är kul. Jag reflekterade över hur patetisk jag är imorse när jag på riktigt tycker det är kul att städa golvet på ett jävla Systembolag. Men det är nånting med Bolaget. Jag fattar varför så många människor fastnar där efter sommarjobb. Villkoren är fantastiska.

Jag har inte ens emot att jobba nu, när det är typ 25 grader varmt ute och halva Stockholm glider in för att köpa kall öl. Vet inte varför jag inte bryr mig, har ifs aldrig varit nån extrem solmänniska. Däremot älskar jag att vara brun. Använder två olika brun-utan-sol nu, så förhoppningsvis kan jag få ha lite bränna utan stek.

Jobbar elva timmar imorrn igen, sen är jag fri resten av helgen. Som det ser ut nu blir det underbart Värmdöfirande med Jonna och massa andra mysiga människor. Eller inte massa kanske, men en del. Emils sommarstuga var ju planerad, men har inga uppdateringar vad gäller det. Är inte helt sugen på att sticka fre-sön. Jag hade tänkt att börja redan imorrn, möta Farid efter jobbet, ta en öl hos Jonna förmodligen? Mysigt.

Har inte firat midsommar på Värmdö på typ fem år. Så det skulle kunna bli fint. Avslappnat. Fint väder ska det bli också. Relativt. Det räcker. Vill verkligen vara med Jonna också. Det blir hur bra som helst.

Nu så. Har precis öppnat en kall öl, snodde från pappa. Nu väntar jag på Jenna. Vi ska ta en långpromenad och snacka skit. När Farid kommit kanske vi tar en filt, går ner till sjön och dricker upp en flaska vin. Smygstartar midsommar.

Puss.

Jag och Jonna Barcelona


barcelona - beach


barcelona pics - friends

Hej älsklingar.

Nu har Elin & Jonna lagt upp tusen bilder från Barcelona. Så here goes. Ni vill väl se? Klart ni vill. Fem snygga tjejer utomlands. Det vill alla se. Jag delar upp bildregnet i kategorier: beach, friends, random. Lite vänner får ni först. Haha, jag älskar varenda bild.

kärlek, kärlek, kärlek.


barcelona

Jag och Elin demonstrerar att hon kan vara en liten dvärg ibland

 

Jenna är vacker på balkongen


cropped

Jag har omänsklig tur med vädret alltså. Ledig idag, såklart, söndagar är fridagar från Systemet. Underbart med sol. Har ingenting att skriva, så ni får två bilder istället.

Puss.


zebra

Hej gänget.

Farid har fixat mobilt bredband, så nu kommer det bli bättre och mer aktuella uppdateringar. Jobbet var lugnt idag. Alla pratade bröllop. Jag bryr mig inte. Kul för henne, typ. Inte mer än så. Har ingen kärlek för Sverige, undrar när den återvänder. Exklusive sommarkvällar då. Dessa älskar jag.

Vi ska in till stan snart med Emil, hem till Jenna för vin och skitsnack. Spelade förövrigt Pictionary häromdagen, också med Emil och Jenna. Det var hur kul som helst. Efter att ha bytt lag alla gånger kom vi fram till att förlorarreceptet stavades "samma team som Jenna". Haha.

Såhär ser jag ut idag, fortfarande brun som fan och blondare än vad jag varit på fem år (bara blekt av solen):







Om det är nån som känt mig länge och undrar över tillväxten i bröst så kan jag meddela att denna är helt naturlig. Jag har gått upp fyra kilo, så nåt av det har väl satt sig på rätt plats för en gångs skull. Tack Gud! För första gången har jag tillstymmelse till ett cleavage. Yes. Har i allafall på mig Fashion Against Aids-klänningen utan tillhörande smycken, eftersom den är så mönstrad i sig själv. Köpte däremot smycken och scarf i Barcelona, häromdagen parade jag det med acid-jeans och Farids linne:





Armbandet är från Sfera, scarfen från en ivrig försäljare på stranden. Han ville ha 15. Han fick 5. Elin är absolut guld att ha med sig i Spanien, hon är ju mexikan och pratar spanska flytande. Hon prutade åt alla, haha.

Nu funtar jag på vad jag ska ha på mig ikväll. Antingen snor jag en fantastisk spetsklänning från Chris, eller så styr jag upp nåt eget. Återkommer.

Puss.

black white blue barca

Hej hjärtan.

Jag hinner inte säga så mycket, ska iväg och jobba det absolut skönaste arbetspasset man kan jobba på Systemet. 12:20 - 15:20. Dubbelt betalt efter 12, så det är som sex timmars arbete. Sen är man klar efter tre timmar. Yeeees.

Igår jobbade jag till 19:30, hungrig som en gnu tog vi oss till Söder och mötte upp Jenna och elva andra glada tomtar. Vi åt jättegod mat och drack Brooklyn Lager, skrattade så jag fick kramp i ansiktet. Prinsesstårta åt vi också. Mumma. Sjukt mysig kväll, kanske blir det nåt liknande idag.

Här får ni lite bilder från Barca att leva på. Puss!







first pic barcelona

Hej gänget.

Här kommer en bild från sista kvällen i Barca. Fler dyker definitivt upp de närmsta veckorna, väntar på bilder från Jonna och Elin, sen har jag en del själv också. Har köpt lite fina grejer jag vill visa er dessutom.



Kommer jobba sjukt mycket i sommar. Eller, väldigt intensivt. Femdagarsveckor, tolvtimmarsdagar. Kommer se till att jag har små saker att se fram emot efter varje arbetsdag eller vecka, då blir det alltid enklare. Imorrn jobbar jag till 19, sen ska vi äta middag på thaibåten med Jenna och massa andra nissar.

Nu är jag mest upptagen med att sola och ta det lugnt. Ska redigera bilder och se på So You Think You Can Dance hela dan. Förövrigt, Barcelona-resans enskilda favoritlåt var "I Love The Way You Lie" med Rihanna och Eminem. Finns inte på Spotify, så vi fick repeata Youtube konstant. Sen sjöngs det i alla möjliga stämmor från alla olika rum, haha. Otroligt bra låt, den första bra Eminem gjort sen "Mosh".

Farid jobbar. Hunden lever livet, han får bada och rulla runt i gräs varje dag. Jag läser en väldigt bra bok, Emergency av Neil Strauss. Den rekommenderar jag till alla som någonsin tvivlat på samhället, politiker eller sitt egna lands möjlighet att skydda sina invånare. Tunga ämnen skriven med lätt penna. Tack babe för introduktionen.

Förövrigt. Kom till Centralen med Jenna. Och där sitter han. Min kille. Han har suttit där i x antal timmar, lekt med hunden och made friends med en Uppdrag Granskning-reporter som satt bredvid. Han hade med sig en lång, vacker röd ros, betalade min bussremsa och drog min väska hela vägen hem. Det finns ingen bättre än du, och ingen tjej borde nöja sig med något mindre än vad en sån som du ger på daglig basis. Jag är otroligt lyckligt lottad över att jag har dig och jag älskar dig så mycket. Hope I say it enough.

Puss.

barcelona

Hej kära vänner.

Barcelona var speciellt den här gången. Speciellt regnigt, speciellt dramatiskt och alldeles, alldeles underbart.

Det är inte min stad. Efter tredje gången där förstår jag det, precis som med New York. Jag hittar ingen själ i Barcelona. Jag har letat, men jag hittar ingen. Jag ser bara sura kassabiträden, irriterande försäljare och extremt många turister. Barcelona har ingen själ, sa jag till Jenna, och hon höll med. Jag tror att det beror på att de flesta människor är som killarna vi bodde hos den här gången. Människor som bara tröttnat på sitt hemland, och så sticker dom ut i världen och råkar fastna i Barcelona. Dom sliter hund för inga pengar och super konstant. Livet är en fest med fler dalar än toppar. Jag hittar ingen själ, eller genuin, innerlig lycka hos folket som bor där. Alla är på genomresa. Typ.

Med det sagt har vi haft en sjukt rolig semester. Man kan vara utan själ i en vecka. Vi har druckit, solat, förbannat regnet, kramats, skrattat, gråtit, dansat och blivit indragna på klubbar, visslade på, applåderade åt, skojade med. Vi är alltid välkomna i Barcelona. Killarna vi bodde hos är änglar som tog in oss. En vecka, fem tjejer, en spegel, ett badrum. Vi borde ha kivats som småbarn. Efter fyra dagar vände jag mig om i trappan och bara "vafan.. vi har inte bråkat en enda gång". Aldrig trodde jag att en resa med fyra tjejer skulle gå så smidigt. Vi har varit ett team. Jag älskar er allihop.

Dramatiken jag pratar om påverkade inte vår relation som vänner, förmodligen stärkte den oss bara. Det är dramatik utifrån, som varenda tjej försökte bryta sig igenom för att komma ut starkare på andra sidan. Jag hoppas jag kunnat bistå med nån form av stöd.

Att få en veckas semester med Jenna var helt sjukt roligt. Vi har garvat sju dagar i rad. Ibland tänker jag att när man känt varandra så länge som tio år så borde det liksom inte finnas nåt kvar att prata om. Just det. Sätt oss i ett madrasserat rum och vi tjattrar tills väggarna spricker.

Resten av tjejerna var underbara också. Så enkla att vara med. Om det inte är det evinnerliga myyyyyset på caféer så är det gravt misslyckad limbo i hallen. Ni är bäst. På riktigt. Tack för den här veckan, tack, tack, tack.

Enda direkta problemet med resan har varit Ryanair. Jag hatar Ryanair. Grava förseningar, inställda flyg, vänta, vänta, vänta för att få noll information, sen fel information, sen ingen information. Internet på flygplatsen kostar 1 euro. Vi har sprungit runt i hundra år för att hitta en euro och till slut var en svensk kvinna snäll nog att bidra. Grattis. Limiterat antal minuter digital uppkoppling.

Puss.

hey baby i'm a rockstar

Rihanna's sexy voice is flooding through the apartment. My best friend in the entire world just handed me a chilled beer. The temperature is somewhere around 75. The sun isn't setting for another couple of hours. My white dress compliments my tan, my hair is still wet from the cold shower and I lift my eyes to the perfect view of green mountains and blue sea.

That's it, you know? No more, no less. No money. No problems.

Loves.

barcelona ii

Hi everyone.

It's night in Barcelona. Jenna and I just came home, we're about to go out and get something to eat. I'm starving after a full day at the beach and all night dancing. It's 2:15 in the morning. Barcelona is amazing. The weather's not acting up anymore and the booze is cheap.

And all I wanted to say is - I miss you. I miss you when I'm sober, I miss you when I'm drunk. I keep dancing, but it's never the same without you watching me. You're not here to tell me I'm beautiful. Or irritating. I miss you. I love you.


Puss.

sun/rain

Hej grisar.

English keyboard, so there you go. Just a quick update. Beautiful weather yesterday, rain all day today. We went shopping, naturally. I just bought two things, a denim playsuit and a white shirt (babe, you're gonna love the last one). I miss Farid and Lucas, but we're having fun.

Love you all, pics won't come until we get home unfortunately.

Puss.

barcelona

Hej gänget.

Om några timmar bär det av till Skavsta. Tre timmar senare är vi nere i Barcelona, förhoppningsvis. Sen ska vi ta en buss in till stan (landar i Girona), sätta oss på Hard Rock och invänta resten av tjejerna. Vi har ingen aning vart lägenheten ligger, så det underlättar ju om tjejerna kommer i tid, haha. 25 grader och sol ska det vara imorrn i alla fall, skönt.

Nu ska jag sova. Jennas pass är trasigt fick jag höra nu. Det är ju perfekt. Om fyra timmar ska vi åka hemifrån. Jippie. Snark. Godnatt.




er kommer jag sakna.


to the sun

Hej alla.

Extremt sega dagar har det blivit sen jag kom hem. Vi solar och äter. Jag stötte på Fanny idag av en slump, så jäkla kul att se henne. Nu ska jag strax gå och lägga mig, har utbildning imorrn med jobbet i stan. Sen är det bara hem och packa, för tidigt tisdag morgon går flyget till Barcelona. Jenna påminde mig precis om att vi bara har med oss handbagage, vilket betyder inga vätskor. Haha, för helvete, det tänkte ju inte jag på. Ingen rengöring, ingen linsvätska. Ska lösa det på nåt sätt. Solskyddsfaktor kan jag väl köpa där nere.

Jag hatar verkligen Ryanair. Innerligt. Varje gång jag flyger med dom så svär jag på att aldrig göra det igen. Lik förbannat gör man det ändå, det är ju tveklöst billigast. Hursomhelst, får se hur det blir med uppdateringen i Barcelona. Farid kanske får sponsra ett par inlägg.

Sommaren behandlar oss i alla fall bra än så länge. Kameran ljuger aldrig. Förövrigt! Jag har gått upp fyra kilo. Det tyckte jag var ganska kul. Alla andra går ner till sommaren. Jag går upp. Som tur är har det satt sig på brösten och röven. Nu är alla bh:ar för små. Grattis mig.

Puss.









to live

Hej gänget.

Idag ringde Åberg. Det var dagens bästa händelse, utan tvekan. Vi möttes upp, hon, jag, syrran och Farid, tog en promenad ner till hamnen och drack isfrappe i solen. Helt absurt otrevlig personal på Dellan, måste vara bittra på livet. Men det sket vi i, så glada som vi var. Snackade skit i några timmar innan vi gick hem igen.

Vi håller på att baka potatis och grilla majskolv, ska ta en öl snart också. Alltså, det är helt omöjligt att gnälla över mitt liv just nu. Chris mår bra, hon har gått upp över tolv kilo totalt. Väger 50 nu. Hennes kinder är tillbaka, glimten i ögat också. Lystern i huden finns där igen. Att hon är på väg att bli bättre gör hela min sommar. Sen var jag ju och skrev kontrakt på Vasagatan, chefen var hur trevlig som helst. Farid är lika vacker som vanligt, hunden stormtrivs med sol och salta vatten, solen strålar, det finns absolut ingenting som inte funkar just nu.

Läser svenska tjejers bloggar, alla är så jävla snygga. En av dom la upp den här bilden, och den där bodyn ska jag ha. Helt sjukt snygg. Med min leoskjorta över, Monki-klackarna till och så ett par jeansshorts. Det är sommar.



Jag är bara så glad. Jag är det. Det är tre månader sommar nu, jag kommer tjäna massa pengar, är ledig midsommar, Alex kommer hit, Jenna fyller år, syrran fyller år, vi ska till Borås och Västerås och hälsa på Farids familj, Linköping väntar, Jenna är hemma, Jonna är hemma, Viktor är hemma, och så när vi åker tillbaks till SF ska vi leta större lägenhet och så är det tre månaders sommar till.

Jag mår psykiskt och fysiskt bra. Alla omkring mig är friska. Jag tog precis en dusch. Är så glad för allt det lilla och allt det stora. Just precis nu är allt precis som det ska vara. Just precis nu. Jag är ingen jävla terapeut, men till er som har det jobbigt eller som inte är på den plats ni vill vara i livet - allt ligger i era händer. Det finns ingenting som ni inte kan göra. Pengar är inget hinder, inte ålder heller. Har du en enda person som älskar dig och hälsan i behåll - då ligger hela världen för dina fötter. Ta ett steg.

Puss.


it's what you make of it

Hej fisar.

Vilket väder det är i Stockholm. Så skönt att få färg INNAN Barcelona, så man slipper se ut som ett jävla spöke när man kommer ner. Vi har legat ute och solat hela förmiddagen, ätit äggmackor och läst böcker.

Har inte alls nån lust att gå ut på krogen än, vet inte varför. Men det blir kanske Soap imorrn, vi får se hur alla känner.

Köpte ju fler grejer på Monki, bland annat den här som jag sen lämnade tillbaka:



När jag provade den tänkte jag bara "äntligen". Har letat efter militärgrönt väldigt länge. Men till slut föll den på materialet. 100 % polyester ser bara billigt ut, oavsett om det står Monki på kvittot. Bytte den istället till en billigare svart, transparent historia med jättefin rygg, den får ni se så snart som möjligt.

Vi ska strax ut på långpromenad, köpa majskolvar och sätta oss i solen igen. Värmdö känns behagligt. Jag saknar Jenna, men får träffa henne snart. I övrigt mår jag bra. Jag landar.

Puss.


sunny stockholm

Vi skulle ju på rättegång. Halvvägs ut till Nacka ringer tingsrätten och ställer in. Dom hade ingen åklagare. Grattis till er, jävla sopor. Det har tagit två år att döma den här killen, och då har ni ingen åklagare. Väldigt betryggande.

Bra för oss blev det i alla fall. Vi vände hem, plockade på oss filtar, hundgodis och tunna kläder, sen var vi inne i stan redan vid halv tolv. Mamma följde med, det var jag jätteglad för. Vi gick från Slussen till Gamla Stan, köpte rosé och öl på Systemet där. Sen gick vi vidare längs med Skeppsbron hela vägen ut till Djurgården, där vi la oss och stekte i flera timmar. Vi drack lite, pratade mycket och doppade Lucas i vattnet med hjälp av en stege. (Han fyllde förövrigt två år igår!) Sen gick vi till Kungsträdgården för "Smaka på Stockholm", som fan lyckas med strålande fint väder varje år. Vi åt västerbottenpaj, libanesiska spett och ceasarsallad.

Efter ett par timmar i Kungsan gick vi hela vägen till Medis, för att först stanna vid Sergel och titta på alla glada studenter som slängde sig i fontänen. Jag rös i hela kroppen, underbart med så mycket samlad glädje i värmen. Väl på Medis hittade vi ett bord på Melanders, från ingenstans springer en darrande, gråtande Lina upp och ger mig världens björnkram. Haha, så söt, tror hon blev helt chockad av att se oss, jag hade ingen aning om att hon jobbade där. Efter den pussen blev det fler när Emil kom in direkt från jobbet. Klockan hade blivit halv fem vid det här laget och solen var precis lika varm som vid tolv. Helt otroligt att se Stockholm så fint.

Efter nån timme på Melanders gick vi ner till parken och bredde ut filtarna igen. Drack mer öl, spelade hiphop från Emils Ipod-högtalare och sparkade boll med jycken. Tror vi åkte hem först vid halv åtta nån gång. Helt underbar dag. Helt underbar. 















monki wedges lace-up

Här är mina nya skor från Monki. 450 spänn ursprungligen, fick dom för 190:- till slut. Har letat efter wedges med snörning i minst ett år. Det är 37:or förövrigt, men dom sitter bra på mig. Vet inte om Monki har mindre storlekar än andra kedjor. Älskar dom hursomhelst.







love for the family

Hej gänget.

Har knappt landat än, så har inte riktigt förstått att jag är hemma. Alla ord ploppar upp i huvudet, fast på engelska, och jag hänger inte med i konversationerna. Min familj pratar i hundraåttio om grejer jag inte fattar nånting om, det är Mankell i israeliskt fängelse och nästan spöa Hammarby på hemmaplan och så vidare.

Alltså, det här måste jag faktiskt säga. Min pappa coachar alltså ett herrlag i tvåan, Värmdö. Dom fick chansen att möta Bajen på hemmaplan. 1600 pers kom och tittade, följt av tre polisbilar. Efter 17 minuter ledde Värmdö med 2-0, dom vann första halvlek med den siffran. Först i 73:e kommer ett mål från Bajen, sen blir det kvittering i 93:e. Det slutade med att Bajen vann med 3-2, fem förlängningsminuter. Pappa var besviken (ja, han är efterbliven), men jag är såklart grymt imponerad. Möjligt att Bajen suger nuförtiden, men ett lag i mitten på tvåan ska dom ju bara krossa. Men inte min pappa, inte. Matchen spelades 17:e april och jag tycker synd om alla som missade den, inklusive mig själv.

Underbar dag igår. Vi var ju inne i stan, sen skulle vi spela golf på kvällen. Pappa fick ett samtal halvvägs in på banan, han hade glömt en träning med 98:ornas Talang-lag. Så "Helvete!" och sen var det bara att vända. Förstår fortfarande inte varför han tränar 12-åringar, men tydligen är han sportchef nu..? Har inte hunnit sätta mig in i allt. Solen sken som den aldrig gjort annat i alla fall, jag snackade skit med lite curlingmammor om Sverige Landet Lagom, och samtidigt lirade Chris med damlaget på stora plan. Lucas fick jaga boll i två timmar och balanserade stadigt mellan levande och död.

Sen åkte vi hem. Och jag har fortfarande så mycket att berätta för er. Jag ska på rättegång idag, gällande olaga hot sommaren 2008. Jag är även vittne till skadegörelse, sen hade de här grabbarna som åtalas tydligen misshandlat nån också. Tack Gud att det inte var jag, bli slagen med en hammare känns sådär. Men den börjar halv elva i Nacka, så vi ska sticka snart.

Sen, kära vänner, typ Emil, Jenna och alla andra sköna Stockholmare - ska vi ta en sväng på Medis innan jag sticker till Barcelona? Det ska vara grymt väder hela veckan, så följ vänligen med. På lördag måste jag på damfotboll, Chris spelar, men efter det kanske? Eller imorrn, för imorrn ska det bli 25 grader. Kommentera eller nåt, för jag har som vanligt ingen mobil.

Nu får ni lite Sverigebilder. Min efterblivna pappa har köpt en efterbliven motorcykel för att fira sin andra medelålderskris (första var vid 50, då köpte han en BMW). Nu fyller han 60 och har köpt en otroligt fin begagnad motorcykel för 7000 spänn. Hoppas han inte dör.










play

Hej alla.

Okej, mer New York. Idag var vi inne på Monki i stan, dom hade en helt sjukt bra rea. 30 % rabatt om du köper tre varor. Det betydde i praktiken att jag fick två varor till 80 spänn rabatterat pris plus den tredje gratis. Vi räknade på mobilen tolv gånger, det lät för bra för att vara sant. Ni får se grejerna sen, hittade ett par skor jag letat efter väldigt, väldigt länge. Det bästa var att dom var på 50 % rabatt ursprungligen, och sen extra 30 % på det. Kostade typ 200 spänn till slut. Så bra. Imorrn är sista dagen för det där erbjudandet, så SPRING NU. Grymt fina grejer har dom inne också, aporna.

Ni ska få se alla grejer snart. Jag ligger ju efter nu, så först fler bilder från äpplet. Vi hittade ett skitcoolt konstgalleri, sen var det bara blommiga klänningar och mysigt restauranghäng för hela slanten.

Puss igen, nu ska vi äta.


















new york

Hej hjärtan.

Nu ska ni få lite bilder från New York. Glad för det fina vädret i Stockholm, så länge det är sol är jag glad.

Vi bodde på 8th Av. och 14th St, två minuter från Union Square. Alla bilder är från det området. På promenaderna med jycken gick vi förbi ett drös kända restauranger; Brass Monkey, Pastis, The Standard Grill osv. Farid säger att vi bodde i modedistriktet, jag är osäker. Men det var hur mycket butiker och restauranger som helst, och precis varenda jävla hus spelade fantastisk musik. BARA hiphop och rnb, med lätt inslag av house. Jag trivdes. Men nu ska jag sluta prata. De här första bilderna visar det jag köpte på Forever 21, ett jättesött vitt linne och en marinblå kofta med ränder. Resten är bara från en promenad med jycken, vi gick ner längs med 14th St.











Det här är The Standard Grill, knökfullt alla tider, alla dagar.

Resten får ni se sen, nu ska in till stan. Farid ska på arbetsintervju och jag vill se Stockholm.

Puss!


RSS 2.0